ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η αξία του επαγγέλματος του ναυτικού στο 3ο ετήσιο Φόρουμ της WISTA Κύπρου

Το Υφυπουργείο έχει λάβει συγκεκριμένα μέτρα και δράσεις για να διευρύνει την ευαισθητοποίηση των νέων στα επαγγέλματα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στην ανάδειξη της αξίας του επαγγέλματος του ναυτικού και στην ενθάρρυνση της νεότερης γενιάς ν` ακολουθήσει μια σταδιοδρομία στα ναυτιλιακά και ναυτικά επαγγέλματα, επικεντρώθηκε το 3ο ετήσιο Φόρουμ της WISTA (Διεθνής Γυναικείος Οργανισμός Ναυτιλίας και Εμπορίου) Κύπρου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λεμεσό.

Το 3ο ετήσιο Φόρουμ της WISTA Κύπρου, με τίτλο «CrewingCyprus 2019», επικεντρώθηκε αποκλειστικά σε θέματα ναυτικών, στη συνδεσιμότητα που υπάρχει στο πλοίο καθώς και στον τρόπο και τις συνθήκες ζωής στη θάλασσα, ενώ προσέλκυσε εκπροσώπους από την εγχώρια αλλά και τη διεθνή βιομηχανία.

Σε χαιρετισμό του, ο Γενικός Διευθυντής του Υφυπουργείου Ναυτιλίας, Κώστας Ιακώβου, ανέφερε πως όλοι αναγνωρίζουν τη σημασία της αύξησης του αριθμού του κατάλληλα εξειδικευμένου προσωπικού, τόσο στα πλοία μας όσο και στις ναυτιλιακές εταιρείες που εδρεύουν στο νησί και υπογράμμισε ότι, παρά την αύξηση του ενδιαφέροντος που παρουσιάζεται τα τελευταία χρόνια από νέους ανθρώπους, οι προοπτικές στα ναυτιλιακά και ναυτικά επαγγέλματα παραμένουν ανεξάντλητες.

Είναι γι αυτό, σημείωσε, που το Υφυπουργείο έχει λάβει συγκεκριμένα μέτρα και δράσεις για να διευρύνει την ευαισθητοποίηση των νέων στα επαγγέλματα αυτά και για ν'αυξηθεί ο αριθμός των νέων εργαζομένων στα εμπορικά πλοία.

Υποδεικνύοντας ότι το διεθνές και εθνικό θεσμικό πλαίσιο είναι αυστηρά δεσμευτικό, ανέφερε πως αποτελεί επιτακτική ανάγκη να αξιολογείται η ναυτική εκπαίδευση των ναυτικών σύμφωνα με τη διεθνή σύμβαση STCW και πάντα υπό την καθοδήγηση, εποπτεία και παρακολούθηση, της αρμόδιας αρχής.

Στο χαιρετισμό του, ο Γενικός Διευθυντής του Υφυπουργείου Ναυτιλίας διαμήνυσε πως ο ρόλος των ναυτιλιακών κρατών πρέπει να ενισχυθεί ως οι βασικοί ρυθμιστές επιβολής συνθηκών ασφάλειας του προσωπικού στα εμπορικά πλοία. «Πρέπει να είναι δέσμευση του κάθε κράτους η διασφάλιση θεμάτων που άπτονται της ευημερίας των ναυτικών, όπως αυτά καθορίζονται στη Σύμβαση Ναυτικής Εργασίας», συμπλήρωσε.

Τονίζοντας ότι η ύψιστη προτεραιότητα της διεθνούς ναυτιλιακής βιομηχανίας είναι η ασφάλεια της ζωής στη θάλασσα, ανέφερε πως, για το λόγο αυτό, ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (ΙΜΟ), πρέπει να προωθήσει περαιτέρω θέματα που αφορούν στην εκπαίδευση των ναυτικών, στη βελτίωση της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας και στη διαμόρφωση μιας κουλτούρας αποτελεσματικής ασφάλειας.

Ο κ.Ιακώβου είπε, επίσης, ότι καθώς όλα συνεχώς αλλάζουν με γρήγορους ρυθμούς, η μελλοντική επιτυχία της ναυτιλίας εξαρτάται από την ανάπτυξη ενός ολιστικού, ψηφιακού οράματος και τολμηρών στόχων.

«Εχοντας αυτό υπόψη, το Υφυπουργείο Ναυτιλίας, προσαρμόζεται σε αυτό το εξελισσόμενο περιβάλλον και βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση για την ανάπτυξη διαδικτυακών εφαρμογών», ανέφερε και σημείωσε ότι είναι μέσα από αυτές τις εφαρμογές που οι ναυτιλιακές εταιρείες καθώς και το κοινό, μπορούν να πραγματοποιούν διάφορες συναλλαγές και να έχουν πρόσβαση στην ενημέρωση.

Στόχος δεν είναι άλλος, πρόσθεσε, από την προσφορά καλύτερων υπηρεσιών προς όσους επιλέγουν την κυπριακή σημαία και προς τον εγχώριο ναυτιλιακό μας κλάδο και υπενθύμισε πως το Υφυπουργείο έχει δημιουργήσει μια διαδραστική ιστοσελίδα και βρίσκεται στη διαδικασία ψηφιοποίησης του αρχείου του.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:16

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση