ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κορωνοϊός: Το γερμανικό πείραμα για άρση των μέτρων

Ομάδες του Πανεπιστημίου της Βόννης παρουσίασαν τα προκαταρκτικά αποτελέσματα μελέτης, τα οποία θα θα καθορίσουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με την άρση των μέτρων

Kathimerini.gr

Κανένα άλλο μέρος στη Γερμανία δεν ήταν τόσο μολυσμένο με τον κορωνοϊό όσο το Χάινσμπεργκ, στη Β. Ρηνανία-Βεστφαλία. Και κανένα άλλο μέρος του Χάινσμπεργκ δεν ήταν τόσο μολυσμένο όσο το Γκάνγκελτ, μια κοινότητα 12.529 κατοίκων, όπου μια καρναβαλική εκδήλωση τον Φεβρουάριο άνοιξε τις πόρτες στον ιό.

Χθες ομάδες του Πανεπιστημίου της Βόννης παρουσίασαν τα προκαταρκτικά αποτελέσματα μιας μελέτης που κάνουν σε 600 κατοίκους του Γκάνγκελτ, παρουσία του πρωθυπουργού του κρατιδίου Αρ. Λάσετ, από τεστ PCR και τεστ αντισωμάτων. Τα αποτελέσματα, όπως είπε χθες ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας Γ. Σπαν, θα καθορίσουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης την επόμενη εβδομάδα σχετικά με την άρση των μέτρων.

Οπως διευκρίνισε ο επικεφαλής της έρευνας Χ. Στρεκ, ένα 2% του πληθυσμού εμφάνισε με το τεστ PCR μια μόλυνση από τον ιό. Το 15% του δείγματος παρουσίασε ανοσία. Η θνησιμότητα φθάνει στο 0,37%, ενώ σε ολόκληρη τη χώρα είναι 5,3 φορές παραπάνω. Αυτό δείχνει ότι σε μια χώρα με τόσα τεστ, ένα μέρος του πληθυσμού χωρίς συμπτώματα δεν έχει καταγραφεί. Η θνητότητα φθάνει το 0,15%.

Ο Στρεκ είπε ότι με το 15% ανοσία η διαδικασία της «ανοσίας της αγέλης» στο Χάινσμπεργκ έχει ήδη δρομολογηθεί, αλλά ο συνάδελφός του Γκ. Χάρτμαν ανέφερε ότι η κοινότητα θα είναι πλήρως προστατευμένη με μια ανοσία 70%.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση