ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ενταφιασμό στην Κύπρο επιθυμεί ο Γκιουλέν

Τι αναφέρει δημοσίευμα της Κίμπρις Ποστασί

Σε περίπτωση που ο Φετχουλλάχ Γκιουλέν απεβίωνε πριν από την περίοδο 17-25 Δεκεμβρίου 2014, που μια σειρά μεγάλων σκανδάλων ήρθαν στο επίκεντρο της τουρκικής επικαιρότητας, οι «άνθρωποι» του θα φρόντιζαν να τον ενταφιάσουν στην κατεχόμενη Αμμόχωστο. 

Στο παραπάνω συμπέρασμα καταλήγει η Κίμπρις Ποστασί, η οποία δημοσιεύει ένα νέο ρεπορτάζ με την βοήθεια ενός πρώην στελέχους του Κινήματος Γκιουλέν.

Η τ/κ εφημερίδα ισχυρίζεται ότι το Κίνημα Γκιουλέν εντόπισε έναν χώρο στην Αμμόχωστο, στον οποίο σκόπευε να προχωρήσει στην ανέγερση ενός μαυσωλείου για τον αρχηγό του Κινήματος Γκιουλέν. Οι σχετικοί σχεδιασμοί έγιναν πριν από την περίοδο 17-25 Δεκεμβρίου 2014, δηλαδή πριν από την τελική διακοπή της συνεργασίας της τουρκικής κυβέρνησης με το Κίνημα Γκιουλέν.

Την διοργάνωση της κηδείας του κ. Γκιουλέν στα κατεχόμενα ανέλαβαν εκπρόσωποι του κινήματος στην Κύπρο. Η εφημερίδα τονίζει ότι αυτοί οι εκπρόσωποι αλλάζουν κάθε τρία χρόνια.

Με αφορμή την νέα πληροφορία, η Κίμπρις Ποστασί αναρωτιέται για τις διασυνδέσεις του Κινήματος Γκιουλέν στα κατεχόμενα.

Το επίμαχο δημοσίευμα έρχεται στο προσκήνιο σε μια περίοδο που η τ/κ πλευρά έχει εστιασμένη την προσοχή της στην δράση του Κινήματος Γκιουλέν στο βόρειο κομμάτι του νησιού. Στους κόλπους της τ/κ κοινότητας η επικρατέστερη άποψη αυτή την στιγμή είναι ότι σε λίγο διάστημα, η Τουρκία και η τ/κ ηγεσία θα προχωρήσουν σε «εκκαθαρίσεις».

Από την άλλη, αξίζει να σημειωθεί ότι η επιδείνωση της κατάστασης υγείας του κ. Γκιουλέν είναι ένα «κοινό μυστικό» στην Άγκυρα. Διάφορες ασθένειες, οι οποίες είναι γνωστές στις τουρκικές αρχές, ταλαιπωρούν εδώ και καιρό τον αρχηγό του Κινήματος Γκιουλέν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X