ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:00
 

Egypt Today: Συμφωνία ορόσημο 2 δισ. ευρώ για ηλεκτρική ενέργεια

Φιλοξενεί δήλωση του Ι.Κασουλίδη, ο οποίος ανέφερε πως το εθνικό δίκτυο της Αιγύπτου θα συνδεθεί με το ευρωπαϊκό ηλεκτρικό σύστημα μέσω Κύπρου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

To γεγονός της υπογραφής συμφωνίας μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου για την ηλεκτρική υποθαλάσσια διασύνδεση μεταξύ των δύο χωρών, προβάλλει σε εκτενές ρεπορτάζ της, η αιγυπτιακή «Egypt Today», τονίζοντας ότι «η Κύπρος γίνεται πλέον σημαντικός κόμβος για τη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας από την Αφρική προς την Ευρώπη», όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της εταιρείας EuroAfrica Inteconnector Ιωάννης Κασουλίδης.

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι «η κυπριακή εταιρεία χαρακτήρισε τη συμφωνία, αξίας περίπου δύο δισεκατομμυρίων ευρώ, ως «ορόσημο», ενώ «εκτιμάται ότι το έργο θα διαρκέσει 36 μήνες από την έναρξη της κατασκευής, με το χαμηλότερο σημείο να είναι 3.000 μέτρα κάτω από τη στάθμη της θάλασσας. Στη φάση 1, η διασύνδεση θα έχει δυνατότητα παροχής 1.000 MW, η οποία μπορεί να αναβαθμιστεί σε 2.000 MW σε μεταγενέστερο στάδιο».

Η «Egypt Today» φιλοξενεί δήλωση του κ. Κασουλίδη, σύμφωνα με τον οποίον «το εθνικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας της Αιγύπτου θα συνδεθεί με το ευρωπαϊκό ηλεκτρικό σύστημα μέσω της Κύπρου και θα συμβάλει στην ενεργειακή ασφάλεια».

Ενώ το ρεπορτάζ καταλήγει ότι «μετά τις κρίσεις στην Κριμαία και την ανατολική Ουκρανία, η Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμεί να αναπτύξει εναλλακτικές πηγές ενέργειας για να μειώσει την εξάρτησή της από τις εισαγωγές από τη Ρωσία. Η πλέον πολυπληθέστερη χώρα του αραβικού κόσμου επιδιώκει πλέον να αναπτύξει την υποδομή για την εξαγωγή του νεοσυσταθέντος ενεργειακού πλούτου, τόσο ως υγροποιημένο φυσικό αέριο όσο και ως ηλεκτρική ενέργεια. Τον Σεπτέμβριο, η Αίγυπτος υπέγραψε συμφωνία με την Κύπρο για την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού για την άντληση κυπριακού φυσικού αερίου στην Αίγυπτο για επεξεργασία προς εξαγωγή στην Ευρώπη».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Μητσοτάκης: Τέθηκαν όλα τα ζητήματα, κατεγράφησαν οι διαφωνίες

«Τεράστιο επίτευγμα Ο Τούρκος Πρόεδρος και ο Έλληνας Πρωθυπουργός ΚΑΤΕΓΡΑΨΑΝ ΤΙΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ...»
YIANNOULIS  |  18:05

Υπ. Δικαιοσύνης: Δεν θα καταργηθεί η κάρτα οπάδου

«Αντε καλέ, η κάρτα φιλάθλου φταίει»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  15:41

Σούπερ ντέρμπι Απόλλων - ΑΠΟΕΛ!

«Τα εύκολα μερικές φορές κάνουν τις ανατροπές!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:54

Κοινό ανακοινωθέν συμφώνησαν οι ηγέτες του ΝΑΤΟ - Συμφώνησε και η Τουρκία

«Mην πιστεύετε την Τουρκία! Διοικείται από κακό άτομο! Άρα, είναι χώρα άνευ εμπιστοσύνης!! »
ΑΚΑ  |  11:02

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X