ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στο ΕΔΑΔ η ΠΑΣΥΔΥ για τις αποκοπές των δημοσίων

Αδικαιολόγητη η στέρηση μέρους του μισθού και/ή της σύνταξης ανέφερε κατά την ομιλία του ο Γενικός Γραμματέας, Γλαύκος Χατζηπέτρου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Με τη συμμετοχή των Αντιπροσώπων των Επαγγελματικών Κλάδων και των Επαρχιακών Τμημάτων της Οργάνωσης πραγματοποιήθηκε σήμερα το 57ο Ετήσιο Συνέδριο των Αντιπροσώπων της ΠΑΣΥΔΥ.

Στην εισηγητική του ομιλία ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ Γλαύκος Χατζηπέτρου, ανέφερε ότι μετά την έκδοση της απόφασης της Ολομέλειας του Ανώτατου Δικαστηρίου που εκδόθηκε στις 10/4/2020, είναι δυνατή η προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), όπως είπε, "για την αδικαιολόγητη στέρηση μέρους του μισθού και/ή της σύνταξης, για παραβίαση της αρχής για ίση μεταχείριση και για παραβίαση του δικαιώματος σε δίκαιη δίκη". Συμπλήρωσε δε, πως, "αξίζει να σημειωθεί ότι είναι επίσης δυνατόν να ανατραπεί η υπό αναφορά απόφαση της Ολομέλειας κατά την εκδίκαση πολλών άλλων προσφυγών που εκκρεμούν ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου".

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΑΣΥΔΥ, το 57ο Συνέδριο των Αντιπροσώπων θα συνεχιστεί αύριο, στην αίθουσα Συνεδρίων ΠΑΣΥΔΥ Μιχαλάκης Καραολής ,για τις αρχαιρεσίες για την εκλογή Γενικού Γραμματέα. Η ψηφοφορία η οποία θα διεξαχθεί στα πλαίσια των υγειονομικών κανονισμών θα ολοκληρωθεί στη 1.00μ.μ.

Το Συνέδριο είχε αρχικά ορισθεί για τον περασμένο Απρίλιο αλλά επανειλημμένα αναβλήθηκε λόγω των εξελίξεων της πανδημίας Covid-19 και τελικά αποφασίστηκε η πραγματοποίησή του σε ειδικά διαρρυθμισμένο χώρο του ξενοδοχείου με αυστηρή εφαρμογή των οδηγιών των υγειονομικών αρχών.

Τις εργασίες του Συνεδρίου άνοιξε ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΔΥ Αντώνης Κουτσούλλης ο οποίος και κάλεσε τους συμμετέχοντες αντιπροσώπους να συμβάλουν με ελεύθερο και δημιουργικό διάλογο στη διαμόρφωση καθοδηγητικής γραμμής προς το Γενικό Συμβούλιο για την παραπέρα πορεία της Οργάνωσής στα πλαίσια και της κατευθυντήριας γραμμής της.

Ο κ. Κουτσούλλης επισήμανε ότι στη μελέτη και προώθηση των προβλημάτων των μελών της η ΠΑΣΥΔΥ τα εντάσσει στο γενικό κοινωνικό-οικονομικό περιβάλλον της πατρίδας μας.

Εισηγητική ομιλία έκαμε ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ Γλαύκος Χατζηπέτρου ο οποίος αναφέρθηκε στις επιζήμιες επιπτώσεις για την ανερχόμενη κυπριακή οικονομία και ανάπτυξη από την πανδημία του κορωνοϊού.

Τόνισε ταυτόχρονα ότι στις σοβαρότατες ανάγκες που δημιουργήθηκαν στον τομέα της υγείας καθοριστικός ήταν και εξακολουθεί να είναι ο ρόλος των δημοσίων νοσηλευτηρίων και εξέφρασε θερμές ευχαριστίες στους επαγγελματίες υγείας και σε όσους παρέμειναν στην πρώτη γραμμή στη διάρκεια των έντονων αναγκών.

Ο Γλαύκος Χατζηπέτρου αναφέρθηκε στην ομιλία του στα προβλήματα της υπηρεσίας στα οποία με τις ενέργειες της ΠΑΣΥΔΥ επιτεύχθηκαν ικανοποιητικές ρυθμίσεις όπως και στις σοβαρές εκκρεμότητες που απαιτούν ρυθμίσεις για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου.

Ειδική αναφορά έγινε από το Γενικό Γραμματέα στις λύσεις που συμφωνήθηκαν με την κυβέρνηση για μεταρρυθμίσεις στη δημόσια υπηρεσία για τις οποίες τα σχετικά νομοσχέδια εκκρεμούν στη Βουλή από το 2016.

Στα κορυφαία προβλήματα που ταλανίζουν τη δημόσια υπηρεσία ο κ. Χατζηπέτρου ανέφερε την υποστελέχωση της δημόσιας υπηρεσίας και τόνισε την ανάγκη για ορθολογική αντιμετώπιση του προβλήματος ώστε να λειτουργεί ως το κατ’ εξοχήν όχημα υλοποίησης του προγράμματος της κάθε κυβέρνησης.

Όπως είπε, δεν πρέπει να διαφεύγει κανενός ότι η δημόσια υπηρεσία στηρίζει το κράτος και είναι το κατ΄ εξοχήν όχημα υλοποίησης του Προγράμματος της κάθε διακυβέρνησης.

«Αναμφίβολα από την ομαλή λειτουργία της εξαρτάται η ομαλή και απρόσκοπτη παροχή των υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Δυστυχώς, όμως, αρχικά λόγω της κακής δημοσιονομικής κατάστασης, του μνημονίου που ακολούθησε και τώρα λόγω των συνεπειών της πανδημίας, η δημόσια υπηρεσία παραμελείται και αφήνεται στο περιθώριο», πρόσθεσε.

Είπε, επίσης, ότι οι ισοπεδωτικές πολιτικές της παγοποίησης των προαγωγών και των προσλήψεων έχουν πραγματικά αποδυναμώσει την κεντρική κυβέρνηση και τις υπηρεσίες της.

«Πολλά κυβερνητικά τμήματα αντιμετωπίζουν προβλήματα σωστής οργάνωσης και ορθολογικής κατανομής των εργασιών που είναι επιφορτισμένα να προσφέρουν. Η απαγόρευση των προσλήψεων αποδυνάμωσε τα κυβερνητικά τμήματα από λειτουργούς της 1ης γραμμής, από λειτουργούς που εξυπηρετούν τους πολίτες. Σε όλο αυτό το διάστημα, που εφαρμόστηκαν οι πολιτικές αυτές η δημόσια υπηρεσία κατάντησε ο φτωχός συγγενής αφού αποπαγοποιήθηκαν εκατοντάδες θέσεις σε άλλους τομείς δραστηριοτήτων του κράτους, όχι όμως στη δημόσια υπηρεσία», σημείωσε.

Όπως ανέφερε, «δεν υποστηρίζουμε την επιστροφή σε πολιτικές μαζικών προσλήψεων, γνωρίζοντας ότι το κράτος πρέπει να εφαρμόζει μια ισοζυγισμένη οικονομική πολιτική ώστε τα δημόσια οικονομικά να παραμένουν υγιή και να έχουν επίσης και τις αντοχές να αντιμετωπίζουν απρόβλεπτες καταστάσεις όπως η σημερινή με την πανδημία».

«Από την άλλη, όμως, πρέπει οι όποιες προσλήψεις γίνονται να κατανέμονται ισομερώς και βάση των πραγματικών αναγκών στους τομείς εκείνους που πραγματικά έχουν διαπιστωμένες ανάγκες», συμπλήρωσε.

Ο Γενικός Γραμματέας αναφέρθηκε και στην κατάθεση από την ΠΑΣΥΔΥ νομοσχεδίου για τη μονιμοποίηση των υπαλλήλων αορίστου χρόνου το οποίο είναι ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα για νομοτεχνική επεξεργασία .

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση