ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 09:48
 

Στο Υπουργικό από ΥΠΟΙΚ η πρόταση συντεχνιών για ταμείο σύνταξης

Ο Υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε πως θα μεταφέρει το αίτημα στο Υπουργικό Συμβούλιο

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Την πρόταση των συντεχνιών για επαναφορά του Ταμείου Σύνταξης στον δημόσιο τομέα θα μεταφέρει στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση για το θέμα με τις συντεχνίες ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ και ΠΑΣΥΔΥ. Η απόφαση του Υπουργικού, λόγω της οικονομικής κρίσης, ήταν η κατάργηση του Ταμείου Σύνταξης για τους νεοεισερχόμενους και η αντικατάσταση του με Ταμείο Προνοίας.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ, Γλαύκος Χατζηπέτρου, είπε πως στη σημερινή συνάντηση έθεσαν το θέμα της επαναφοράς του επαγγελματικού σχεδίου σύνταξης, το οποίο ίσχυε για δεκαετίες με επιτυχία.

Πρόσθεσε πως σύμφωνα με την ενημέρωση που έτυχαν από τον Χάρη Γεωργιάδη, η απόφαση του Υπουργικού είναι να προχωρήσουν με την δημιουργία Ταμείου Προνοίας, κάτι το οποίο οι συντεχνίες δεν αποδέχονται. «Η διαβεβαίωση που έχουμε πάρει από τον κ. Υπουργό είναι ότι θα θέσει ξανά το θέμα στο Υπουργικό Συμβούλιο για μελέτη και απόφαση», είπε.

Ερωτηθείς αν οι συντεχνίες έμειναν ικανοποιημένες από τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού, ο κ. Χατζηπέτρου είπε πως θα είναι ικανοποιημένοι αν επανέλθει το προηγούμενο σχέδιο σύνταξης, σημειώνοντας πως κατά τις προενταξιακές διαπραγματεύσεις, η Κύπρος είχε πάρει τα εύσημα από τους Ευρωπαίους για τα επαγγελματικά σχέδια σύνταξης, τα οποία στη συνέχεια, λόγω κρίσης, είχαν καταργηθεί.

Όπως ανέφερε, αυτή τη στιγμή όσοι εισήλθαν στη δημόσια υπηρεσία μετά το 2011 δεν έχουν ούτε Σχέδιο Σύνταξης, ούτε Ταμείο Προνοίας.

Σε ερώτηση κατά πόσον ο Υπουργός θα μεταφέρει πρόταση στο Υπουργικό για επαναφορά του Σχεδίου Σύνταξης ή κάποιας βελτιωμένης πρότασης για το Ταμείο Προνοίας, ο κ. Χατζηπέτρου είπε πως το Υπουργικό έχει ήδη αποφασίσει για Ταμείο Προνοίας και η θέση των συντεχνιών είναι για επαναφορά του Επαγγελματικού Ταμείου Σύνταξης.

«Για να διαφοροποιηθεί η απόφαση θα πρέπει να υπάρξει μια νεότερη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Η παράκληση μας ήταν να μελετηθεί με σοβαρότητα και είναι ένα θέμα που δεν μπορείς να το εξετάσεις μόνο με οικονομικά κριτήρια, οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα εργάζονται μια ζωή για το δημόσιο, και θεωρούμε πως δικαιούνται να έχουν μια αξιοπρεπή σύνταξη μετά από πολυετή υπηρεσία», κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

«Άνετος» με το πόδι πάνω στο τραπέζι ο Μπόρις Τζόνσον

«H Bρετανική αναίδεια στο μεγαλείο της!!! »
knak  |  09:17

Ξεκάθαρη η τοποθέτηση των ΗΠΑ για το ιρανικό τάνκερ

«Μακάρι να ήταν η στάση των ΗΠΑ η ίδια και για την `άτακτη` Τουρκία. Δυστυχώς ο πηδηχτούλης Τραμπ δεν ...»
knak  |  09:15

Κόντρα για την Λάρα μεταξύ βουλευτή και τμήματος Αλιείας

«Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης: αμελητέα προσωπικότητα!»
ΑΚΑ  |  20:47

«Ο Αντώνης τώρα μπορεί να κοιτάζει με τα ματάκια του το μέλλον»

«Ο Ιησούς Χριστος, η Πάναγία θεοτόκος και όλοι οι αγιοι να θεραπεύσουν τον μικρό αντώνη και να γίνει ...»
Μαριος  |  16:44

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X