ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Απονομή Λογοτεχνικών Βραβείων ΚΣΠΝΒ

Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Ιουνίου η ώρα 7.30

Δελτίο Τύπου

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού Νεανικού Βιβλίου (ΚΣΠΝΒ) και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου σας προσκαλεί στην τελετή απονομής των λογοτεχνικών βραβείων για ανέκδοτο παιδικό/εφηβικό μυθιστόρημα και για πρωτοεμφανιζόμενο λογοτέχνη την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019 και ώρα 7.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού (Ιφιγενείας 27, Στρόβολος).

Τα λογοτεχνικά βραβεία του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού Νεανικού Βιβλίου για ανέκδοτο παιδικό/εφηβικό μυθιστόρημα και για πρωτοεμφανιζόμενο λογοτέχνη, με αθλοθέτη το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου, απονέμονται, με απόφαση της Κριτικής Επιτροπής των δύο διαγωνισμών. Η κριτική επιτροπή αποτελείται από τους Κώστα Κατσώνη (πρόεδρος), Ιωάννα Χατζηκωστή, Φλώρα Τιμοθέου, Κατερίνα Καρατάσου και Χριστίνα Χριστοδούλου.

Τα βραβεία θα απονεμηθούν ως εξής:
- Α΄ βραβείο μυθιστορήματος στο έργο «Μελουζίνα» (εφηβικό ιστορικό μυθιστόρημα) της Δέσποινας Ηρακλέους.
- Β΄ βραβείο στο εφηβικό μυθιστόρημα του Αντώνη Σέργη «Ένα όνειρο δεν είναι αρκετό».
- Έπαινος στο παιδικό μυθιστόρημα της Μαρίας Ολυμπίου «Ζητείται ιππότης, των ιδεών στρατιώτης».
- Βραβείο για ανέκδοτο λογοτεχνικό έργο πρωτοεμφανιζόμενου λογοτέχνη στο έργο «Σειρά μου σήμερα» (μυθιστόρημα για παιδιά), της Μαριάννας Χριστοδουλίδου.

Στην εκδήλωση, θα απονεμηθούν επίσης τα λογοτεχνικά βραβεία του ΚΣΠΝΒ για τον διαγωνισμό διηγήματος Φωτεινής Ι. Πολυβίου και των τριών ποιητικών διαγωνισμών: Ευγενίας Π. Πετρώνδα, Κώστα Μόντη και Χριστόδουλου Λοϊζίδη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση