ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ιταλία: Υπεγράφη συμφωνίας και συνδικάτων για την προστασία των εργαζομένων από τον κορωνοϊό

Μέχρι να προσαρμοστούν όλες οι επιχειρήσεις και οι βιομηχανίες, προβλέπεται η δυνατότητα διακοπής της παραγωγής

ΚΥΠΕ

Η Κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε υπέγραψε σήμερα το πρωί συμφωνία με τα ιταλικά συνδικάτα, για την προστασία των εργαζομένων από τον κορωνοϊό, με ιδιαίτερη έμφαση στον βιομηχανικό τομέα. Μεταξύ των άλλων, η συμφωνία αυτή προβλέπει ότι πρέπει να τηρούνται ακριβείς κανόνες ασφαλείας για την είσοδο στις επιχειρήσεις και τα εργοστάσια, για την πρόσβαση των προμηθευτών, νέους κανονισμούς για τις βάρδιες και την παραμονή στις καντίνες και όλους τους χώρους κοινής χρήσης.

Μέχρι να προσαρμοστούν όλες οι επιχειρήσεις και οι βιομηχανίες, προβλέπεται η δυνατότητα διακοπής της παραγωγής. Τα μεγαλύτερα συνδικάτα της χώρας υπογραμμίζουν ότι η συμφωνία υπεγράφη μετά από διάλογο που διήρκεσε όλη την νύχτα και ολοκληρώθηκε νωρίς το πρωί, και ότι πρόκειται για βήμα βασικής σημασίας, διότι αποδεικνύει ότι προέχει, πάντα, η υγεία των εργαζομένων.

Τις περασμένες ημέρες, εργαζόμενοι σε πολλές βιομηχανίες της βόρειας και κεντρικής Ιταλίας είχαν προκηρύξει απεργίες, με αίτημα την ενίσχυση των συνθηκών ασφαλείας στους χώρους εργασίας, ή τη διακοπή της παραγωγικής δραστηριότητας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

Η υπόθεση Μεντβέντεφ αναδεικνύει το δίλημμα που ταλανίζει τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις σχετικά με την αντιμετώπιση των Ρώσων ...
Kathimerini.gr
 |  ΚΟΣΜΟΣ