ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Παντός καιρού» οι S 400 που στέλνει η Ρωσία στη Συρία

Μια νέα γενιά οπλικών συστημάτων, με πολλαπλές ικανότητες

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Είναι γεγονός, όπως δήλωσαν ήδη οι Πούτιν και Μεντβέντεφ, ότι η Ρωσία αναμένεται να στείλει τους S 400 σε αεροπορική βάση στη Συρία.

Στην Κύπρο, είναι γνωστοί μας οι S 300, η προηγούμενη σειρά που παράγεται όμως από την ίδια μήτρα όπως και οι S400 και οι S 500 και αυτή δεν είναι άλλη από την κοινοπραξία με επικεφαλής την εταιρεία Almaz που αναπτύσσει σύγχρονα οπλικά συστήματα αεράμυνας.

Οι S 400 Triumf («Триумф») είναι η επόμενη σύμφωνα με τους αναλυτές γενιά των S-300PMU-3, και χρησιμοποιούν τρεις διαφορετικούς τύπους πυραύλων, αυξάνοντας κατακόρυφα την επιχειρησιακή ικανότητα: Τους μεγάλης κλίμακας 40N6 και 48N6 και της μεσαίας κλίμακας 9M96.

Το βαλλιστικό κατευθυνόμενο βλήμα 48N6, μπορεί να χτυπήσει αεροσκάφη που πετούν με ταχύτητα έως 1800 m/s, σε μέγιστη απόσταση 150 km και πυραύλους κρουζ που πετούν σε υψόμετρα κάτω των 100 m, σε απόσταση μέχρι 38 km.

Είναι αποτέλεσμα ενός προγράμματος που ανακοινώθηκε επίσημα από την Αεροπορία της Ρωσίας στα μέσα του 1990, ενώ χαρακτηρίζονται ως παντός καιρού εφόσον έχουν την ικανότητα βολής μέσα από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες επικρατούν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Παράξενα: Τελευταία Ενημέρωση