ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οι τιμές για το φετινό τραπέζι του Πάσχα

Από €5,69 μέχρι €10 η τιμή του ντόπιου αμνοεριφίου σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Από €5,69 μέχρι €10 το κιλό κυμαίνεται η τιμή του ντόπιου αμνοεριφίου για το πασχαλινό τραπέζι, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση η συλλογή των πληροφοριών για το φετινό παρατηρητήριο, λόγω της κατάστασης που επικρατεί με τον COVID-19, έγινε τηλεφωνικώς και με άλλα ηλεκτρονικά μέσα. Η έρευνα αφορά συλλογή στοιχείων αναφορικά με τα επίπεδα τιμών λιανικής πώλησης νωπών κρεάτων και πασχαλινών εδεσμάτων, για τις τιμές που ίσχυαν στις 13 και 14 Απριλίου 2020. Όσον αφορά τα ντόπια αμνοερίφια οι τιμές αρχίζουν από €5,69. Η μέση τιμή για αμνοερίφια μικρά σε κομμάτια είναι €8,21 το κιλό και η μέγιστη €10 το κιλό. Η μέση τιμή για αμνοερίφια μικρά ολόκληρα είναι €7,77 το κιλό και η μέγιστη €9,75 το κιλό.

Όσον αφορά τον χοιρινό (λαιμό) λαπά με κόκκαλο η χαμηλότερη τιμή είναι €3,89 το κιλό, η μέση τιμή €5,25 το κιλό και η μέγιστη τιμή €6,25 το κιλό. Για τη χοιρινή μπριζόλα φιλέτο (καρέ) η χαμηλότερη τιμή είναι €3,65 το κιλό, η μέση τιμή €5,05 το κιλό και η μέγιστη €6,20 το κιλό. Ο χοιρινός κιμάς από μερί έχει ως ελάχιστη τιμή τα €2,49 το κιλό, μέση τα €5,11 το κιλό και μέγιστη €6,80 το κιλό. Όσον αφορά το ντόπιο βοδινό κρέας η τιμή ξεκινά από €6 το κιλό, η μέση τιμή είναι €9,74 και η μέγιστη τιμές €13 το κιλό. Οι τιμές για τον βοδινό κιμά ξεκινούν από €4,85 το κιλό, με μέση τιμή τα €8,07 το κιλό και μέγιστη τα €12 το κιλό.

Η τιμή για το ολόκληρο κοτόπουλο αρχίζει από €2,49 το κιλό, με μέση τιμή €3,79 το κιλό και μέγιστη τιμή τα €5 το κιλό. Για το κοτόπουλο στήθος φιλέτο η τιμή αρχίζει από €5,95 το κιλό, με μέση τιμή €7,98 το κιλό και μέγιστη τιμή €10,30 το κιλό. Για το κουνέλι οι τιμές ξεκινούν από €7,35 το κιλό, με μέση τιμή €8,46 το κιλό και μέγιστη τιμή €9,99 το κιλό. Για τις φλαούνες οι τιμές ξεκινούν από €7,95 το κιλό, με μέση τιμή €14,95 το κιλό και μέγιστη τιμή €10,75 το κιλό.

Όσον αφορά στα νωπά κρέατα, λήφθηκαν τιμές από 82 σημεία πώλησης (μεγάλες και μικρές υπεραγορές και συνοικιακά κρεοπωλεία), ενώ για τα εδέσματα από 49 σημεία πώλησης (μεγάλες και μικρές υπεραγορές και αρτοποιεία). Το Παρατηρητήριο καλύπτει όλες τις επαρχίες. Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή διευκρινίζει ότι τα Παρατηρητήρια Τιμών ετοιμάζονται αποκλειστικά για σκοπούς υποβοήθησης/γενικής πληροφόρησης των καταναλωτών και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν συμβουλές. Τα Παρατηρητήρια Τιμών, δεν προορίζονται και ούτε μπορούν να υποκαταστήσουν την έρευνα αγοράς που πρέπει να κάνει ο κάθε καταναλωτής βάσει των δικών του προτιμήσεων, δεδομένων και αναγκών, ούτε αποσκοπούν να υποδείξουν στους καταναλωτές τα σημεία πώλησης που θα επιλέξουν.

Ιδιαίτερα για τα προϊόντα που περιλαμβάνονται σε αυτό το Παρατηρητήριο, τονίζεται ότι υφίστανται ποιοτικές διαφορές, οι οποίες δεν μπορούν να ληφθούν υπόψη στα αποτελέσματα ενός Παρατηρητηρίου Τιμών. Για τον σκοπό αυτό η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή παροτρύνει τους καταναλωτές όπως κάνουν ουσιαστική έρευνα αγοράς πριν προχωρήσουν σε αγορές, προκειμένου να βρουν τα προϊόντα και τις τιμές που ικανοποιούν τις απαιτήσεις τους.

Όλα τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου, μαζί με γραφικές παραστάσεις παρέχονται στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή (www.consumer.gov.cy).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε χαμηλό βαρομετρικό οι πολιτικοί αρχηγοί

«Δηλαδή, όλοι οι ΄πολιτικοί΄μας για τη χωματερή. »
ΑΚΑ  |  22:38

Λεμεσός: Άνοιξε καφετέρια - Θαμώνες παρακολουθούσαν ποδόσφαιρο

«Kανονικά θα έπρεπε να τους έδιναν από μια σφαλιάρα και μια κλωτσιά στα πισινά! »
ΑΚΑ  |  08:23

«Ανοίγουν» οι αιθέρες από 1η Μαρτίου - Όλα όσα θα ισχύουν

«ΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΛΕΙΣΤΑ. ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΡΟΥΝ ΜΑΣΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ...»
ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ  |  12:18

Σε προεκλογικό άμυνας ο ΔΗΣΥ

«Πραγματικά, είναι απίστευτα άδικο αυτό που συμβαίνει εναντίον της κυβέρνησης καί τής Κας Γιολιτη. Αντί, ...»
Αλέξης Σταυρινίδης  |  16:00

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση