ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Yπόθεση Focus: Μιχαλάκης και Γιώργος Λεπτός κατέθεσαν ως μάρτυρες κατηγορίας

Η συνεργασία τους αφορούσε γενικής φύσεως συμβουλευτικές υπηρεσίες για τις δραστηριότητες του Ομίλου εκείνης της περιόδου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Ομίλου Εταιρειών «Λεπτός» και ο εκ των Διευθυντών του συγκροτήματος, Μιχαλάκης Λεπτός και Γιώργος Λεπτός αντίστοιχα, κατέθεσαν ως μάρτυρες κατηγορίας, στην ποινική υπόθεση που αφορά στην κατ΄ ισχυρισμό δωροδοκία του πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Χριστόδουλου Χριστοδούλου με €1 εκ. από την εταιρεία Focus.

Σε γραπτή κατάθεση και σε ερώτηση των ανακριτών αν γνωρίζει τον κ. Χριστοδούλου και την εταιρεία του, ο Μιχαλάκης Λεπτός απάντησε ότι γνωρίζει τον κ. Χριστοδούλου λόγω της θέσεως που κατείχε στη δημόσιο βίο της Κύπρου ως υπουργός Οικονομικών, Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου και πολιτικός.

Ανέφερε επίσης ότι όταν ο κ. Χριστοδούλου αφυπηρέτησε από τη θέση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας είχαν συνεργαστεί για περίοδο δύο περίπου χρόνων.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, η συνεργασία τους αφορούσε γενικής φύσεως συμβουλευτικές υπηρεσίες για τις δραστηριότητες του Ομίλου εκείνης της περιόδου που αφορούσαν το Neapolis project, ξενοδοχειακά και άλλα έργα στην Κύπρο και το εξωτερικό.

Είπε, επίσης ότι δεν γνώριζε την Focus και τον Μιχάλη Ζολώτα και δεν είχε συνεργασία μαζί τους.

Στη δική του κατάθεση, την οποία επίσης διάβασε ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, ο Γιώργος Λεπτός ανέφερε ότι το συγκρότημα εταιρειών Leptos δραστηριοποιείται στον τομέα ανάπτυξης γης και τουρισμού.

Σε ερώτηση των ανακριτών αν γνωρίζει τον πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου Χριστόδουλου Χριστοδούλου, είπε ότι τον γνώρισε στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του συγκροτήματος όταν αυτός διετέλεσε σε διάφορα κρατικά αξιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σε ερώτηση αν γνωρίζει την κόρη του Αθηνά Χριστοδούλου, ο μάρτυρας απάντησε αρνητικά, ενώ είπε πως δεν γνώριζε αν διατηρούσαν οποιαδήποτε εταιρεία. «Όσα γνωρίζω τα έμαθα από τα ΜΜΕ», είπε.

Σε ερώτηση αν γνωρίζει τον εφοπλιστή Μιχάλη Ζολώτα, ο Γιώργος Λεπτός απάντησε ότι δεν τον γνωρίζει και πως ούτε συνεργάστηκε ποτέ μαζί του.

Σε ερώτηση αν ο κ. Χριστοδούλου ή κόρη του πρότειναν να συνεργαστούν με οποιαδήποτε εταιρεία στην Κύπρο ή στο εξωτερικό, απάντησε ότι προσωπικά δεν είχε δεχθεί ποτέ τέτοια πρόταση.

Σε ερώτηση αν γνωρίζει την εταιρεία Focus του Μιχάλη Ζολώτα , είπε ότι δεν την γνώριζε ούτε είχε συνεργασία μαζί της ή με οποιαδήποτε άλλη εταιρεία του Μιχάλη Ζολώτα.

Η εκδίκαση της υπόθεσης συνεχίζεται αύριο με την παρουσίαση νέων μαρτύρων κατηγορίας.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας, το δικαστήριο ενέκρινε αίτημα της κατηγορούμενης Αθηνάς Χριστοδούλου, το οποίο υποβλήθηκε μέσω του δικηγόρου της, όπως μην παρουσιάζεται στο δικαστήριο μέχρι τις 10 Ιουνίου για λόγους υγείας, προσκομίζοντας και σχετικό ιατρικό πιστοποιητικό.

Μετά την αθώωση του κατηγορούμενου Ανδρέα Κιζουρίδη, ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση, κατηγορούμενοι στην υπόθεση, εκτός από τον κ. Χριστοδούλου, είναι ο Μιχάλης Ζολώτας, η κόρη του κ. Χριστοδούλου, Αθηνά Χριστοδούλου και ο Μιχάλης Φόλε ως επίσης και οι εταιρείες Α. C. Christodoulou Consultants Ltd, Marfin Invesment Group – MIG (πρώην Marfin Financial Group - MFG) και Focus MaritimeCorp. ως νομικά πρόσωπα.

Το κατηγορητήριο της υπόθεσης περιλαμβάνει 24 συνολικά κατηγορίες, σε σχέση με αδικήματα διαφθοράς, δεκασμού, δωροδοκίας, δωροληψίας, κατάχρησης εξουσίας, κατάχρησης εμπιστοσύνης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Για όλους τους κατηγορούμενους ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας μέχρι αποδείξεως της ενοχής τους από το δικαστήριο πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:16

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση