ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κ. Χάρντι στην «Κ» - Γρήγορη και φθηνή η διαμεσολάβηση

Από τις πιο δημοφιλείς μορφές εναλλακτικής επίλυσης διαφορών παγκοσμίως για να μειωθούν τα ΜΕΔ

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Κτίζοντας πάνω στο κοινό νομικό σύστημα του Ηνωμένου Βασιλείου και της Κύπρου, η Βρετανική Ύπατη Αρμοστεία διοργάνωσε διήμερο εργαστήρι περί τα τέλη Ιανουαρίου για Τεχνικές Διαπραγμάτευσης, σε συνεργασία με την εταιρεία AISM Management Ltd. Εκείνο που κατέστη σαφές κατά το εργαστήρι, είναι πως η μέση περίοδος για να κλείσει μια υπόθεση στα κυπριακά δικαστήρια είναι από τις πιο μακρές στην Ευρώπη, καθώς βρίσκεται σήμερα στα 6,3 χρόνια. Τόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όσο και το Ανώτατο Δικαστήριο της Κύπρου αναγνώρισαν ότι μέρος της λύσης του προβλήματος στην καθυστέρηση απόδοσης δικαιοσύνης είναι η αύξηση του αριθμού των εμπορικών υποθέσεων που μπορούν να λυθούν μέσω δομημένου μηχανισμού επίλυσης διαφορών.

Μεταξύ των ομιλητών του εργαστηρίου ήταν και ο Τιμ Χάρντι. Ο κ. Χάρντι, διεθνής διαιτητής και διαμεσολαβητής, ανέφερε κατά την παρουσίασή του πως η διαπραγμάτευση αποτελεί βασική δεξιότητα επιβίωσης, την οποία όλοι εξασκούμε εν αγνοία μας καθημερινά στην προσωπική μας ζωή. Ο κ. Χάρντι, σε συνέντευξή του στην «Κ», επισημαίνει πως οι τεχνικές διαπραγμάτευσης είναι σημαντικές σε όλο το φάσμα των επαγγελματικών υπηρεσιών και είναι συχνά φθηνότερο και αποτελεσματικότερο να διαπραγματεύεσαι μια λύση από το να εισέρχεσαι σε δικαστικές διαδικασίες.

Ο κ. Χάρντι είναι διαπιστευμένος διαμεσολαβητής και έχει χειριστεί πάνω από 100 διαμεσολαβήσεις, που ειδικεύονται σε όλες τις πτυχές της επίλυσης εμπορικών διαφορών, συμπεριλαμβανομένων υψηλών προστίμων , σύνθετων εταιρικών, οικονομικών και εμπορικών διαφορών. Είναι επίσης μέλος του CIArb και διορίζεται τακτικά ως διαιτητής, κριτής και εμπειρογνώμονας.

Τι είναι η διαμεσολάβηση και πού μπορεί να χρησιμοποιηθεί;

Η διαμεσολάβηση είναι από τις πιο δημοφιλείς μορφές εναλλακτικής επίλυσης διαφορών, η οποία είναι επί της ουσίας η εναλλακτική οδός πριν οδηγηθούν προς τα δικαστήρια οι διαδικασίες. Οι δύο πλευρές επιλέγουν ένα ουδέτερο τρίτο μέρος για να ενεργήσει ως Διαμεσολαβητής, ο οποίος τους βοηθά να διαπραγματευτούν μια λύση. Συνήθως μια διαμεσολάβηση περιλαμβάνει μια πλήρη ημέρα συνεδριάσεων και στις περισσότερες περιπτώσεις η διαφωνία επιλύεται.

Διαβάστε την συνέντευξη του Παναγιώτη Ρουγκάλα στην έντυπη έκδοση της «Κ».

Γίνετε συνδρομητής της έντυπης έκδοσης στο κινήτο σας, με μια εβδομάδα δωρεάν συνδρομή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση