ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εθνικός - ΑΕΛ 2-2: Αγχώθηκε αλλά πέρασε

Τον Ερμή θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση η ΑΕΛ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πηγή: 24sports.com.cy

Με μπόλικο άγχος μεν, αλλά η δουλειά έγινε για την ΑΕΛ που πήρε 2-2 στο «Δασάκι» και εισιτήριο για τους «8» του κυπέλλου. Ο Σαρδινέρο έβαλε μπροστά στο σκορ την ΑΕΛ, Πιτσέλι και Ταλ έδωσαν ελπίδες στον Εθνικό και ο Τακπατζούμι το τελείωσε στο 82’.

Ότι και να είχαν σχεδιάσει οι δυο προπονητές ανατράπηκε μόλις στο τρίτο λεπτό, όταν μια αντεπίθεση που άρχισε ο Μεντί και τελείωσε ο Σαρδινέρο με πλασέ έφερε γκολ για την ΑΕΛ. Πλέον ο Εθνικός χρειαζόταν τρία γκολ και έπρεπε να βγει μπροστά, αλλά δεν καταφέρει να πιέσει όσο θα ήθελε.

Ποιος νοιάζεται όμως για αυτό, όταν στις δυο φάσεις που έκανε κατάφερε να σκοράρει. Με εντυπωσιακό ανάποδο του Πιτσέλι στο 24’ κατάφερε να ισοφαρίσει και με κεφαλιά του Ταλ πήρε προβάδισμα. Η ΑΕΛ στη μεγαλύτερη διάρκεια είχε τον έλεγχο, όμως ότι πήγε μέσα έγραψε.

Πλέον ένα γκολ του Εθνικού άλλαζε την πρόκριση και ο Μακρίδης έβαλε μέσα Ίμπσον και Πράκερ με την ελπίδα να το πετύχει. Η ΑΕΛ είχε τον έλεγχο με τον Χριστοφόρου να ενισχύει το κέντρο του με τον Ντιαλό για να κλειδώσει το αποτέλεσμα. Στο 58’ ο Φεγκρούς απέκρουσε το σουτ του Ίμπσον, στο 76’ ο Πράκερ αστόχησε και ήρθε το πέναλτι στο 82’ να τελειώσει τα πάντα. Ο Νικολαίδης σφύριξε για χέρι του Ταλ, ο Τακπατζουμί ευστόχησε κι έστειλε την ΑΕΛ στους «8». Οι του Εθνικού αφού έχασαν την πρόκριση χτυπούσαν όπου έβρισκαν, με τον Μαμαντού να είναι αυτός που την πλήρωσε με κόκκινη κάρτα.

Εθνικός (Μακρίδης): Βαλβέρντ, Ταλ, Έβερτον, Μαμαντού, Πιτσέλι, Βάλντο, Ζουνίνιο(55’ Ίμπσον), Μπέλφορντ(81’ Χοακίν), Αργυρίου, Ατάντα, Στόλερ(67’ Πράκερ)

ΑΕΛ (Χριστοφόρου): Φεγκρούς, Εντμάρ, Σιέλης, Σαμπού, Μεντί, Σακέτι, Νικολάου, Μπεμπέ(86’ Σταύρου), Σαρδινέρο(71’ Ντιαλό), Μιγκέλ, Τακπατζουμί

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση