ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:52
 

ΟΕΒ: Στοχοποιούνται άδικα τα έργα ΑΠΕ

Καλεί το Υπουργείο να δώσει τα απαραίτητα στοιχεία στη δημοσιότητα

Newsroom K

Έκκληση προς το Υπουργείο Ενέργειας να δώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία στη δημοσιότητα ώστε να σταματήσει η άδικη στοχοποίηση των ΑΠΕ και να υπάρξει ολοκληρωμένη ενημέρωση για το θέμα, κάνει η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων. Με ανακοίνωση της η ΟΕΒ αναφέρει ότι οι μηχανισμοί στήριξης των ΑΠΕ τέθηκαν στο στόχαστρο διαφόρων φορέων, ως αιτία αύξησης του κόστους των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας. «Είναι απαραίτητο να γίνουν κατανοητές οι οικονομικές πτυχές του τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, προκειμένου να καταστεί σαφές ότι η κρατική στήριξη, είναι όντως αναγκαία, για να επιτευχθούν οι κλιματικοί και ενεργειακοί στόχοι και να αποκομιστούν μακροπρόθεσμα οφέλη και ότι αυτή δεν οδηγεί σε ανεξέλεγκτα κέρδη» αναφέρει σχετικά η ΟΕΒ. 

Επισημαίνει ότι για την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, αξιοποιούνται ανεξάντλητοι πόροι που είναι διαθέσιμοι σε τοπικό επίπεδο, αυξάνονται οι θέσεις εργασίας, μειώνεται η εξάρτηση από ορυκτά καύσιμα, μειώνονται οι εκπομπές ρύπων στο περιβάλλον και βελτιώνεται η ασφάλεια ενεργειακού εφοδιασμού.

Όπως αναφέρει η ΟΕΒ, οι επενδύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί από την ενεργοποίηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας κατά τις τελευταίες δύο δεκαετίες, έχουν βοηθήσει την Κύπρο να φτάσει πιο κοντά στους στόχους του 2020, για αύξηση του μεριδίου της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, αλλά και στη μείωση θερμοκηπιακών αερίων.

Θέση της Ομοσπονδίας είναι ότι η πλειοψηφία των τεχνολογιών ανανεώσιμων πηγών, μπορεί σήμερα να είναι σχεδόν ανταγωνιστικές των συμβατικών πηγών, πράγμα που δεν ίσχυε πριν από μία δεκαπενταετία. Για το λόγο αυτό είχαν υιοθετηθεί και τα ανάλογα μέτρα οικονομικής στήριξης από την Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά και από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Πιθανή η κλήση του στο ΤΑΕ για κατάθεση

«Τα συγχαρητήρια μου για την πρωτοβουλία σας, που φαίνεται πολύπλευρη και στοχευμένη. Μια ερώτηση, ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  16:32

Οι Τούρκοι και εμείς

«Εφ’ όσων δεν έχετε κάτι να πείτε γιατί γράφετε κ Γεωργιάδη; Για αυτοπροβολή; Να μη σας ξεχάσουν; ...»
Λευκωσιατης  |  16:10

Στο ψάξιμο συμμάχων για τις κυρώσεις

«Αρχίσαμε την επίρριψη ευθυνών στους άλλους. Η αντίσταση κάποιων μελών της Ε.Ε είναι δεδομένη, θα πρέπει ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  13:39

Πέντε μνηστήρες για αγορά ΜΕΔ 4 δισ.

«Γειά σου, Συμπλήρωμα της εποχής σε όλους σας, κάνουν το νέο έτος μετράνε και τα όνειρά σας γίνονται ...»
Martin Laura  |  12:51

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X