ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ονειρική δουλειά: Τον πληρώνουν για να μην κάνει τίποτα

Ο 38χρονος από το Τόκιο χρεώνει 10.000 γιεν (71 δολάρια) τη φορά για να συνοδεύσει τους πελάτες του όπου αυτοί θέλουν. Δουλειά του είναι απλά να υπάρχει ως συνοδός

Money Review

Για πολλούς, θα ήταν μια ονειρεμένη δουλειά. Γιατί ο Shoji Morimoto πληρώνεται για να μην κάνει σχεδόν τίποτα.

Ο 38χρονος από το Τόκιο χρεώνει 10.000 γιεν (71 δολάρια) τη φορά για να συνοδεύσει τους πελάτες του όπου αυτοί θέλουν. Δουλειά του είναι απλά να υπάρχει ως συνοδός.

«Βασικά, νοικιάζω τον εαυτό μου. Η δουλειά μου είναι να βρίσκομαι όπου θέλουν οι πελάτες μου και να μην κάνω τίποτα συγκεκριμένο», είπε ο Morimoto στο Reuters, προσθέτοντας ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έχει «νοικιαστεί» περίπου 4.000 φορές.

Ο Morimoto έχει πλέον σχεδόν 250 χιλιάδες followers στο Twitter, όπου βρίσκει τους περισσότερους από τους πελάτες του. Μάλιστα περίπου 1 στους 4 τον «νοικιάζει» ξανά, ενώ υπάρχει ένας πελάτης που τον έχει προσλάβει 270 φορές.

φωτ.: Reuters/ KIM KYUNG-HOON

Κάποια φορά προσελήφθη για να κάνει τραμπάλα με κάποιον στο πάρκο, ενώ μία άλλη χαιρέτησε από το παράθυρο κάποιον που έφευγε με το τρένο.

Όμως ο Morimoto δεν αναλαμβάνει τα πάντα. Έχει απορρίψει προτάσεις να μετακινήσει ένα ψυγείο και να πάει στην Καμπότζη, ενώ δεν δέχεται κανένα αίτημα σεξουαλικής φύσης.

Την περασμένη εβδομάδα, κάθισε απέναντι από την Aruna Chida, μια 27χρονη ντυμένη με ένα σάρι, ήπιαν τσάι, έφαγαν κέικ και έκαναν μια χαλαρή κουβέντα. Η πελάτισσά του ήθελε να φορέσει το ινδικό ένδυμα δημοσίως, αλλά μήπως φέρει σε δύσκολη θέση τους φίλους της. Έτσι, στράφηκε στο Morimoto για συντροφιά.

φωτ.: Reuters/ KIM KYUNG-HOON

«Με τους φίλους μου νιώθω ότι πρέπει να τους διασκεδάσω, αλλά με τον νοικιασμένο άνδρα δεν αισθάνομαι την ανάγκη να είμαι πολύ ομιλητική», είπε η 27χρονη.

Πριν ο Morimoto βρει την αληθινή του κλήση, εργαζόταν σε μια εκδοτική εταιρεία και συχνά τον επέπλητταν επειδή «δεν έκανε τίποτα».

«Άρχισα να αναρωτιέμαι τι θα συνέβαινε αν παρείχα την ικανότητά μου να ‘μην κάνω τίποτα’ σαν υπηρεσία σε πελάτες», είπε.

Η επιχείρηση αυτή είναι πλέον η μοναδική πηγή εισοδήματος του Morimoto, με την οποία συντηρεί τη γυναίκα και το παιδί του. Αν και αρνήθηκε να αποκαλύψει πόσα βγάζει, είπε ότι βλέπει περίπου έναν ή δύο πελάτες την ημέρα. Πριν από την πανδημία, ήταν τρεις ή τέσσερις την ημέρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Money Review

Money Review: Τελευταία Ενημέρωση