ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:19
 

Η Alpha C.K. Art Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Κυριάκου Καδή

Η έκθεση με τίτλο «Stimuli in a Parallel Universe» παρουσιάζει την νέα σειρά έργων από τον ανερχόμενο ζωγράφο

Newsroom K

Ο Κυριάκος Καδής παρουσιάζει τη νέα σειρά ζωγραφικής του με ατομική έκθεση στην Alpha C.K. Art Gallery. Η έκθεση με τίτλο «Stimuli in a Parallel Universe» παρουσιάζει την νέα σειρά έργων από τον ανερχόμενο ζωγράφο. Η έκθεση ανοίγει στις 26 Φεβρουαρίου. Ο Πρόεδρος της Βουλής κύριος Δημήτρης Συλλούρης θα την εγκαινιάσει.

Ο Κυριάκος Καδής ανήκει στη νέα γενιά των κύπριων καλλιτεχνών που δοκιμάζουν και δοκιμάζονται σε μια δύσκολη περίοδο πολιτικών και κοινωνικών ανακατατάξεων. Γεννήθηκε το 1979 στη Λευκωσία. Σπούδασε ζωγραφική και γλυπτική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθηγητές τους Ιωάννη Ψυχοπαίδη και Νίκο Τρανό. Αποφοίτησε με αριστείο και διακρίσεις.

Το έργο του κινείται γύρω από ανθρωποκεντρικά θέματα, την αγάπη, τον έρωτα, τη συνύπαρξη, την κβαντική φυσική και άλλα θέματα που εδράζονται στο υποσυνείδητο και διαχρονικά προβληματίζουν την ανθρώπινη οντότητα. Χρησιμοποιεί στοιχεία από πολλά καλλιτεχνικά ρεύματα αλλά σημαντική θέση στη δουλειά του αποσπούν τα βιώματά του και η καθημερινή συνάφειά του με τον κόσμο και την πραγματικότητα.

Ο ζωγράφος αποβάλλει τον όγκο και το βάρος που δίνει η φύση στην ύλη και αφήνει να αιωρείται η ουσία στην επιφάνεια του πίνακα και κατ’ επέκταση στο διάστημα πετυχαίνοντας έτσι μια εσωτερική διεργασία μιας συνειδησιακής ηθικής, η οποία επισφραγίζει το ήθος του καλλιτέχνη, την ευαισθησία, τη μετριοφροσύνη και τον πλούτο των βιωμάτων του. Αυτό που ξεχωρίζει ιδιαίτερα στο έργο του είναι το απόσταγμα μιας ειλικρινούς έκφρασης, μιας πλούσιας βιωματικής εμπειρίας και μιας αισθαντικότητας που προσδίδει αποκαλυπτική ποιότητα, πνευματική μεστότητα, αισθητική απόλαυση και μια αποκρυστάλλωση συμβολισμών και ιδεών που καθρεφτίζουν την εκφραστικότητα των μορφών όπως αυτές αποτυπώνονται με συναισθηματικές νοητικές και διανοητικές διεργασίες, γεμάτες δύναμη, λυρισμό και χρωματική πανδαισία.

 

Πληροφορίες

Πότε / Πού: Alpha C.K. Art Gallery, Τα εγκάινια θα γίνουν την Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020 στις 19:00 μέχρι το Σάββατο 14 Μαρτίου 2020.  Τρίτη – Παρασκευή 10:00– 13:00 & 16:00-19:00 & Σαββάτο 10:00 – 13:00. Λεωφ. Μακαρίου & Παπανικολή 3, Λευκωσία.

Επικοινωνία:Τηλέφωνο 22751325, www.ackgallery.com

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Εικαστικά: Τελευταία Ενημέρωση

Γλαφυρή απεικόνιση της επιδημίας χολέρας στο περιοδικό Le Petit Journal. Η εικόνα κοσμεί και το εξώφυλλο του βιβλίου «Epidemics and Society» του Φρανκ Σνόουντεν

Ο ιός της τέχνης

Ο τόμος «Επιδημίες και Κοινωνία» περιγράφει την επίδραση που είχαν μεγάλες επιδημίες και πανδημίες στις κοινωνίες
Newsroom Κ, Αθήνα
 |  ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
X