ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:23
 

Υπουργικό: Συνεχίζεται η οδοντιατρική κάλυψη στα Κέντρα Υγείας του ΟΚΥπΥ

Από 1η Σεπτεμβρίου 2019 η εξέταση στις δημόσιες Οδοντιατρικές Κλινικές θα γίνεται κατόπιν ραντεβού

Newsroom K

Με στόχο τη συνέχιση της κάλυψης των δικαιούχων οδοντιατρικής φροντίδας από τα νοσηλευτήρια και τα Κέντρα Υγείας του ΟΚΥπΥ και μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2019, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε στη σημερινή του συνεδρία σχετική πρόταση που παρουσίασε ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Πιο συγκεκριμένα, συνεχίζονται οι πρακτικές που ίσχυαν μέχρι τώρα, ως ακολούθως:

• Οι ασθενείς δικαιούχοι των δημόσιων οδοντιατρικών υπηρεσιών να δικαιούνται να λαμβάνουν τα φάρμακα που θα συνταγογραφούν οι οδοντίατροι του δημόσιου τομέα και τα οποία αφορούν στη διαχείριση στοματολογικών προβλημάτων από τις θυρίδες των φαρμακείων των νοσηλευτηρίων και των Κέντρων Υγείας του ΟΚΥπΥ που θα παραμείνουν ανοικτά, καταβάλλοντα στα ισχύοντα τέλη. Με την ένταξη της οδοντιατρικής φροντίδας στο ΓεΣΥ από 1η Ιουνίου 2020, οι συνταγές που θα εκδίδονται από τους Οδοντιάτρους που θα συμβληθούν με το ΓεΣΥ θα μπορούν να εκτελούνται από όλα τα συμβεβλημένα φαρμακεία.

• Οι Οδοντίατροι του δημόσιου τομέα να συνεχίσουν τις παραπομπές των ασθενών απευθείας για εργαστηριακές αναλύσεις στα εργαστήρια του ΟΚΥπΥ, χωρίς παραπεμπτικό από τον Προσωπικό Ιατρό. Οι ασθενείς θα καταβάλλουν για υπηρεσίες αυτές τα ισχύοντα τέλη.

• Οι Οδοντίατροι του δημόσιου τομέα να συνεχίσουν να παραπέμπουν ασθενείς κατευθείαν για πανοραμικές και κεφαλομετρικές ακτινογραφίες στα ακτινολογικά τμήματα του ΟΚΥπΥ, χωρίς να απαιτείται παραπεμπτικό από τον Προσωπικό Ιατρό. Οι ασθενείς θα καταβάλλουν τα ισχύοντα τέλη.

Παράλληλα, πληροφορούνται οι δικαιούχοι οδοντιατρικών υπηρεσιών του δημοσίου, ότι από 1η Σεπτεμβρίου 2019 η εξέταση στις δημόσιες Οδοντιατρικές Κλινικές θα γίνεται κατόπιν ραντεβού. Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες προτρέπονται όπως επικοινωνούν τηλεφωνικώς με το Κέντρο Υγείας που επιθυμούν να εξεταστούν για τη διευθέτηση ραντεβού.

Τα τηλέφωνα των Κέντρων Υγείας βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα των Οδοντιατρικών Υπηρεσιών στον σύνδεσμο https://www.moh.gov.cy/moh/ds/ds.nsf/timetable_gr/timetable_gr?opendocument. Για εύκολη αναφορά, παρατίθενται και πιο κάτω:

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Νέα καταγγελία της Κύπρου στον ΟΗΕ για τις τουρκικές παραβιάσεις

«Η "ιερή αγελάδα" Αντρέας Μαυρογιάννης υποθέτω δεν έστειλε αυτός την επιστολή ως Μόνιμος Αντιπρόσωπος ...»
Ένας Πολίτης  |  10:49

Η συμμορία των μετρίων

«Αμελήσατε να συμπεριλάβετε στην λίστα τον Υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος μας πλασάρει τις συνεχείς αποτυχίες ...»
Rikkos  |  12:27

Πέθανε ο φωτογράφος του Κινέζου «Tank Man»

«Χαιρετισμούς στον σουλτάνο της Τουρκίας!!!»
ΑΚΑ  |  10:06

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X