ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στα 10,1 δισ. ευρώ τα κόκκινα δάνεια στις τράπεζες της Κύπρου

Τη μερίδα του λέοντος κατέχουν τα νοικοκυριά με τα συνολικά ΜΕΔ να ανέρχονται στα €5,15 δις

Newsroom K

Μείωση 151 εκατομμυρίων ή 1,46%, παρουσίασαν τα συνολικά Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια τον Μάρτιο, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 10,1 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας, το ποσοστό των ΜΕΔ (με βάση τη οδηγία της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών) έναντι των συνολικών δανείων υποχώρησε στο 30,6% τον Μάρτιο έναντι 31,1% τον προηγούμενο μήνα, καθώς ο ρυθμός μείωσης των κόκκινων δανείων ξεπέρασε τον ρυθμό μείωσης των συνολικών δανείων στο σύστημα.

Μικρότερη είναι η μείωση στις μη εξυπηρετούμενα δάνεια (ΜΕΔ), τα οποία υποχώρησαν κατά μόλις €34 εκατ και διαμορφώθηκαν στα €7,9 δις τον Μάρτιο, σε σύγκριση με €7,97 δις τον προηγούμενο μήνα. Ως ποσοστό των συνολικών δανείων, τα ΜΕΔ διαμορφώθηκαν στο 24% των συνολικών δανείων από 24,1% τον προηγούμενο μήνα.

Σε τριμηνιαία βάση, τα ΜΕΔ παρουσίασαν μείωση μόλις €116 εκατ, ενώ σε ετήσια βάση (Μάρτιος 2018) τα κόκκινα δάνεια παρουσιάζουν μείωση 8,23 δις, αντανακλώντας κυρίως την πώληση πακέτου ΜΕΔ από την Τράπεζα Κύρου (€2,7 δις) και την μεταφορά των ΜΕΔ της πρώην Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας εκτός τραπεζικού συστήματος και στον κρατικό φορέα διαχείρισης δανείων (ΚΕΔΙΠΕΣ).

Τη μερίδα του λέοντος των κόκκινων δανείων κατέχουν τα νοικοκυριά με τα συνολικά ΜΕΔ να ανέρχονται στα €5,15 δις (μείωση €38 εκατ σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο= ή 51%, ενώ τα εταιρικά κόκκινα δάνεια διαμορφώθηκαν στα €4,7 δις τον Μάρτιο, παρουσιάζοντας μείωση €118 εκατομμυρίων σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση