ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΕΛ: Διχάλα

Πολύ καλό το κλίμα στην ομάδα

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Εντάξει τα τελευταία δύο χρόνια τα πάει περίφημα μέσα στη Λάρνακα. Το 12-13 ήταν ο Μιχάλης και ο Μοντέιρο που έκαναν τη ζημιά, δύο μέρες μετά αφού η ομάδα αγωνίστηκε στο Σουκρού Σαράτσογλου κόντρα στη Φενέρ. Άμα θυμάσαι η ομάδα είχε παίξει στην Πόλη, Πέμπτη βράδυ και Κυριακή οι «σοφοί» της ΚΟΠ ανάγκασαν τους παίκτες να ξαναμπούν στο γήπεδο και να αγωνιστούν. Την τότε στιγμή, εκείνο το διπλό ήταν σπουδαία υπόθεση. Νοέμβριο μήνα, είχαν όλοι να λένε ότι η ομάδα θα ξαναπάει για πρωτάθλημα. Άσε μετά με τις γκέλες που έγιναν με κάτι Ολυμπιακούς, ΕΝΠ στο Τσίρειο που άφησαν την ομάδα εκτός τετράδας.


Πέρσι και πάλι τα δεδομένα ήταν ιδανικά. Σε δύο κόντρες ο Οριόλ σημείωσε δύο γκολ και η ομάδα επέστρεψε από τις Φοινικούδες έχοντας τους τρεις βαθμούς στην τσέπη. Φέτος όπως και τα προηγούμενα χρόνια, είναι και πάλι δύσκολα τα πράγματα. Η ΑΕΚ έχει σουλουπώσει την ομάδα της, που δείχνει ικανή ακόμη και για την εξάδα. Ο Πέτεφ και οι παίκτες του αναμφίβολα έχουν μια δύσκολη αποστολή, που άμα την φέρουν εις πέρας τότε μιλάμε για ωραία πράγματα. Γιατί, παίρνοντας το διπλό, αποκτάς δυναμική και παράλληλα είσαι σα βδέλλα στους άλλους δύο που προπορεύονται.  Έχεις και τον Ερμή στο Τσίρειο την άλλη αγωνιστική, πας αργότερα με την Αγία Νάπα εκτός, έχει και την Ομόνοια εκτός και κλείνεις τον Α γύρο με τον Οθέλλο στο Τσίρειο. Θεωρητικά είναι το δυσκολότερο παιγνίδι αφού από τα εναπομείναντα, εάν εξαιρέσεις το ντέρμπι με την Ομόνοια, θα αντιμετωπίσεις την πιο ποιοτική ομάδα.


Είναι κιόλας το χρονικό σημείο τέτοιο. Ξέρεις... επιστρέφεις από τρεις εβδομάδες διακοπή, ο κόσμος διψά για μπάλα, σίγουρα το Σάββατο όλοι θα είναι μπροστά στην τηλεόραση για να δουν την ομάδα και άλλοι θα πάνε στη Λάρνακα. Τα φώτα είναι στραμμένα πάνω στην ΑΕΛ και άμα ικανοποιήσει με την απόδοση της φέρνοντας μάλιστα το διπλό, τότε ο κόσμος θα είναι εκεί, ακόμη πιο κοντά. Τη χρειάζεσαι κιόλας τη νίκη για να μην έχεις και την ΑΕΚ στα πόδια σου, αφού μην ξεχνάς είναι μόλις ένα βαθμό πίσω από σένα.


Κερδίζεις μέσα στη Σκάλα, τότε είσαι εκεί στα ψηλά και στέλνεις παράλληλα μήνυμα ότι δεν έχεις να κάνεις με τους από κάτω αλλά σε ενδιαφέρουν τα μεγάλα ψάρια. Περιμένεις κιόλας μήπως κάνουν καμιά στραβή οι Ευρωπαίοι και ανέβεις ακόμη περισσότερο. Έχασες, τότε τους βάζεις όλους μέσα στα πόδια σου. Έχεις την Ομόνοια, έχεις και την ΑΕΚ, έχεις και τη Νέα Σαλαμίνα. Κάτι σαν διχάλα ένα πράγμα. Έχεις δύο δρόμους απέναντι σου και διαλέγεις και παίρνεις.  Γιατί να δώσεις δικαιώματα; Είναι σίγουρα δύσκολος αγώνας και είσαι τόσο δα φαβορί. Βέβαια έχεις καλή παράδοση τα δύο τελευταία χρόνια, έχεις και την στόφα της μεγάλης ομάδας... στα πόδια σου είναι.


Η ομάδα πάντως είναι απόλυτα προετοιμασμένη. Το κλίμα πάνω στο βοηθητικό είναι το καλύτερο δυνατό. Και ο Μάριος είναι μέσα και ο Καρλίτος, ο Πέτεφ έχει όλα τα υλικά στη διάθεση του για να κάνει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Πάντως αναμένεται να δούμε, με βάση τις εκτιμήσεις, μια κάπως διαφορετική ενδεκάδα. Ερώτημα υπάρχει στα στόπερ και κυρίως στη μεσαία γραμμή. Είναι κιόλας που επέστρεψαν οι Ζεζίνιο και Οχένε, έχει ψωμί για το ποιοι θα ξεκινήσουν…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση