ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Υπέρ του Νίκου Χριστοδουλίδη ο Ιωνάς Νικολάου

Οι λόγοι

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Υπέρ της υποψηφιότητας του Νίκου Χριστοδουλίδη τάχθηκε ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Ιωνάς Νικολάου. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «η διαφύλαξη του κεκτημένου των διαπραγματεύσεων για λύση του Κυπριακού, η εμβάθυνση των στρατηγικών σχέσεων με κράτη της περιοχής και της ΗΠΑ - ως ομπρέλα ασφάλειας μας-, ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός και η ενσωμάτωση, η δημοσιονομική πειθαρχία και σταθερότητα αποτελούν αταλάντευτες προτεραιότητες που δεν μπορεί να εκτίθενται στις αδιαμφισβήτητες αγκυλώσεις των πολιτικών του ΑΚΕΛ. Ως εκ τούτου η επιλογή μου είναι να ψηφίσω τον Νίκο Χριστοδουλίδη τη δεύτερη Κυριακή, στο πλαίσιο της απόφασης του Π.Γ. για μη συμμετοχή στο κυβερνητικό σχήμα που θα προκύψει».

Αυτούσια η ανακοίνωση

Το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής των Προεδρικών εκλογών έχει θέσει τον Δημοκρατικό Συναγερμό σε μια πρωτόγνωρη και δυσάρεστη θέση. Δεν είναι όμως του παρόντος να αναλύσουμε τους λόγους της εκλογικής μας αποτυχίας. Του παρόντος είναι να διασφαλίσουμε την ενότητα του κόμματος μας.

Παρά τις απαράδεκτες συμπεριφορές που καταγράφηκαν κατά τη συνεδρία, η απόφαση του Πολιτικού Γραφείου για ψήφο κατά συνείδηση είναι ένα ορθό, πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Η παραδοχή ότι ο Πρόεδρος του κόμματος μας βρίσκεται σε καθημερινή επικοινωνία με τον υποψήφιο του ΑΚΕΛ κ. Μαυρογιάννη και ότι θα τον ψηφίσει με υποχρεώνει να δημοσιοποιήσω και την δική μου πολιτική θέση. Ενώπιον μας, την ερχόμενη Κυριακή, έχουμε την επιλογή επανόδου του ΑΚΕΛ στην εξουσία μέσω του κ. Ανδρέα Μαυρογιάννη ή να ψηφίσουμε τον κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος τήρησε μια στάση έναντι του ΔΗΣΥ που έχει δημιουργήσει δικαιολογημένη απογοήτευση και θυμό. Υπάρχει και ο τρίτος δρόμος, να μην επιλέξουμε κανένα.

Η τρίτη επιλογή ευνοεί την υποψηφιότητα Μαυρογιάννη / ΑΚΕΛ. Όση κι αν είναι η απογοήτευση που μας διακατέχει, η επιχειρούμενη ανάδειξή της δεν μπορεί να αποτελέσει το κριτήριο που ελεύθερα και υπεύθυνα θα καθορίσει την βούληση, άποψη και κρίση μας. Δεν θα είμασταν υπεύθυνη πολιτική δύναμη εάν λαμβάναμε αποφάσεις με κριτήριο το συναίσθημα και όχι το συμφέρον του τόπου. Και το συμφέρον του τόπου προστάζει όπως διαφυλάξουμε την οικονομική και κοινωνική πρόοδο, ασφάλεια και ευημερία της Κύπρου από τις αποδεδειγμένα επικίνδυνες πολιτικές του ΑΚΕΛ.

Η διαφύλαξη του κεκτημένου των διαπραγματεύσεων για λύση του Κυπριακού, η εμβάθυνση των στρατηγικών σχέσεων με κράτη της περιοχής και της ΗΠΑ - ως ομπρέλα ασφάλειας μας-, ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός και η ενσωμάτωση, η δημοσιονομική πειθαρχία και σταθερότητα αποτελούν αταλάντευτες προτεραιότητες που δεν μπορεί να εκτίθενται στις αδιαμφισβήτητες αγκυλώσεις των πολιτικών του ΑΚΕΛ. Ως εκ τούτου η επιλογή μου είναι να ψηφίσω τον Νίκο Χριστοδουλίδη τη δεύτερη Κυριακή, στο πλαίσιο της απόφασης του Π.Γ. για μη συμμετοχή στο κυβερνητικό σχήμα που θα προκύψει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση

Στην περίπτωση του ΔΗΣΥ, η χρήση του όρου αποστασία δεν μυρίζει μόνο ναφθαλίνη, αποτελεί μια κομματικά ανιστόρητη παραδοξότητα ...
 |  ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023