ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στα χνάρια της παράδοσης ο Στατός–Αγιος Φώτιος με το 9ο αγροτικό φεστιβάλ

Το φεστιβάλ διοργανώνεται σήμερα από το κοινοτικό συμβούλιο Στατού- Αγιού Φωτίου σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Αποδήμων

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τα χνάρια της παράδοσης συνεχίζει η κοινότητα Στατού- Αγίου Φωτίου που διοργανώνει το 9ο αγροτικό φεστιβάλ , έχοντας μια μακρά παράδοση στην παρασκευή τοπικών κρασιών, τραχανά,τσαμαρέλας και σιουσιούκου.Το φεστιβάλ διοργανώνεται σήμερα από το κοινοτικό συμβούλιο Στατού- Αγιού Φωτίου σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Αποδήμων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι επισκέπτες θα έχουν σήμερα την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα προϊόντα του τόπου μας, τα οποία θα διατίθενται και προς πώληση. Παράλληλα θα μπορούν να επισκεφτούν τους χώρους παρασκευής των προϊόντων.

Η εκδήλωση θα πλαισιώνεται από πλούσιο παραδοσιακό καλλιτεχνικό πρόγραμμα καθώς και δραστηριότητες για τα παιδιά.

Επιπρόσθετα κατά την διάρκεια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις έκθεσης παραδοσιακών εργαλείων, εξοπλισμού και επαγγελμάτων, παραδοσιακό όργωμα με βόδια, φύτεμα αμπελιού, αλώνισμα με δουκάνη και παρουσίαση τοπικών οινοποιείων και βιοτεχνών. 

Επίσης το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει έκθεση και επίδειξη παρασκευής παραδοσιακών προϊόντων όπως απόσταξη ζιβανίας, Παρασκευή παλουζέ, και βούττημα σιουσιούκκου, παρασκευή τραχανά, χαλουμιών, και αναρής, χωριάτικου ψωμιού, τσαμαρέλλα , ρέσι, γλυκά του κουταλιού, κουλλουρούθκια με το έψημα και καττιμέρκα.

Η επίσημη έναρξη του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 11:00.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση

X