ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Η αγνοούμενη αλλαγή, το νέο μέτωπο Οδυσσέα και η μνήμη Βασιλείου

= ΤΡΙΤΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Αναστάτωση επικρατεί σε όλα σχεδόν τα κόμματα, σε κάποια δημιουργική, όχι μόνο γιατί πλησιάζουν τα καταστατικά και εκλογικά τους συνέδρια αλλά και επειδή οι εκλογές έχουν ενεργοποιήσει μια διάθεση αλλαγής. Όπως ωστόσο σχολίαζε πρόσφατα πολιτικός αναλυτής παρά τη... διάθεση οι αλλαγές μάλλον θα είναι από ελάχιστες μέχρι μηδαμινές. 

"Μπορεί να ακούμε για ονοματολογία, αναβρασμό και ανακατατάξεις ωστόσο εκείνο που τελικά θα δούμε θα είναι μια ανακύκλωση προσώπων και πολιτικών. Η πραγματική αλλαγή εξακολουθεί να παραμένει αίτημα των καιρών και των πολιτών και μάλλον παίρνει παράταση" ανέφερε.

Άλλο ένα μέτωπο έχει προστεθεί στα πολλά που έχει ανοίξει τελευταία ο Οδυσσέας-Τσακ Νόρις της Κύπρου. Αυτή τη φορά πρόκειται για το υπουργείο Συγκοινωνιών και τον γενικό διευθυντή του Αλέκο Μιχαηλίδη τον οποίο ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης (καμιά συγγένεια) στέλνει στον Γενικό Εισαγγελέα. Ο λόγος; Υπερπληρωμές 29 εκ. ευρώ στις εταιρείες των λεωφορείων από το 2016. 

Το κουτσομπολιό που ακούγεται είναι πως η νέα σύγκρουση έχει παρελθόν αφού ο Οδυσσέας είχε εμπλοκή στο όλο θέμα από τη θητεία του στο υπουργείο Συγκοινωνιών. Κάποιοι λένε πως ο Οδυσσέας γνωρίζει πολύ καλά το θέμα αφού είχε και ο ίδιος λόγο για την εξέλιξή του, όταν βρισκόταν στο υπουργείο. Κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν πως ακριβώς επειδή είχε εμπλοκή στο θέμα θα μπορούσε να έχει και διαφορετική οπτική του θέματος.  

"Υπήρξε μια στοχοποίηση του Γενικού Διευθυντή του υπουργείου που δείχνει κάποια εμπάθεια, είτε επί σκοπού είτε από κεκτημένη ταχύτητα, κάτι για το οποίο ο Οδυσσέας έχει κατηγορηθεί ουκ ολίγες φορές" υποστήριξε χθες πολιτικός, γνωστός για τις προσεγμένες προσεγγίσεις του. "Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της έρευνας, το οποίο δεν το έχουμε ακόμα δει, αξίζει να αναλύσει κανείς τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο Οδυσσέας και να αναρωτηθούμε κατά πόσον ο πρόωρος ντόρος είναι όντως προς όφελος του δημοσίου και δεν οδηγεί σε ανθρωποφαγία" συμπλήρωσε.

Για τη συνεργασία του με στενούς συνεργάτες στην περίοδο της προεδρίας του αναφέρεται ο Γιώργος Βασιλείου στο τελευταίο βιβλίο του. 

Από αυτούς τους συνεργάτες λείπουν όμως δύο σημαντικά ονόματα τα οποία ο πρώην πρόεδρος... ξέχασε. 

Πρόκειται για τον Γιώργο Λιλλήκα και τον Άκη Φάντη. Ούτε μια λεξούλα δεν βρήκε να πει για τη στενή συνεργασία που είχε μαζί τους, πράγμα που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως.

Ένας από τους προαναφερθέντες φέρεται να απάντησε, όταν ρωτήθηκε για την απουσία του από το βιβλίο, πως "ο καθένας δικαιούται να θυμάται αυτά που θέλει". Συνέχισε όμως αναγνωρίζοντας το ταλέντο του Γιώργου Βασιλείου στο μάρκετινγκ λέγοντας πως "το γεγονός ότι την παρουσίαση του βιβλίου του ανέλαβαν οι Αβέρωφ, Τσελεπής και Μίχος φανερώνει πως ο Βασιλείου τα καταφέρνει μια χαρά να επιλέγει ανά εποχή τους κατάλληλους συνεργάτες. Άλλο αν αργότερα μπορεί να τους ξεχάσει".

Ιδιαίτερη ανησυχία προκάλεσε στη δημοσιογραφική οικογένεια ο εμπρησμός αυτοκινήτου που ανήκει σε ζεύγος δημοσιογράφων στην Πάφο. Πέραν από τις εκδηλώσεις συμπαράστασης προς τους δύο δημοσιογράφους υπήρξαν σχόλια για τον σεβασμό του δημοσιογραφικού λειτουργήματος από θεσμούς της πολιτείας. Δημοσιογράφος διερωτήθηκε χθες "πώς να αναμένουμε σεβασμό στους δημοσιογράφους από τον υπόκοσμο όταν ο ίδιος ο Γενικός Εισαγγελέας αλλά και ο Γενικός Ελεγκτής ζητούν ανακρίσεις και φυλακίσεις δημοσιογράφων; Γεγονός που μας στοχοποιεί ως χώρα από τον ΟΑΣΕ και τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων;"

-----------------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση