ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τρ. Κύπρου: Μέχρι την Παρασκευή το άτυπο εθελούσιο

Λιγοστή μεν, αλλά είχε απήχηση η παράταση για το σχέδιο αποχώρησης στις δύο πρώτες ημέρες εφαρμογής του

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Μέχρι την Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου θα παραμείνει ανοιχτή η πόρτα εξόδου της Τράπεζας Κύπρου για όσους τραπεζοϋπαλλήλους επιλέξουν να αποχωρήσουν από την Τράπεζα, λαμβάνοντας παράλληλα τα ωφελήματα που προνοούσε το Σχέδιο Εθελούσιας Αποχώρησης (ΣΕΑ) που έληξε επισήμως στις 18 του Οκτώβρη.

Όπως πληροφορείται η «Κ», το κουμπί της εξόδου πάτησαν μερικοί υπάλληλοι ακόμα τη Δευτέρα και την Τρίτη, από τμήματα τα οποία θα πάψουν να λειτουργούν. Υψηλόβαθμη πηγή της τράπεζας αναφορικά με τον αριθμό που έλαβαν το χρονικά επιμηκυμένο σχέδιο εθελουσίας εξόδου απάντησε στην εφημερίδα πως «οι αποχωρήσεις είναι μέσα στο πλαίσιο που είχε αρχικώς τεθεί».

Από την επόμενη εβδομάδα άλλωστε, και για λίγες εβδομάδες ακόμα, θα αρχίσει να εκτελείται το πλάνο αναδιοργάνωσης της Τράπεζας Κύπρου, όπως έχει καθοριστεί από το Διοικητικό της Συμβούλιο. Υπενθυμίζεται πως ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου, Πανίκος Νικολάου σε μήνυμά του προς το προσωπικό κατά την παρουσίαση του σχεδίου εθελουσίας εξόδου στις αρχές του μήνα ανέφερε πως η Τράπεζα θα προβεί σε σημαντικές αλλαγές του σημερινού μοντέλου λειτουργίας, ώστε να είναι ανταγωνιστικό και να διασφαλίζει την επιτυχή πορεία του οργανισμού σε μακροχρόνια βάση.

Όσοι υπάλληλοι δεν επιλέξουν την αποχώρηση με το πακέτο ωφελημάτων και βάσει της αναδιοργάνωσης της τράπεζας δεν θα έχουν μελλοντικά ρόλο, τότε όπως διαρρέει από την τράπεζα -και κάτι που έχει καταστεί σαφές και στους ίδιους- στο τέλος του έτους θα απολυθούν. Έχουν γίνει ήδη οι σχεδιασμοί που προβλέπουν την κατάργηση σημαντικού αριθμού θέσεων εργασίας στην Τράπεζα.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Νικολάου, απαντώντας σε ερωτήσεις στο πλαίσιο συζήτησης στο Limassol Economic Forum που κατέγραψε το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, σημείωσε πως, οι ανάγκες του πελάτη το 2030 θα είναι πολύ διαφορετικές, αφού ένα κατάστημα δεν θα αποτελεί ένα απλά σημείο για άντληση χρημάτων ή για εκτέλεση συναλλαγών.

Τα καταστήματα, συνέχισε, θα είναι σημεία επαγγελματικών συμβουλών και πληροφόρησης, σημειώνοντας πως στα νέα καταστήματα δεν θα υπάρχουν οι παραδοσιακοί ταμειακοί λειτουργοί πίσω από έναν πάγκο, αφού για αυτό θα υπάρχουν αυτόματες ταμειακές μηχανές, ενώ ταυτόχρονα υψηλά εκπαιδευμένο προσωπικό θα παρέχει χρηματοοικονομική πληροφόρηση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση