ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έκκληση Σ.Ι.Κ.Α.Α. στην κυβέρνηση να καταβάλει τα ειδικά επιδόματα

Καλεί τα πολιτικά κόμματα να υπερψηφίσουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Έκκληση στην κυβέρνηση να καταβάλει τα ειδικά επιδόματα για τον Δεκέμβριο, σε άνεργους και επιχειρήσεις, απευθύνει ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Αμμοχώστου (Σ.Ι.Κ.Α.Α.), καλώντας παράλληλα τα πολιτικά κόμματα να υπερψηφίσουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σε γραπτή ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος «καλεί την κυβέρνηση όπως προχωρήσει άμεσα στην καταβολή των ειδικών επιδομάτων που αφορούν την περίοδο 1-31 Δεκεμβρίου 2020 τόσο προς τους ανέργους όσο και προς τις επιχειρήσεις, οι οποίες αναμένουν την καταβολή των επιδομάτων για να προχωρήσουν στην καταβολή τους στους εργαζόμενους τους».

Προστίθεται ότι «δυστυχώς φαίνεται πως δεν έχει γίνει αντιληπτό το μέγεθος του προβλήματος, ιδιαίτερα στην επαρχία Αμμοχώστου. Εκατοντάδες οικογένειες έχουν καταστραφεί οικονομικά λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης που προκάλεσε η πανδημία, ενώ με την επανέναρξη της καταβολής των δόσεων στις Τράπεζες πολλές οικογένειες κινδυνεύουν να χάσουν ακόμη και τα σπίτια τους σε μερικούς μήνες».

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις και ειδικά τις μικρές οικογενειακές, ο Σύνδεσμος αναφέρει πως «αυτές έχουν στερέψει από κάθε μορφή ρευστότητας και πάρα πολλές αδυνατούν να εξασφαλίσουν νέα χρηματοδότηση καθώς δεν διαθέτουν άλλες εξασφαλίσεις για να προσφέρουν στις Τράπεζες».

Ο ΣΙΚΑΑ «καλεί τους αρμόδιους Υπουργούς να πραγματοποιήσουν ολιγόωρη επίσκεψη στην περιοχή για να αντιληφθούν ιδίοις όμμασι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Καλούμε επίσης την Κυβέρνηση να επανεξετάσει το ελάχιστο ποσό στήριξης προς τους μακροχρόνια πλέον άνεργους, στα πρότυπα που πολύ σωστά έπραξε πρόσφατα για τους συνταξιούχους, καθώς το ποσό των 500 ευρώ δεν είναι αρκετό ούτε για τα βασικά, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις δεν είναι αρκετά για την καταβολή δόσεων και ενοικίων».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι με αφορμή την επικείμενη συζήτηση για τον προϋπολογισμό την ερχόμενη Πέμπτη ο Σύνδεσμος «καλεί όλα τα πολιτικά κόμματα ανεξαιρέτως, να επιδείξουν υπεύθυνη στάση και να βρουν τις λύσεις ούτως ώστε να υπερψηφιστεί ο προϋπολογισμός του κράτους και να σταματήσει αυτή η αβεβαιότητα που πανικοβάλει όλους τους ανθρώπους που τόσο πολύ ανάγκη έχουν τη στήριξη».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Το πολιτικό απόθεμα τελειώνει στον ΔΗΣΥ

«"Η απουσία ελπίδας, η έλλειψη στρατηγικής και το αφήγημα του παρελθόντος" και προσθέτω, και τα σκάνδαλα ...»
ΑΚΑ  |  10:43

Τι φέρνει η επίσκεψη Μπορέλ

«Ζοζέπ Μπορέλ, ένας φοβιτσιασμένος και καλοπληρωμένος υπάλληλος της ΕΕ που στο άκουσμα και μόνο του ονόματος ...»
ΑΚΑ  |  10:40

Οι απαντήσεις του Προέδρου για τα ταξίδια στις Σεϋχέλλες

«Πότε επιτέλους θα αντιληφθεί ο πρόεδρος της ΚΔ ότι ξεπέρασε κάποια όρια και ότι είναι ώρα να παραιτηθεί, ...»
ΑΚΑ  |  20:16

Κυκλοφορούσε με κορωνοϊό - Στη δουλειά με συμπτώματα

«πραγματικα γιατι δεν καταδικαζουν καποιο σε φυλακιση . ειναι εγλημα εναντια στην ανθρωποτητα αυτο »
chris  |  10:45

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση