ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΕΛ: Strange things

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Δεν είναι η ήττα. Απ’ αυτές έχουμε χορτάσει από τον Αύγουστο και έπειτα. Δεν θα γράψουμε επί τούτου. Ούτε και το αγωνιστικό κομμάτι. Έπαιξαν δύο ομάδες ισοδύναμες και έχασε και πάλι η ΑΕΛ.

Το θέμα είναι πλέον βαθμολογικό. Είσαι εκεί που είσαι και πλέον σκέφτεσαι ποια κατάληξη θα έχεις στο δεύτερο γκρουπ. Μην πούμε για κάτι χειρότερο, ότι δηλαδή οι δύο ομάδες πέφτουν κατευθείαν. Ούτε να το σκέφτεσαι.

Το ξέρεις και δεν χρειάζεται να είσαι ειδήμων ότι η «παρέα» της δεύτερης εξάδας είναι τέτοια που ότι θέλει κάνει. Και κόβει και ράβει. Το καλύτερο σενάριο είναι να μπλέξεις στις «δαγκάνες της καραβίδας», να σε βοηθήσει και να σου φέρει προπονητή από τον Απρίλιο.  Αυτό πραγματικά μοιάζει το καλύτερο σενάριο για σένα. «Θα σε σώσω και θα μου δώσεις την ομάδα».   Κάπως έτσι. «Strange things» που θα έλεγε και ο Πέτεφ. 

Τώρα από κει και πέρα. Χειρότερο και από την ήττα και από τη βαθμολογική σου θέση, είναι αυτό το κενό που υπάρχει στο διοικητικό κομμάτι. Έλιωσε και η καραμέλα της «οικουμενικής» και δεν μας έχει απομείνει τίποτα. Ποια «οικουμενική» δηλαδή… από την πρώτη στιγμή σου έγραψα ότι όλα είναι παραμύθι και μόνο ο Έλληνας και ο Ιακωβίδης θα βοηθήσουν, όσο μπορούν.

Αυτό που πληγώνει είναι ότι η ομάδα δεν έχει κανένα πλάνο. Εξηγούμαι. Διέκοψαν τη συνεργασία πέντε παικτών, ενώ ο Σαμπού είναι κάτι σαν «καταζητούμενος». Δηλαδή για να καταλάβω. Ο Σέμα χθες δεν μου έκανε; Ο Αρούα;  Προχωράς στις αποδεσμεύσεις, καλώς, αλλά αφήνεις την ομάδα εντελώς ξετσίπωτη. Περίεργα πράγματα. «Strange things» που θα έλεγε και ο Πέτεφ. 

Πες όμως ότι πήγαν στην ευχή του θεού όλοι αυτοί. Από τον Αύγουστο και έπειτα γνωρίζουμε τις αδυναμίες της ομάδας. Τι έγινε γι’ αυτό; Τίποτα απολύτως. Αντιθέτως, υπάρχει μια ανούσια διεργασία ως προς το μεταγραφικό πλάνο. Ο ένας λέει έτσι, ο άλλος γιουβέτσι, «τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου». Ενώ οι περισσότερες ομάδες έχουν σχεδόν υλοποιήσει έστω και μια μεταγραφή, η ΑΕΛ που θέλει παίκτη από τον Αύγουστο δεν έχει φέρει κανένα. «Strange things» που θα έλεγε και ο Πέτεφ.

Ακόμη χειρότερα και από τον ανύπαρκτο προγραμματισμό είναι η πλήρης ανυπαρξία στο διοικητικό κομμάτι. Δεν σε λογαριάζει κανείς. Μέχρι και οφ σάιτ σε πλάγιο άουτ, σου έχουν υποδείξει. Έβαλαν διαιτητή χθες για διεκπεραιώσει το ματς και όχι να διαιτητεύσει. Έκανε του κόσμου τις μαλακίες. Αυτά και αν είναι strange things.

Δεν σε λογαριάζει κανένας. Παράγοντας δεν υπάρχει για δείγμα. Αλωνίζει ο Φανιέρος και ο κάθε Φανιέρος του κυπριακού πρωταθλήματος μέσα στα αποδυτήρια και από τη μεριά σου δεν υπάρχει κανείς ούτε για δείγμα. Η ομάδα είναι κυριολεχτικά μόνη. Καμία, μα καμία διοικητική βοήθεια.

Έχουμε φαλιρίσει εντελώς; Δεν υπάρχει μια; Ούτε για δείγμα; Ας βγουν να το πουν. Να βγει ο Σόφο και να πει, ότι έχω κάνει τόσες μαλακίες και τέτοια οικονομική κακοδιαχείριση που τα ταμεία είναι μείον. Ο ένας θέλει τα λεφτά του, ο άλλος απειλεί με απεργία, ο άλλος θέλει αποζημίωση για να φύγει και ο άλλος θέλει παίκτες για να ενισχύσει την ομάδα. Και άμα όντως δεν υπάρχει μια, θα αφήσουμε την ομάδα μόνη; Τόσο μόνη που μοιάζει με το «κορίτσι με τα σπίρτα».

Βοηθήστε την ομάδα να βγει απ’ αυτό το αδιέξοδο το οποίο την οδηγήσατε. Πολλοί από μας σας έχουμε στηρίξει ως οφείλαμε, χωρίς ποτέ να έχουμε κανένα κέρδος. Κανένα απολύτως. Αντιθέτως ένα βάρος στην πλάτη και κατηγορίες από τον κάθε ηλίθιο.

Φτάνει πια. Σηκώστε τα μανίκια, δουλέψτε σωστά και συλλογικά και βοηθήστε την ομάδα. Φτάνει πια με τα strange things…

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση