ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Για την ανάγκη της συμπόρευσης κοινός σκοπός, κοινός υποψήφιος

Των ΠΙΕΡΟΥ ΚΑΡΟΥΛΛΑ, ΜΙΧΑΛΗ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΙΤΤΟΥ και ΑΡΤΕΜΗ ΜΙΧΑΗΛ

Είναι αυτονόητο ότι στην Κύπρο η αλλαγή όχι μόνο είναι θεμιτή, αλλά επιβάλλεται να επέλθει. Το πολιτικό και κοινωνικό σύστημα έχει φθαρεί σε τέτοιο βαθμό, που πλέον αποτελεί κίνδυνο για το μέλλον του τόπου. Κίνδυνο για καθεμία και καθένα από μας, είτε ανήκει στο παραγωγικό δυναμικό της χώρας είτε στην τρίτη ηλικία.

Όμως, το παλαιοκομματικό κατεστημένο έχει ξετυλιχτεί με τέτοιον τρόπο, που καθιστά αυτή την προσπάθεια αν όχι ακατόρθωτη, να μοιάζει με άθλο. Και κάπου εδώ φτάνουμε στο σημείο των συζητήσεων για συνένωση δυνάμεων, ανθρώπων έντιμων και ικανών, ανθρώπων της ειρήνης, της επανένωσης και της προόδου. Ο κόσμος δεν περιμένει κάποιο Μεσσία να τον σώσει, έχει χορτάσει από δαύτους. Ο κόσμος περιμένει να δει ανθρώπους να βάζουν το συμφέρον της χώρας πάνω από προσωπικές φιλοδοξίες, πάνω από εγωισμούς. Η Κύπρος και ο κυπριακός λαός έχουν ανάγκη από μια κοινή ανεξάρτητη, έντιμη και αξιοπρεπή επιλογή. Αυτών ως δεδομένων θεωρούμε επιτακτική ανάγκη να στηρίξουμε με κάθε δυνατό τρόπο την προσπάθεια των κυρίων Αχιλλέα Δημητριάδη, Κωνσταντίνου Χριστοφίδη, Μάριου Ηλιάδη και Χριστόδουλου Πρωτόπαπα για συνεργασία και συμπόρευση. Τους καλούμε, αν και θεωρούμε δεδομένο πως αυτός είναι ο στόχος τους, να προχωρήσουν με κάθε τρόπο μέχρι τέλος στην απόφασή τους για μια υποψηφιότητα ελπίδας και νίκης. Η πορεία και η προσωπικότητά τους αποτελεί εγγύηση πως δεν θα μας απογοητεύσουν και θα βάλουν στο πλάι τις προσωπικές τους φιλοδοξίες για το κοινό καλό.

Εάν οι αυθεντικά ανεξάρτητοι υποψήφιοι καταφέρουν να συνενώσουν δυνάμεις, τότε μπαίνουν δυναμικά στο πολιτικό σκηνικό της διεκδίκησης. Άνθρωποι χωρίς βαρίδια σκανδάλων, άνθρωποι με θέσεις και προτάσεις, άνθρωποι ειλικρινείς, άξιοι και καθαροί. Μια κοινή υποψηφιότητα θα καταφέρει να ενώσει τις δυνάμεις των πολιτών αυτού του τόπου για να συμπορευτούν μαζί για ένα καλύτερο μέλλον. Και αυτή η ένωση των πολιτών δεν θα είναι μόνο στα λόγια και αόριστη. Θα είναι αυθεντική και ουσιώδης.

Για μια Κύπρο της ανάπτυξης, της ειρήνης, της δημιουργίας, των πραγματικά ίσων ευκαιριών και της αξιοπιστίας. Για μια Κύπρο μακριά από τη διαφθορά και την αδιαφάνεια.

Αναμένουμε και ελπίζουμε να τελεσφορήσουν οι προσπάθειες και να δούμε φως στο τούνελ. Ως ηγεσία της Πρωτοβουλίας «Αμμόχωστος - Για την Κύπρο» αλλά κυρίως ως νέοι άνθρωποι δεν μπορούμε να παραμείνουμε στάσιμοι για άλλη μία πενταετία, περιμένοντας τα πράγματα ν’ αλλάξουν από μόνα τους. Ας δώσουμε το παράδειγμα, το έναυσμα για μια προσπάθεια που, αν μη τι άλλο, θα είναι πρωτότυπη, έντιμη και διαφορετική.

Η προοπτική είναι εκεί, ας αδράξουμε την ευκαιρία. Για την Κύπρο και το μέλλον.

Ο κ. Πιέρος Κάρουλλας είναι πρόεδρος, ο κ. Μιχάλης Χρίστου Κίττος είναι αναπληρωτής πρόεδρος και ο κ. Αρτέμης Μιχαήλ είναι αντιπρόεδρος της πρωτοβουλίας «Αμμόχωστος – Για την Κύπρο».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Προσωπικότητες στην ''Κ'': Τελευταία Ενημέρωση