ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 07:24
 

Έκκληση νοσηλευτών και μαιών στην πολιτεία για ένα καθολικό σύστημα υγείας

Με την ευκαιρία της 12ης του Μάη, Διεθνούς Ημέρας Νοσηλευτών

Newsroom K

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Νοσηλευτών και Μαιών καλεί την πολιτεία και την κοινωνία «να ενώσουν τις δυνάμεις τους με μας και να αναγνωρίσουν ότι οι νοσηλευτές συμμετέχουν στην παροχή φροντίδας και μετασχηματίζουν την υγειονομική περίθαλψη και τα συστήματα υγείας έτσι ώστε κανένα άτομο να μην εξαιρείται».

Με την ευκαιρία της 12ης του Μάη, Διεθνούς Ημέρας Νοσηλευτών ο Σύνδεσμος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημειώνει ότι «οι νοσηλευτές μπορούν να είναι μια φωνή που θα οδηγήσει σε πιο αποτελεσματική και αποδοτική φροντίδα με προσέγγιση που εστιάζεται στους ανθρώπους, στα συστήματα υγείας, τη διαμόρφωση της πολιτική υγείας και τον προγραμματισμό στην παροχή υπηρεσιών».

Αναφέρει, επίσης, ότι «είναι καθήκον μας να διασφαλίσουμε ότι οι φορείς χάραξης πολιτικής κατανοούν ότι είναι απαραίτητη η συμμετοχή μας στη διαδικασία λήψης αποφάσεων σε σχέση με τον προγραμματισμό την οργάνωση, ανάπτυξη και περαιτέρω βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς όφελος των ανθρώπων και της κοινωνίας».

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Νοσηλευτών και Μαιών εκτιμά ότι «αναμφισβήτητα, η επένδυση στη νοσηλευτική οδηγεί στην οικονομική ανάπτυξη και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ανθρώπων με κατάληξη σε συνεκτικές κοινωνίες και παραγωγικές οικονομίες».

Προσθέτει ότι «η υγεία είναι ανθρώπινο δικαίωμα και όλοι οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα πρόσβασης σε προσιτή και ποιοτική φροντίδα υγείας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «οι νοσηλευτές εργάζονται καθημερινά σε χώρους παροχής φροντίδας και είναι σε θέση να συμβάλουν στη διαμόρφωση πολιτικής για την υγεία και στη λήψη αποφάσεων».

Επίσης, νοσηλευτές και μαίες βρίσκονται «και στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στις φυλακές, στις κλινικές, στη κοινότητα και σε προσωρινά καταλύματα προσφύγων, σε περιόδους ειρήνης, σε περιόδους συγκρούσεων και πολέμου».

Οι εορτασμοί για την 12η του Μάη έχουν ως θέμα τους 2018, «Νοσηλευτές: Καθοδηγητική φωνή - Η Υγεία είναι ανθρώπινο δικαίωμα», όπως καθορίστηκε από το Διεθνές Συμβούλιο Νοσηλευτών (ICN).


Η 12η Μαΐου είναι η ημερομηνία γέννησης της Florence Nightingale, Βρετανίδας πρωτοπόρου της σύγχρονης νοσηλευτικής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Με προβλήματα η πρεμιέρα ΓεΣΥ για τους πολίτες

«Ορθογραφία άρθρου...μεγάλη ντροπή!»
Ο Κριτικός  |  23:31

Επετειακό γραμματόσημο για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Γλαύκου Κληρίδη

«Τα όσα πρέσβευε ο Γλαύκος Κληρίδης! Ο ενταφιαστής των ιδεών Γκάλι και ίσως της πιο σοβαρής προσπάθειας ...»
Giannos  |  14:35

Ο Αναστασιάδης διόρισε τον Λεωνίδα Παντελίδη ως Ε/κ μέλος στη ΔΕΑ

«Σοβαρότητα μηδέν από την κυβέρνηση Αναστασιάδη η οποια φαίνεται ξέχασε πως έγινε η φονική έκρηξη στο ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  09:50

Την άρση των απομονώσεων ζητά από τον ΟΗΕ ο Ακιντζί

«O κ. Ακιντζί ακόμη να αντιληφθεί ότι κανείς δεν τον λαμβάνει σοβαρά υπόψη. »
ΑΚΑ  |  09:35

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X