ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παρουσίαση βιβλίου του Ανδρέα Άντη Ιωαννίδη

Διοργανώνεται από το Κέντρο Λόγου και Τεχνών ΤΕΧΝΟΔΡΟΜΙΟ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το Κέντρο Λόγου και Τεχνών ΤΕΧΝΟΔΡΟΜΙΟ σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βραβευμένου με Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας έργου του Ανδρέα Άντη Ιωαννίδη, Άπατρις Ύπνος (εκδ. Το Ροδακιό).

Ομιλήτριες:

  • Νίκη Παπαξενοφώντος, ποιήτρια
  • Σύνθια Αλωνεύτη, οικογενειακή φίλη του ποιητή

Παρουσία του ποιητή μέσω διαδικτυακής σύνδεσης

Βιογραφικό

Ο ζωγράφος Ανδρέας Άντης Ιωαννίδης γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1939.
Πολυδιάστατος καλλιτέχνης, από τα μέσα της δεκαετίας του ’50 παρουσιάζει το ζωγραφικό του έργο σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Την ίδια δεκαετία εισήγαγε τις γραφικές τέχνες στον τόπο του εργαζόμενος σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Μεταξύ άλλων, ο Ιωαννίδης υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του Επιμελητηρίου Καλών Τεχνών Κύπρου και της Φωτογραφικής Εταιρείας Κύπρου. Έχει φιλοτεχνήσει βιβλία, περιοδικά, αφίσες, κέρματα, μετάλλια, γραμματόσημα. Επίσης, εργάστηκε στους τομείς της σκηνογραφίας, του κινηματογράφου, του κινούμενου σχεδίου, της φωτογραφίας, της τοιχογραφίας, της τυπογραφίας και της χαρακτικής. Δίδαξε τέχνη στην Κύπρο και στο εξωτερικό, έγραψε και δημοσίευσε κείμενα και έδωσε διαλέξεις. Έχει εκδώσει τα βιβλία ποίησης “Χρωμόλευκο” (1991) και “Άπατρις Ύπνος” (Το Ροδακιό, 2018), με μεγάλο αδημοσίευτο ποιητικό έργο. Έχει λάβει διεθνείς διακρίσεις και βραβεία. Τιμήθηκε στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών για τη συμβολή του στην κατανόηση των κρατών μέσα από την εργασία του (1989) και στην Κύπρο για την συμβολή του στην ανοικοδόμηση της χώρας (2001). Απέκτησε δύο γιους, τον ποιητή Λίνο Ιωαννίδη και τον τραγουδοποιό Αλκίνοο Ιωαννίδη.

Περισσότερες Πληροφορίες 

Πότε/Πού: Μουσείο ΤΟ ΠΛΟΥΜΙΣΤΟ ΨΩΜΙ - Κέντρο Λόγου και Τεχνών ΤΕΧΝΟΔΡΟΜΙΟ, την Τρίτη 28 Ιουνίου 2022 στις 19:30. Γρηγόρη Αυξεντίου, 3021 Λεμεσός

Δήλωση συμμετοχής τηλεφωνικώς ή με sms στο 99526772 ή στο e-mail: info@technodromio.org, www.technodromio.org 

Είσοδος ελεύθερη

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Βιβλίο: Τελευταία Ενημέρωση