ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γιατί να εντάξουμε τα λουβιά στην διατροφή μας

Το αγαπημένο πιάτο είναι πολύ πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά

Newsroom K

Λουβιά ή μαυρομάτικα φασόλια θεωρούνται το πιάτο του φτωχού και συμβολίζουν την ταπεινότητα. Ωστόσο, αν και ταπεινά είναι πολύτιμα από διατροφικής άποψης καθώς προσφέρουν πολλά οφέλη στον οργανισμό.

Το αγαπημένο πιάτο συνδυάζει δύο σημαντικές ιδιότητες ότι δεν έχει πολλές θερμίδες, και ταυτόχρονα είναι πολύ πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι μία μερίδα μαυρομάτικα φασόλια παρέχει όση ποσότητα πρωτεΐνης παρέχει και μισή μπριζόλα.

Μία κούπα λουβί καλύπτει το 45% των καθημερινών μας αναγκών σε φυτικές ίνες, το 58% σε φυλλικό οξύ και το 31% σε πρωτεΐνες. Βάλε τα, λοιπόν, στη διατροφή σου καθώς διατηρούν καλή τη μνήμη σου ενώ βοηθούν σημαντικά στη λειτουργία των εγκεφαλικών κυττάρων. Κρατούν την καρδιά σου γερή, συμβάλλουν στη διέγερση των νεύρων και των μυών ενώ συστατικά τους βοηθούν στην πρόληψη και τον έλεγχο της αυξημένης πίεσης αίματος, του εγκεφαλικού επεισοδίου και των καρδιακών νοσημάτων.

Οι πρωτεΐνες τους είναι ακίνδυνες αν δεν γίνει υπερκατανάλωση, βοηθούν στη διατήρηση της υγείας του σώματος και ενισχύουν τους μυς και τη φυσική κατάσταση.

Τα λουβιά ή τα μαυρομάτικα φασόλια αποτελούν άριστη πηγή σιδήρου και προστατεύουν την υγεία των ματιών σου, των οστών, του δέρματος, των μαλλιών, ενώ θεωρείται ότι δρoυν κατά του καρκίνου των πνευμόνων.

Πηγή: Must.com.cy

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Θέματα: Τελευταία Ενημέρωση

Το πρώτο σημάδι κρίσης είναι οι συνεχόμενες εντάσεις και έντονοι διαπληκτισμοί, ειδικά όταν το ζευγάρι τσακώνεται με ασήμαντες αφορμές

4 σημάδια κρίσης στο γάμο μας

Όλο και περισσότερα ζευγάρια στην εποχή μας βιώνουν κρίση στο γάμο τους, κάτι το οποίο μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε διαζύγιο ...
Newsroom K
 |  ΘΕΜΑΤΑ
X