ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επτά οσκαρικές ταινίες στο σπίτι σας

Μια βδομάδα πριν από την μεγάλη βραδιά των Όσκαρ που προγραμματίζεται στις 26 του μήνα

Μια βδομάδα πριν από τα Όσκαρ και είναι καιρός για να θυμηθούμε κάποιες από τις καλύτερες ταινίες οι οποίες έχουν καταφέρει να κερδίσουν το χρυσό αγαλματίδιο σε προηγούμενες χρονιές.

Υπενθυμίζεται ότι η φετινή απονομή των Όσκαρ έχει προγραμματιστεί για τις 26 Φεβρουαρίου.

1. Black Swan (2011, Oscar «Α' Γυναικείου Ρόλου» στη Natalie Portman)
Πρωταγωνιστούν: Natalie Portman, Mila Kunis
Ήταν η ταινία που συζητήθηκε όσο καμιά άλλη το 2010, κυρίως λόγω της φανταστικής ερμηνείας της Natalie Portman. Πρόκειται για ένα ψυχολογικό θρίλερ που παρουσιάζει την παραγωγή της «Λίμνης των Κύκνων». Το μπαλέτο θέλει μία μπαλαρίνα να υποδυθεί και τον Λευκό Κύκνο και τον Μαύρο. Μία χορεύτρια, η Nina είναι ιδανική για το ρόλο του Λευκού Κύκνου ενώ η Lily ταιριάζει απόλυτα στο Μαύρο Κύκνο. Όσο οι δύο συγκρούονται, διεκδικώντας τον ίδιο ρόλο, η Nina αρχίζει να ανακαλύπτει τη σκοτεινή πλευρά του εαυτού της.

2. Midnight in Paris (2012, Oscar «Καλύτερου Σεναρίου» στον Woody Allen)
Πρωταγωνιστούν: Owen Wilson, Rachel McAdams, Adrien Brody, Carla Bruni
Μία αισθηματική κομεντί φαντασίας σε σενάριο και σκηνοθεσία του Woody Allen. Η ταινία πραγματεύεται τη ζωή ενός ρομαντικού σεναριογράφου ο οποίος θέλει να δοκιμάσει την τύχη του ως συγγραφέας και πιστεύει ότι η ζωή ήταν καλύτερη σε παλαιότερες εποχές και ιδιαίτερα κατά τη δεκαετία του 1920 στο Παρίσι μέχρι που κάτι μαγικό συμβαίνει στη ζωή του.

3. Django Unchained (2013, Oscar ''Καλύτερου Σεναρίου'' στον Quentin Tarantino & ''B' Αντρικού Ρόλου'' στον Christopher Waltz
Πρωταγωνιστούν: Jamie Foxx, Christopher Waltz, Leonardo DiCaprio, Kerry Washington, Samuel L. Jackson
Δύο χρόνια πριν τον Εμφύλιο Πόλεμο, στον αμερικάνικο Νότο, ο Django ήταν ένας σκλάβος που έχει υποφέρει από τα πρώην αφεντικά του. Πλέον εκπαιδεύεται σαν κυνηγός επικηρυγμένων από τον γερμανικής καταγωγής Dr. King Schultz που τον χρειάζεται για να εντοπίσει τους φονικούς αδερφούς Brittles. Οι δυο τους τα καταφέρνουν και είναι η σειρά του Django να ζητήσει τη βοήθεια του Dr.Schultz για να βρει την Broomhilda, την γυναίκα του που έχασε σε σκλαβοπάζαρο. Η έρευνα τους οδηγεί στον Calvin Candie, τον ιδιοκτήτη μιας κακόφημης φυτείας όπου οι άντρες σκλάβοι ανταγωνίζονται μεταξύ τους μέχρι θανάτου, ενώ οι γυναίκες σκλάβες κακοποιούνται σεξουαλικά.

4. Gravity (2014, Oscar ''Καλύτερης Σκηνοθεσίας'' στον Alfonso Cuaron, ''Καλύτερου Μοντάζ'', ''Καλύτερης Μουσικής'', ''Καλύτερου Μιξαζ'', ''Καλύτερων Εφέ'' και ''Καλύτερου Ήχου''
Πρωταγωνιστούν: Sandra Bullock, George Clooney
Η Ryan Stone είναι μια ιατρική μηχανικός στην πρώτη της διαστημική αποστολή, όπου θα συνοδεύεται από το βετεράνο αστροναύτη Matt Kowalsky. Κατά τη διάρκεια ενός διαστημικού περιπάτου, ο διαστημικός σταθμός καταστρέφεται με αποτέλεσμα να μείνουν ολομόναχοι στο διάστημα. Έχοντας χάσει κάθε επαφή με τη Γη και κάθε ελπίδα σωτηρίας, πρέπει να βρουν οποιοδήποτε τρόπο να επιστρέψουν.

5. Boyhood (2015, Oscar ''Β' Γυναικείου Ρόλου'' στην Patricia Arquette)
Πρωταγωνιστούν: Patricia Arquette, Ellar Coltrane, Ethan Hawke
Με μια διάχυτη αισιοδοξία παρακολουθούμε τον μικρό Mason και την οικογένειά του να ζουν τη ζωή τους, να μεγαλώνουν, να αλλάζουν κι όλα αυτά παράλληλα με την ιστορία της Αμερικής που μεγαλώνει. Ίσως το πιο εντυπωσιακό απ' όλα, είναι πως η ταινία γυριζόταν για 12 χρόνια, με τον ίδιο νεαρό ηθοποιό για να βλέπουμε την πραγματική του πορεία προς την εφηβεία.

6. Room (2016, Oscar ''Α' Γυναικείου Ρόλου'' στην Brie Larson)
Πρωταγωνιστούν: Brie Larson, Jacob Tremblay, William H. Macy
Ο Jack είναι πέντε χρονών και ζει στο δωμάτιο με τη μαμά του. Δεν έχει βγει ποτέ του έξω. Το δωμάτιο δεν έχει παράθυρα και η πόρτα ανοίγει μόνο με κωδικό και μόνο όταν ο Nick έρχεται για να κοιμηθεί με τη μαμά του. Στην πραγματικότητα, ο Jack και η μαμά του είναι φυλακισμένοι στο Δωμάτιο αλλά ο Jack το μαθαίνει όταν πια γίνεται πέντε χρονών. Τώρα που είναι αρκετά μεγάλος, ήρθε η ώρα να αποδράσουν.

7. Hidden Figures (2017, Υποψήφιο για Oscar ''Καλύτερης Ταινίας'', ''Β' Γυναικείου Ρόλου'' με την Octavia Spencer και ''Καλύτερης Κινηματογραφικής Μεταφοράς)
Πρωταγωνιστούν: Taraji P. Henson, Octavia Spencer,
H αληθινή ιστορία τριών Αφροαμερικανών γυναικών που εργάζονταν στη NASA και ήταν οι εγκέφαλοι πίσω από την αποστολή του John Glenn στο διάστημα - μία από τις σπουδαιότερες αποστολές στην ιστορία. Η θέληση και το όραμά τους έσπασε φράγματα φύλων, εθνικοτήτων και χρώματος, με μόνο τους στόχο να κάνουν της επόμενες γενιές να ονειρεύονται.

Πηγή: Mustcy

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Σινεμά: Τελευταία Ενημέρωση