ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:48
 

Δόθηκαν οι οδηγίες της Κυβέρνησης για το ΓεΣΥ

Καταργούνται όλα τα σχέδια ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης μέχρι την 1η Ιουνίου του 2020αποφάσισε το Υπουργικό

Newsroom K

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα Πέμπτη, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου.

Μετά τη συνεδρία, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος κα Κλέλια Βασιλείου δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «το Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα, ενόψει της έναρξης αποκοπών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από την 1/3/2019:

1) Καλεί τα διοικητικά συμβούλια των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, περιλαμβανομένων των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των τριτοβάθμιων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, των κρατικών οργανισμών και επιχειρήσεων, να λάβουν τις δέουσες ενέργειες, όπως:

i) Αναπροσαρμόσουν τα υφιστάμενα σχέδια ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, λαμβάνοντας υπόψη τις καλύψεις που θα παραχωρηθούν στην πρώτη φάση εφαρμογής του ΓεΣΥ, για την περίοδο 1.6.2019 – 31.5.2020.

ii) Καταργήσουν όλα τα σχέδια ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης από 1/6/2020, με την πλήρη εφαρμογή του ΓεΣΥ.

iii) Προσαρμόσουν ανάλογα τους οικείους Προϋπολογισμούς τους, με βάση τα πιο πάνω.

iv) Μην προχωρήσουν με οποιοδήποτε τρόπο στην ενσωμάτωση του υφιστάμενου κόστους για ιατροφαρμακευτική κάλυψη των υπαλλήλων τους στις απολαβές του προσωπικού ή τη διάθεσή του στα Ταμεία Ευημερίας των εργαζομένων των Συντεχνιών ή παραχώρησής του με άλλο τρόπο.

Το Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα ενέκρινε την υλοποίηση του πιλοτικού έργου της λειτουργίας Κλειστού Κέντρου Θεραπείας Ανηλίκων με Πρόβλημα Χρήσης / Κατάχρησης Ουσιών Εξάρτησης, μέσω πρόσκλησης υποβολής προτάσεων από την Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου, στη βάση προηγούμενης σχετικής Απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, το έργο αφορά στην εξυπηρέτηση ανήλικων χρηστών με έλλειψη υποστηρικτικού οικογενειακού περιβάλλοντος, ανήλικους χρήστες τους οποίους το προφίλ χρήσης απαιτεί εντατική θεραπεία και τους ανήλικους κατηγορούμενους χρήστες ή ουσιοεξαρτημένους στο πλαίσιο του ‘Ο περί Θεραπείας Κατηγορουμένων Χρηστών ή Ουσιοεξαρτημέων Προσώπων Νόμος του 2016’ ως έχει τροποποιηθεί.

Το Κέντρο Θεραπείας θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση, θα έχει δυναμικότητα 12-15 κλίνες, θα διαθέτει διεπαγγελματική ομάδα, θα παρέχει πολυεπίπεδη και εντατική θεραπεία, καθώς επίσης και διαμονή, διατροφή, επίβλεψη και σφαιρική διαχείριση όλων των θεμάτων του ανηλίκου.

Ο Προϋπολογισμός του ανά έτος λειτουργίας ανέρχεται στις €600,000 για το λειτουργικό κόστος, ενώ για το πρώτο έτος προκύπτει επιπλέον κόστος €70,000 που αφορά σε αγορά εξοπλισμού.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Νέο Audi Q7 TFSI e quattro: plug-in hybrid με πολυτέλεια και χώρους

«Γίνεται να κάνετε παρουσίαση με μια μόνο φωτο? Τί σας εμποδίζει αφού το κάνετε, να το κάνετε σωστά?»
Tony  |  07:59

Η τρίτη επιλογή της Λευκωσίας

«Εξαιρετικό το άρθρο σας. Μακάρι να το διαβάσουν οι σημερινές πολιτικές ηγεσίες του τόπου!»
Σάββας Σάββα  |  17:10

Όχημα αναποδογυρίστηκε στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λεμεσού

«Καλό είναι να ελεγχούμε τις πηγές μας, πριν βάζουμε τις ειδήσεις. Δεν απεγκλωβίστηκε ο οδηγός, αλλά ...»
Κ  |  11:17

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X