ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ντίνη Χριστοφόρου: Εγκαινιάζεται σε λίγες μέρες η έκθεση της εικαστικού στην Λάρνακα

Η The O Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας, της οποία τα έργα είναι εμπνευσμένα από το κύμα του ιμπρεσιονισμού

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η συγκεκριμένη έκθεση, αποτελεί την έβδομη ατομική έκθεση της Ντίνη Χριστοφόρου και είναι αποτέλεσμα της δημιουργικής της πορείας των τελευταίων δύο χρόνων. Οι πίνακες που θα παρουσιαστούν στην έκθεση, εκφράζουν συναισθήματα, σκέψεις και εσωτερικούς διαλόγους. «Αν θα έπρεπε να δώσει ένα τίτλο σε αυτήν την έκθεση θα ήταν: ‘Εσωτερικοί Διάλογοι’» λέει η ίδια.

Στα έργα κυριαρχούν χρωματικές αντιθέσεις, οι οποίες δημιουργούνται απλώνοντας λάδι σε καμβά και την τοποθέτηση χρωμάτων κυρίως με τη χρήση σπάτουλας και λιγότερο με πινέλα. Στόχος της Χριστοφόρου είναι να δημιουργήσει ενδιαφέρουσες επιφάνειες και εικόνες που δίνουν το αίσθημα της ομίχλης ή μιας αέρινης υφής πάνω σε πιο «πηχτά» στρώματα μπογιάς.

Κάθε έργο αποτελεί ένα εύρημα της φαντασίας της Ντίνης Χριστοφόρου, όπου προσκαλεί τους επισκέπτες να «βιώσουν» τα δικά τους συναισθήματα και να δώσουν τις δικές τους ερμηνείες, αφήνοντας έτσι τον εαυτό τους να αφεθεί μέσα στους έντονους χρωματισμούς κάθε έργου της.

Βιογραφικό της καλλιτέχνιδας 

Η Ντίνη σπούδασε Art and Design στο Manchester Metropolitan University και Visual Communication στο University of Central England του Birmingham.

Η έμπνευσή της προέρχεται κυρίως από τη φύση καθώς και τα ταξίδια της στο εξωτερικό. Στα έργα της, η Ντίνη προσπαθεί να δώσει μία εσωτερική δύναμη στα χρώματα που διεγείρουν συναισθήματα στον θεατή. Μέσα στις συνθέσεις της κυριαρχεί η αντίθεση και η ένταση των χρωμάτων.

Καλλιτέχνες όπως ο Βίνσεντ Βαν Γκογκ και ο Έντουαρντ Μανέτ έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τα έργα της Ντίνης. Στόχος της είναι να εμπνεύσει την αίσθηση του αόρατου κόσμου που υπάρχει μόνο αν πιστέψουμε σε αυτόν.

Οι πίνακες της αντιπροσωπεύουν κυρίως αφηρημένα ή φανταστικά τοπία βαμμένα με λάδι σε διαφορετικά στρώματα. Χρώματα, σχήματα και συναισθήματα είναι αυτά που την καθοδηγούν στην δημιουργία των έργων της. Η καλλιτέχνης χρησιμοποιεί λαδομπογιές, σπάτουλές και πινέλα, και με συνδυασμό διαφόρων κινήσεων δημιουργεί σταδιακά τα έργα της. Κάθε έργο της είναι μοναδικό και δεν μπορεί να επαναληφθεί.

Η Ντίνη έχει μέχρι τώρα πολλές επιτυχίες στην καριέρα της. Μετά την επιστροφή της στην Κύπρο το 1998, έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και έχει πραγματοποιήσει έξι ατομικές. Στην τελευταία ατομική της έκθεση το 2017, οι επισκέπτες εκφράστηκαν με ενθουσιασμό πως τα έργα της, τους έκαναν να νιώσουν έντονα συναισθήματα.

Επιπλέον, συμμετείχε στο International Art Fair στην Οξφόρδη και το Άμστερνταμ το 2017. Η ικανότητα της Ντίνης αναδεικνύεται μέσω της τεχνικής της, που είναι μοναδική, επιτρέποντάς της να δημιουργήσει ξεχωριστές και αξέχαστες εμπειρίες για τον θεατή.

Περισσότερες Πληροφορίες

Πότε/Πού: The O Gallery, τα εγκαίνια θα γίνουν την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου στις 19:00, η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2022. Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη – Σάββατο: 10:00 – 13:00 & 16:00 – 19:00 | Κυριακή: 15:00 – 19:00 (Δευτέρα και Τρίτη κλειστά). Ιωάννου Γλάδστωνος 11, Νικολαίδης Κόμπλεξ, Κατάστημα 3, 6023, Λάρνακα

Επικοινωνία: Τηλέφωνο 99659202, info@the-ogallery.com 

Μάθετε περισσότερα για την Ντίνη Χριστοφόρου αλλά και τη δουλειά της σε Facebook και Instagram

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση