ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΣΕΚ: Ομόφωνη απόφαση στήριξης Χριστοδουλίδη

Πρόκειται για μια υποψηφιότητα που συγκεντρώνει πολυσυλλεκτικότητα και δημιουργεί προοπτικές ευρύτερης κοινωνικής συναίνεσης, αναφέρει μεταξύ άλλων η ΣΕΚ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Την ομόφωνη απόφαση στήριξης του Νίκου Χριστοδουλίδη αποφάσισε η ΣΕΚ, μετά από συνεδρία της.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «Κ» η συντεχνία των εργαζομένων έχει ήδη λάβει την απόφασή της για το ποιόν θα στηρίξει στον β γύρο των προεδρικών εκλογών.

Η ανακοίνωση της ΣΕΚ 

Αξιολογώντας όλα τα μέχρι στιγμής δεδομένα, όπως έχουν προκύψει μετά τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών, η ΣΕΚ ως η μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση του τόπου, με σεβασμό προς την ιστορία και τους χιλιάδες εργαζόμενους που εκπροσωπεί, καλεί τους ψηφοφόρους να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες την ερχόμενη Κυριακή και να στηρίξουν την υποψηφιότητα του ανεξάρτητου υποψηφίου προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη.

Πρόκειται για μια υποψηφιότητα που συγκεντρώνει πολυσυλλεκτικότητα και δημιουργεί προοπτικές ευρύτερης κοινωνικής συναίνεσης, προάγοντας και ενισχύοντας τον κοινωνικό διάλογο ως βασική συνιστώσα δημοκρατικής διακυβέρνησης.

Ως προς τα κοινωνικοοικονομικά και εργασιακά ζητήματα η υποψηφιότητα Χριστοδουλίδη συγκεντρώνει στοιχεία, χαρακτηριστικά και πολιτικές που συνάδουν με τις διεκδικήσεις και τις συνδικαλιστικές επιδιώξεις της ΣΕΚ, στο πλαίσιο της δημιουργίας συνθηκών κοινωνικής συνοχής και οικονομικής ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χριστοδουλίδης έχει δώσει σαφείς διαβεβαιώσεις σε σχέση με τη ρύθμιση των σοβαρών εργασιακών ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, όπως το θέμα της αποκατάστασης της ΑΤΑ, της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος, της προώθησης του νομοσχεδίου για την τηλεργασία, τη Στρατηγική Απασχόλησης Αλλοδαπών και την Πράσινη και συνολική Φορολογική Μεταρρύθμιση.

Η ΣΕΚ με αίσθημα ευθύνης και σεβασμό προς το σύνολο των πολιτών και αναγνωρίζοντας το δημοκρατικό δικαίωμα της προσωπικής επιλογής, καλεί όλους όπως θέσουν υπεράνω όλων την εδραίωση της ενότητας, που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για εθνική, εργασιακή και κοινωνικοοικονομική ανάταση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Προεδρικές 2023: Τελευταία Ενημέρωση

Στην περίπτωση του ΔΗΣΥ, η χρήση του όρου αποστασία δεν μυρίζει μόνο ναφθαλίνη, αποτελεί μια κομματικά ανιστόρητη παραδοξότητα ...
 |  ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023