ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η θέση της ΟΕΒ για τις εκλογές και τους υποψήφιους

Τα ζητήματα που θέτει ενώπιον του επόμενου ΠτΔ

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Σε ανακοίνωση προχώρησε η ΟΕΒ ενόψει του δευτέρου γύρου των Προεδρικών Εκλογών θέτοντας ορισμένα ζητήματα τα οποία θα κληθεί να αντιμετωπίσει και να υλοποιήσει ο επόμενος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η ανακοίνωση

Η Κύπρος καλείται την ερχόμενη Κυριακή να εκλέξει τον Πρόεδρο που θα ηγηθεί της χώρας κατά την επόμενη πενταετία και ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα σε ένα διεθνές περιβάλλον που αλλάζει με ασύλληπτες ταχύτητες και που είναι όσο ποτέ προηγουμένως γεμάτο προκλήσεις, κινδύνους, απειλές αλλά και ευκαιρίες.

Μετά την πρωτόγνωρη εμπειρία από την χρεοκοπία του 2011-2013, τις οδυνηρές επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού και τώρα τις τεκτονικές αλλαγές που επιφέρει ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία, ο επόμενος Πρόεδρος πρέπει με αποφασιστικότητα να τοποθετήσει την Κυπριακή οικονομία σε στέρεους πυλώνες βιώσιμης ανάπτυξης.

Ο επόμενος Πρόεδρος καλείται να λάβει από τις πρώτες μέρες της θητείας του κρίσιμες αποφάσεις και με θάρρος να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της εθνικής οικονομίας, ολοκληρώνοντας ημιτελείς μεταρρυθμίσεις και καταργώντας στρεβλώσεις που βραχυκυκλώνουν τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Χώρας.

Ο επόμενος Πρόεδρος πρέπει να ενισχύσει το επιχειρηματικό οικοσύστημα και να υλοποιήσει ένα ολιστικό σχεδιασμό που θα διασφαλίζει την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία – κάτι που προϋποθέτει προσωρινά επώδυνες αποφάσεις και ισχυρές αντιστάσεις σε εύηχα αλλά επικίνδυνα συνθήματα.

Με αντίληψη των διεθνών ισορροπιών και με αταλάντευτο δυτικό και ευρωπαϊκό προσανατολισμό, ο επόμενος Πρόεδρος θα πρέπει, παρακάμπτοντας «φιλολαϊκές» παγίδες να δρομολογήσει από νωρίς τις θεσμικές τομές που θα ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα της πραγματικής οικονομίας, θα διασφαλίζουν την δημοσιονομική ευρωστία και θα αναβαθμίζουν την χώρα μας ως ελκυστικό, αξιόπιστο και προσοδοφόρο επιχειρηματικό προορισμό.

Ο επόμενος Πρόεδρος θα έχει από την πρώτη μέρα της θητείας του την ανεπιφύλακτη στήριξη της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) σε όλες τις ενέργειες και πρωτοβουλίες που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της χώρας και στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του συνόλου του λαού μας. Θα έχει όμως και την έντονη κριτική μας σε αποφάσεις που τραυματίζουν, υποθηκεύουν ή διαβρώνουν την υγιή οικονομική δραστηριότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση

Στην περίπτωση του ΔΗΣΥ, η χρήση του όρου αποστασία δεν μυρίζει μόνο ναφθαλίνη, αποτελεί μια κομματικά ανιστόρητη παραδοξότητα ...
 |  ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023