ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αναπτύσσοντας σχέση σεβασμού και ειλικρίνειας με τον πελάτη

Του Μίλτου Μιχαηλά*

Η ισχυρή οικονομική ανάπτυξη που παρουσιάζει σήμερα η κυπριακή οικονομία, παρά τη γεωπολιτική αβεβαιότητα της ευρύτερης περιοχής, αποτελεί απόδειξη αφενός της ανθεκτικότητάς της και αφετέρου μας γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον της επιχειρηματικότητας αλλά και τις προοπτικές που ανοίγονται για την Τράπεζά μας στην Κύπρο.
Από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μου ως CEO της Alpha Bank Κύπρου, ξεκινήσαμε μαζί με τους ανθρώπους της Τράπεζας, με υπευθυνότητα, εξωστρέφεια και σεβασμό, να υλοποιούμε το στρατηγικό σχέδιο που καθορίστηκε σε συνεργασία με τον Όμιλο Alpha Bank, με στόχο να αναδείξουμε την Alpha Bank Κύπρου σε πυλώνα ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας και επιχειρηματικότητας.

Στηρίζουμε την πρόοδο στη ζωή και την επιχειρηματικότητα

Οι αξίες του σεβασμού και της ειλικρίνειας στη σχέση που αναπτύσσουμε με τον πελάτη βρίσκονται στην κορυφή των προτεραιοτήτων της Alpha Bank Κύπρου, και αποτελούν την πυξίδα μας καθώς υλοποιούμε τον σκοπό μας να «στηρίζουμε την πρόοδο στη ζωή και την επιχειρηματικότητα για ένα καλύτερο αύριο». Αυτός ο σκοπός συνοψίζει ξεκάθαρα τον ρόλο που επιθυμούμε να έχουμε έναντι της κοινωνίας. Να στεκόμαστε στο πλευρό των πελατών μας, να αναγνωρίζουμε και να εμπιστευόμαστε τις ικανότητες και τους στόχους τους, και να τους υποστηρίζουμε προσφέροντας καινοτόμες λύσεις, ώστε να υλοποιούν τα σχέδιά τους μέσα από νέες ευκαιρίες και συνεργασίες που δημιουργούμε για αυτούς. Ταυτόχρονα, η Τράπεζά μας, αποτελώντας έναν υπεύθυνο κοινωνικό εταίρο, αναλαμβάνει μία σειρά από δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης για να βοηθήσει εκείνους τους συμπολίτες μας που το έχουν περισσότερο ανάγκη, αλλά και για να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία σε μία σειρά από επίκαιρα θέματα που αφορούν στην υγεία και στο περιβάλλον.
Στην Alpha Bank Κύπρου ανταποκρινόμαστε στις προκλήσεις της εποχής με την ταχεία υλοποίηση του αναπτυξιακού επιχειρηματικού μας πλάνου, προκειμένου να στηρίξουμε ακόμη πιο ενεργά την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Κύπρου. Πρόσφατα ανακοινώσαμε την ανανέωση της οργανωτικής μας δομής, αλλά και τη διεύρυνση της Εκτελεστικής Επιτροπής με στόχο την αύξηση του στελεχιακού δυναμικού και της ικανότητας της ανώτατης διοικητικής ομάδας, για ακόμη πιο αποτελεσματική και γρήγορη υλοποίηση των στρατηγικών στόχων που έχουμε θέσει.
Παράλληλα, ανακοινώσαμε τη στρατηγική επέκταση των υπηρεσιών που προσφέρουμε στην επιχειρηματική και διεθνή τραπεζική καθώς και στο Wealth Management. Ειδικά στην επιχειρηματική τραπεζική, θα ήθελα να επισημάνω πως ο Όμιλος Alpha Bank διαθέτει σημαντικά πλεονεκτήματα και πολύτιμη τεχνογνωσία, τα οποία θα αξιοποιήσουμε το επόμενο διάστημα για να καταστήσουμε την Alpha Bank Κύπρου έναν σημαντικό χρηματοδότη της κυπριακής επιχειρηματικότητας. Η πρωταγωνιστική θέση του Ομίλου Alpha Bank στο Wholesale Banking, όπου καλύπτει όλους τους σημαντικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας εξυπηρετώντας περισσότερους από 5.000 ομίλους μεγάλων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αποτελεί τον θεμέλιο λίθο πάνω στον οποίο θα στηριχθούμε για να υποστηρίξουμε την επιχειρηματικότητα της Κύπρου.

Καλύπτοντας τις ανάγκες των πελατών

Οι πρόσφατες κινήσεις της Alpha Bank Κύπρου τόσο στο πεδίο των καταθέσεων όσο και των χορηγήσεων, αποδεικνύουν την προσέγγισή μας και το ενδιαφέρον που δείχνουμε προς τους πελάτες μας. Ειδικότερα, μέσα από τα ανταγωνιστικά προϊόντα που ανακοινώσαμε πρόσφατα όπως το «Alpha Προθεσμιακές Καταθέσεις», στοχεύουμε στους πελάτες που διεκδικούν αυξημένες αποδόσεις. Σε αυτή την κατεύθυνση, ξεκινήσαμε από τις αρχές του περασμένου καλοκαιριού με την αύξηση επιτοκίου στο 2,10% για προθεσμιακές καταθέσεις άνω των €50.000 και πολύ πρόσφατα ανατρέψαμε τα δεδομένα της αγοράς, προσφέροντας νέο σταθερό ετήσιο επιτόκιο 2,75%, για καταθέσεις άνω των €100.000. Επίσης, με το στεγαστικό δάνειο «Alpha Κατοικία», η Τράπεζα έδωσε και εδώ λύση στις προκλήσεις των καιρών, καλύπτοντας τις ανάγκες των πελατών, που επωφελούνται από σταθερό επιτόκιο και σταθερή μηνιαία δόση για τα πρώτα 3 χρόνια.

Αναβαθμισμένη, φιλική και εξατομικευμένη εμπειρία 

Στο αναπτυξιακό μας πλάνο, βασικό μας μέλημα είναι ο πελάτης. Μέσω του προγράμματος ψηφιακής μεταρρύθμισης που ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια, με τη στήριξη και τεχνογνωσία του μητρικού μας Ομίλου, η Alpha Bank Κύπρου εργάζεται αποφασιστικά για τον ολικό επανασχεδιασμό και την απλοποίηση των εσωτερικών της διαδικασιών, αλλά και των σημείων επαφής της με τους πελάτες, ιδιώτες και επιχειρήσεις, επενδύοντας στην ταχύτερη και φιλικότερη εξυπηρέτησή τους.
Σε αυτό το πλαίσιο, η Τράπεζα προχώρησε στην εξέλιξη αλλά και τον επανασχεδιασμό των ψηφιακών της καναλιών Alpha 360 Web και Alpha 360 Mobile, προσφέροντας μία αναβαθμισμένη, φιλική και εξατομικευμένη εμπειρία. Αυτές οι κινήσεις δείχνουν ξεκάθαρα το ενδιαφέρον μας για τον πελάτη αλλά και την πρόθεσή μας να του δώσουμε αξία, ανταμείβοντας έτσι την εμπιστοσύνη του προς την Τράπεζα.
Αυτή η θεμελιώδης αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας και αλληλεπίδρασης με τον πελάτη έχει φέρει ήδη σημαντικά αποτελέσματα, καθώς οι πελάτες μας έχουν αγκαλιάσει τα ψηφιακά μας κανάλια, τα οποία χρησιμοποιούν ολοένα και περισσότερο για την πραγματοποίηση των τραπεζικών τους συναλλαγών και όχι μόνο.
Παράλληλα όμως, με την ενίσχυση των ψηφιακών μας καναλιών δεν ξεχνάμε τα καταστήματα και την ανθρώπινη επαφή. Στο πλάνο μας έχουμε συμπεριλάβει τη σταδιακή αναβάθμιση του Δικτύου Καταστημάτων μας, έτσι ώστε να κάνουμε πιο ευχάριστη την εμπειρία του πελάτη που επιλέγει να επισκεφθεί ένα από τα 12 καταστήματα της Alpha Bank Κύπρου. Προγραμματίζουμε επίσης την περαιτέρω ενίσχυση του call center μας, με στόχο να πετύχουμε την ολιστική ανανέωση της διαχρονικής σχέσης που κτίσαμε με τους πελάτες μας.
Η Τράπεζα επενδύει συνειδητά και με προσήλωση στην ενσωμάτωση περαιτέρω καινοτόμων λύσεων στο πεδίο δράσης της, για την παροχή ακόμη καλύτερης εξυπηρέτησης στους πελάτες της, ιδιώτες και επιχειρήσεις. Προβλέποντας τις εξελίξεις, η Τράπεζα προετοιμάζεται ήδη για την προσθήκη και νέων υπηρεσιών ηλεκτρονικών πληρωμών όπως άμεσες διατραπεζικές πληρωμές (instant payments), άμεσες μεταφορές μέσω κινητού τηλεφώνου σε λογαριασμούς και κάρτες εντός και εκτός Κύπρου, υπηρεσίες διαχείρισης πορτοφολιού (Personal Financial Management), ψηφιακές υπογραφές κ.ά. Είναι μία δέσμευση που αντανακλά την επιθυμία της Alpha Bank να αναπτύσσεται και να προσφέρει πάντα το καλύτερο στους πελάτες της, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη και τη σχέση που έχουμε χτίσει.

Αισιοδοξία για το  μέλλον

Λίγο πριν το τέλος της χρονιάς, η Alpha Bank Κύπρου καταγράφει ισχυρούς δείκτες επάρκειας κεφαλαίου και ρευστότητας, ενώ οι καταθέσεις παρουσιάζουν αυξητική τάση μετά και την προσφορά των νέων προϊόντων που ανακοινώσαμε μέσα στη χρονιά. Συνολικά, το έτος αναμένεται να κλείσει με πολύ θετικό πρόσημο και σίγουρα έπεται συνέχεια.
Παράλληλα, η στρατηγική συμφωνία που συνήψε ο Όμιλος με την UniCredit μας γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον, όχι μόνο γιατί θα φέρει νέα προϊόντα προς διάθεση στους πελάτες μας και πρόσβαση στις 13 αγορές που δραστηριοποιείται η UniCredit, αλλά και γιατί αυξάνει την εξωστρέφειά μας και μας δίνει την ευκαιρία να δανειστούμε τεχνογνωσία από ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά τραπεζικά ιδρύματα.
Αυτά τα νέα δεδομένα ανοίγουν ένα νέο κεφάλαιο για τη σχέση μας με τους πελάτες, τους οποίους και ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν όλα αυτά τα χρόνια, ενώ ενισχύουν τη δέσμευσή μας να προσφέρουμε λύσεις στα προβλήματά τους και μεγαλύτερη ευκολία στις συναλλαγές τους.

*Ο κ. Μίλτος Μιχαηλάς είναι CEO της Alpha Bank Κύπρου.

ALPHA BANK CYPRUS LTD
Μέγαρο Alpha Bank
Λεωφόρος Λεμεσού 3
2112, Αγλαντζιά, Λευκωσία
Τηλέφωνο: 22888888
Φαξ: 22773788
Ιστοσελίδα: www.alphabank.com.cy 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Προσωπικότητες στην ''Κ'': Τελευταία Ενημέρωση