ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Παρατείνεται η αναστολή των εκποιήσεων μέχρι τέλος Οκτώβρη

Με 27 ψήφους υπέρ, με 15 εναντίον και 9 αποχές η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε ακόμα μια τρίμηνη παράταση

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Εγκρίθηκε η αναστολή των εκποιήσεων μέχρι τέλος Οκτωβρίου 2021, πρόταση που πέρασε με 27 ψήφους υπέρ, με 15 εναντίον και 9 αποχές από την Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Η πρόταση που πέρασε προνοεί την αναστολή εκποιήσεων για κύρια (πρώτη) κατοικία αξίας μέχρι 350 χιλιάδων ευρώ, για επαγγελματική στέγη μέχρι 750 χιλιάδων ευρώ και για αγροτεμάχια μέχρι 100 χιλιάδων ευρώ.

Πλέον, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης όπως δείχνουν τα πράγματα θα αναπέμψει την πρόταση νόμου, άρα και δεν θα ισχύσει μέχρι να δοθεί "Γνώμη" της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας.

Νωρίτερα, η Κεντρική Τράπεζα με επιστολή της είχε προειδοποιήσει στην Επιτροπή Οικονομικών πως με την παράταση των εκποιήσεων δοκιμάζονται τα όρια ανεκτικότητας των οίκων αξιολόγησης και των θεσμών. Υπενθύμιζε πως, οι Οίκοι αξιολόγησης κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στις συνεχόμενες τροποποιήσεις του νόμου εκποιήσεων τονίζοντας τη σημαντικότητα διατήρησης ενός ολοκληρωμένου, αποτελεσματικού και σταθερού νομικού πλαισίου.

Τέλος, η ΚΤΚ σημείωνε ότι, οι συνεχόμενες παρατάσεις αυξάνουν τον ηθικό κίνδυνο ενώ δεν βοηθούν στη διαμόρφωση μιας σωστής κουλτούρας αποπληρωμής, αλλά αντιθέτως, ενισχύουν τη δημιουργία στρατηγικών κακοπληρωτών εις βάρος των υγιών μονάδων της οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση