ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πάμπος Χριστοδούλου: «Φαβορί ο Απόλλωνας»

Όλα όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του ντέρμπι

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ο κορμός που διατήρησε από πέρσι ο αντίπαλός του, του δίνει τον χαρακτήρα του φαβορί στον αγώνα που ακολουθεί, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Πάμπος Χριστοδούλου σε διάσκεψη Τύπου ενόψει του λεμεσιανού ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον Απόλλωνα.

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν στη διάσκεψη:

Ως εισαγωγικό σχόλιο: «Από την πρώτη φορά που κάναμε διάσκεψη έχω τοποθετηθεί για κάποια πράγματα. Αυτή η ομάδα έχει χτιστεί το καλοκαίρι με αρκετά νέα πρόσωπα. Υποσχεθήκαμε ότι θα κάνουμε μια ομάδα με παρόν και μέλλον, να έρχεται ο κόσμος στο γήπεδο και να τη βλέπει να δίνουν τον καλύτερο εαυτό της. Στα τρία παιχνίδια είχαμε πολύ καλή παρουσία αν εξαιρέσω τα τελευταία 30 λεπτά του τελευταίου αγώνα. Έχει γίνει μια κριτική από τον Τύπο αδίκως, γιατί όπως ξέρετε νέοι παίκτες που ήρθαν σε τέσσερα γκρουπ είναι φυσιολογικό να υπάρχουν σκαμπανεβάσματα. Κάποιοι παίκτες πήραν θέσεις που παίζουν για πρώτη φορά αλλά είναι πιο έτοιμοι από κάποιους άλλους. Ελπίζω ότι μετά τη διακοπή της Εθνικής τον Οκτώβρη θα είμαστε σε καλύτερο στάδιο. Είμαι χαρούμενος γιατί βάσει όσων δώσαμε έπρεπε να έχουμε όλους τους βαθμούς. Ατυχήσαμε με τον Εθνικό, αλλά δέκα βαθμοί είναι αρκετά καλοί γιατί κανείς δεν είπε ότι πάμε για πρωτάθλημα και ότι με 18 νέους παίκτες σε λίγο χρονικό διάστημα θα κάνει μεγάλα πράγματα. Βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι ξεχωριστά, να παίρνουμε την ουσία και να δούμε πού μπορεί να οδηγηθούμε. Ελπίζω να πετύχουμε όσες περισσότερες νίκες μπορούμε».

Για το ντέρμπι: «Είναι ένα παιχνίδι ντέρμπι, το έχω ζήσει αρκετές φορές. Για τους παίκτες μου και για μένα είναι ένα παιχνίδι όπως όλα. Πρέπει να δώσουμε το 100% και να κερδίσει ο καλύτερος. Φαβορί είναι ο Απόλλωνας, όπως έχει εμπειρία και ο στόχος του είναι το πρωτάθλημα. Αυτό για μας δεν λέει τίποτα. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Αυτός είναι ο στόχος μας, για να κάνουμε χαρούμενο τον κόσμο μας. Αυτό που μετρά είναι πού θα είσαι την τελευταία μέρα του πρωταθλήματος».

Για το ποιος έχει την περισσότερη πίεση: «Στο ποδόσφαιρο πάντα υπάρχει στρες. Αν δεν μπορείς να αντεπεξέλθεις δεν μπορείς να κάνεις αυτή τη δουλειά. Θα χαθούν βαθμοί. Αρκετές από τις μικρομεσαίες ομάδες έχουν καλό ρόστερ. Στο παιχνίδι με την Καρμιώτισσα μπορούσαμε να χάσουμε βαθμούς στο τέλος. Ο Απόλλωνας είχε τη βάση από πέρσι και έγιναν κάποιες προσθήκες. Η ΑΕΛ δεν είχε αυτό το πλεονέκτημα, όμως δεν λέει κάτι αυτό για μας. Έχουμε τις δυνατότητες να χτυπήσουμε τον οποιονδήποτε αντίπαλο. Είναι ένα ντέρμπι, αλλά θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις. Όποιος και να κερδίσει θα πάρει τα συγχαρητήρια».

Για το ότι δεν έχουν σκοράρει ακόμη οι επιθετικοί της ομάδας: «Σε σας μπορεί να φαίνεται ως πρόβλημα, εγώ μπορεί να είμαι χαρούμενος γιατί σκοράρουν όλοι. Από τη στιγμή που βρίσκεις ευκαιρίες το γκολ θα γίνει. Αν εξαιρέσω τον Γουέλινγκτον, οι υπόλοιποι μεσοεπιθετικοί δεν είναι ακόμη έτοιμοι γιατί άργησαν να έρθουν. Σιγά-σιγά η ομάδα θα γεμίζει και το γκολ θα έρθει. Είναι θέμα χρόνου και δουλειάς. Μέχρι τώρα ήταν και θέμα ατυχίας, είναι ζήτημα χρόνου».

Για τον τρόπο παιχνιδιού και τη φιλοσοφία του: «Εσείς βλέπετε τις ομάδες μου να προσπαθούν να αμυνθούν και να βάλουν ένα γκολ; Όταν βρίσεις 16 ευκαιρίες και ο αντίπαλος δεν σου κάνει φάση... Αν αυτό λέγεται αμυντικό ποδόσφαιρο τότε έπρεπε να κάνω άλλη δουλειά. Πριν την παρουσία μου στην Εθνική, είχε δύο χρόνια να σκοράρει. Το πιο σημαντικό για μένα είναι να επιτίθεται η ομάδα μου και ο αντίπαλος να μην κάνει ευκαιρίες. Κλείσαμε όλους τους αντίπαλους στα τετράγωνα, βρήκαμε ευκαιρίες και στα πλείστα παιχνίδια δεν μας έκαναν σουτ. Το 2011-12 η ΑΕΛ είχε την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος και τη δεύτερη καλύτερη επίθεση».

Για το πότε θα είναι απολύτως έτοιμη η ομάδα του: «Βάσει της δουλειάς που γίνεται, μετά τις 7 του Οκτώβρη και τη διακοπή θα είμαστε σε καλό στάδιο. Μια τριάδα ποδοσφαιριστών, ο Σάρκι, ο Γεωργιάδης και ο Μικέλ (σ.σ. Αρουαμπαρένα) άργησαν να έρθουν και μεσοεπιθετικά, όπου θα μπορούσαμε να είχαμε περισσότερες επιλογές, δεν είναι 100% έτοιμοι».

Για τον κόσμο: «Θέλω ο κόσμος να είναι στο πλευρό μας όπως πάντα, σε αθλητοπρεπή πλαίσια. Οι νέοι παίκτες θέλουν να δουν μια γεμάτη κερκίδα, που θα τους ξεσηκώσει στις δύσκολες στιγμές. Τους θέλουμε δίπλα μας, όπως κάνουν σε όλα τα παιχνίδια».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ομάδας, Θεόδωρος Αντωνίου, ανέφερε τα εξής: «Καλούμε τον κόσμο και να τον υπενθυμίσουμε ότι δεν θα ανοίξουν ταμεία στο γήπεδο. Να έρχεται στο AEL Official Shop, πάει καλά η προπώληση και ευχή όλων μας είναι να δούμε μια γεμάτη Ανατολική».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση