ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

KTK: Oι κυπριακές τράπεζες δεν έχουν έκθεση σε ομόλογα της Credit Suisse

Συνεπώς το τραπεζικό μας σύστημα δεν θα υποστεί ζημιά σε σχέση με τα εν λόγω ομόλογα, διευκρινίζει ο εγχώριος επόπτης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου ενημερώνει ότι οι κυπριακές τράπεζες δεν έχουν οποιανδήποτε έκθεση σε ομόλογα AT1 της Credit Suisse, συνεπώς, όπως αναφέρει, το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου δεν θα υποστεί ζημιά σε σχέση με τα εν λόγω ομόλογα.

Σε ανακοίνωσή της η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου (ΚΤΚ) μετά το deal μεταξύ Credit Suisse και UBS, έβγαλε ανακοίνωση που καλωσοριζει τα μέτρα που έλαβαν οι Ελβετικές αρχές για διατήρηση της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.

Παράλληλα η ΚΤΚ ενημέρωσε ότι, οι κυπριακές τράπεζες δεν έχουν οποιανδήποτε έκθεση σε ομόλογα AT1 της Credit Suisse.

"Συνεπώς το τραπεζικό μας σύστημα δεν θα υποστεί ζημιά σε σχέση με τα εν λόγω ομόλογα", αναφέρει χαρακτηριστικά. Τέλος η ΚΤΚ σημειώνει ότι το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου διαθέτει ψηλούς δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας και ρευστότητας, χαρακτηριστικά που αυξάνουν σημαντικά την ανθεκτικότητα του.

Νωρίτερα εντός της ημέρας πραγματοποιήθηκε κατ’ ιδίαν συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου κ. Κωνσταντίνου Ηροδότου.

Στη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Διοικητής είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τις τρέχουσες διεθνείς εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα. Ειδικότερα σε σχέση με την ελβετική τράπεζα Credit Suisse, τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και ο Διοικητής εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις ενέργειες που έλαβαν οι ελβετικές Αρχές, ώστε να διασφαλιστεί η παγκόσμια χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Σε ό,τι αφορά τον εγχώριο τραπεζικό τομέα επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης η κοινή αντίληψη ότι το κυπριακό τραπεζικό σύστημα είναι ανθεκτικό και σε θέση να συνεχίζει να στηρίζει την πραγματική οικονομία. "Οι κυπριακές τράπεζες διαθέτουν σήμερα σημαντική κεφαλαιακή επάρκεια και ρευστότητα. Αυτό οφείλεται και στη συνετή πολιτική και την επιτυχή διαχείριση των διαφόρων σημαντικών προκλήσεων του τομέα κατά τα τελευταία χρόνια", σημειώθηκε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση