ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΟΕΒ: Στοχοποιούνται άδικα τα έργα ΑΠΕ

Καλεί το Υπουργείο να δώσει τα απαραίτητα στοιχεία στη δημοσιότητα

Newsroom K

Έκκληση προς το Υπουργείο Ενέργειας να δώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία στη δημοσιότητα ώστε να σταματήσει η άδικη στοχοποίηση των ΑΠΕ και να υπάρξει ολοκληρωμένη ενημέρωση για το θέμα, κάνει η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων. Με ανακοίνωση της η ΟΕΒ αναφέρει ότι οι μηχανισμοί στήριξης των ΑΠΕ τέθηκαν στο στόχαστρο διαφόρων φορέων, ως αιτία αύξησης του κόστους των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας. «Είναι απαραίτητο να γίνουν κατανοητές οι οικονομικές πτυχές του τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, προκειμένου να καταστεί σαφές ότι η κρατική στήριξη, είναι όντως αναγκαία, για να επιτευχθούν οι κλιματικοί και ενεργειακοί στόχοι και να αποκομιστούν μακροπρόθεσμα οφέλη και ότι αυτή δεν οδηγεί σε ανεξέλεγκτα κέρδη» αναφέρει σχετικά η ΟΕΒ. 

Επισημαίνει ότι για την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, αξιοποιούνται ανεξάντλητοι πόροι που είναι διαθέσιμοι σε τοπικό επίπεδο, αυξάνονται οι θέσεις εργασίας, μειώνεται η εξάρτηση από ορυκτά καύσιμα, μειώνονται οι εκπομπές ρύπων στο περιβάλλον και βελτιώνεται η ασφάλεια ενεργειακού εφοδιασμού.

Όπως αναφέρει η ΟΕΒ, οι επενδύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί από την ενεργοποίηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας κατά τις τελευταίες δύο δεκαετίες, έχουν βοηθήσει την Κύπρο να φτάσει πιο κοντά στους στόχους του 2020, για αύξηση του μεριδίου της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, αλλά και στη μείωση θερμοκηπιακών αερίων.

Θέση της Ομοσπονδίας είναι ότι η πλειοψηφία των τεχνολογιών ανανεώσιμων πηγών, μπορεί σήμερα να είναι σχεδόν ανταγωνιστικές των συμβατικών πηγών, πράγμα που δεν ίσχυε πριν από μία δεκαπενταετία. Για το λόγο αυτό είχαν υιοθετηθεί και τα ανάλογα μέτρα οικονομικής στήριξης από την Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά και από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Μας πήρε ο δαίμονας

«Dio erotimata gia skepsi kai isos na xrizoun kapion perisoteron dieukriniseon apo tous emplekomenous: ...»
G.  |  16:02

Νέος ρεαλισμός

«Όταν σε ένα πολιτικό κόμμα υπάρχουν εντελώς αντίθετες απόψεις για να ικανοποιούν όλες τις τάσεις τα ...»
Άδωνις Γιάγκου  |  07:19

Έκλεισε το θέμα, έμειναν οι πληγές

«Όταν σε ένα πολιτικό κόμμα υπάρχουν εντελώς αντίθετες απόψεις για να ικανοποιούν όλες τις τάσεις τα ...»
Άδωνις Γιάγκου  |  07:16

Επ. Περιβάλλοντος: Προτρέπει τους επισκέπτες της φύσης να μαζεύουν τα σκουπίδια τους

«Δεν είναι καλύτερα να τους ρίχνουν πρόστιμα παρά να τους προτρέπουν να μαζεύουν τα σκουπίδια τους στο ...»
Leon  |  20:03

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση