ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΕΛ: Έγκλημα και τιμωρία

Ήρθε ισόπαλη με τον Εθνικό εντός έδρας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πηγή: 24sports.com.cy

Η ΑΕΛ γκέλαρε με τον Εθνικό Άχνας εντός έδρας μετά από ένα καλό παιχνίδι. Οι γαλαζοκίτρινοι τιμωρήθηκαν από λάθος απόφαση του διαιτητή στο πέναλτι και του Ρομέρο που είχε κακή έξοδο στην ισοφάριση ενώ είχαν τις ευκαιρίες να τελειώσουν το παιχνίδι. Aπό την άλλη ο Εθνικός έπαιξε για την ισοπαλία και την πήρε αφού άντεξε στις ευκαιρίες της ΑΕΛ και εκμεταλλεύτηκε τις δικές του

Γκολ με ριμπάουντ στο πέναλτι
Η ΑΕΛ έλεγχε το παιχνίδι χωρίς να φτιάξει την μεγάλη ευκαιρία. Στην πρώτη καλή προσπάθεια ο Ταχμπατζούμι έφυγε μόνος στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Κουντούλ. Το πέναλτι ανέλαβε ο Καντού αλλά ο Κουντούλ απέκρουσε. Ο Πορτογάλος πήρε το ριμπάουντ και άνοιξε τελικά το σκορ για την ομάδα του.

Απάντηση με πέναλτι!
Ο Εθνικός ισοφάρισε στο 22΄ λεπτό με πέναλτι που εκτέλεσε ο Πινσέλι. Ο Ντε Μέλο έπεσε στην περιοχή και ο διαιτητής κακώς έδειξε το σημείο του πέναλτι. 

Φλύαρη υπεροχή
Η ΑΕΛ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και την μπάλα με τον Εθνικό να ψάχνει την καλή αντεπίθεση για να κάνει και πάλι την ζημιά. Η ΑΕΛ είχε 2-3 καλές ευκαιρίες πριν το ημίχρονο με την καλύτερη να έρχεται στο 41΄ λεπτό όταν ο Σαρδινέρο από καλή θέση έπιασε την κεφαλιά αλλά δεν της έδωσε σωστή κατεύθυνση.

Αφού δεν το έβαλε σέρβιρε
Ο Μάρκο Ταχμπατζουμί στο 57΄ λεπτό έχασε την καλύτερη ευκαιρία της ΑΕΛ στην επανάληψη μετά από πάσα του Μπεμπέ, έφυγε απέναντι από τον Κουντούλ αλλά πλάσαρε άσχημα έξω. Δύο λεπτά αργότερα ο Ταχμπατζουμί σέρβιρε στον Γκιγκίεβιτς και ο τελευταίος με κεφαλιά έγραψε το 2-1 για την ομάδα του. 

Ανέβηκε ο ρυθμός
Με τον Εθνικό να βγαίνει κάπως πιο μπροστά αναγκαστικά μετά το γκολ της ΑΕΛ, ο ρυθμός άνοιξε με την ΑΕΛ να βρίσκει πλέον χώρους και να φτιάχνει ευκαιρίες συχνότερα. Από την άλλη πίσω δεν κινδύνευε αφού έκλειναν καλά οι χώροι. Η ΑΕΛ ανέβασε στροφές και έδειχνε πιο επικίνδυνη στις επιθέσεις. 

Εκατέρωθεν (λίγες) ευκαιρίες
Ο Εθνικός Άχνας προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση και είχε δύο καλές στιγμές με δράστη τον Πογιατζή. Στην πρώτη στο 75΄ λεπτό σούταρε ενώ στην δεύτερη, ένα λεπτό μετά, βρήκε τον Χατζηβασίλη στην περιοχή αλλά η κεφαλιά του τελευταίου έφυγε έξω. Η ΑΕΛ από την άλλη είχε την καλύτερη ευκαιρία με τον Γκιγκίεβιτς να κάνει κακό πλασέ ενώ ήταν μόνος του απέναντι από τον Κουντούλ

Ρίσκαρε και δικαιώθηκε
Ο Εθνικός Άχνας δεν είχε κάτι να χάσει και βγήκε μπροστά για να ισοφαρίσει. Η ισοφάριση ήρθε με τον Πράκερ να βγάζει μακρινή μπαλιά και ο Ταλ που έμεινε στην επίθεση να πιάνει την κεφαλιά και να ισοφαρίζει.

Πλήρωσε την αστοχία της
Η ΑΕΛ είχε τις ευκαιρίες να τελειώσει νωρίτερα το παιχνίδι αλλά το κακό τελείωμα των φάσεων δεν της έφερε το τρίτο γκολ. Αντί αυτού ο Εθνικός ρίσκαρε και κατάφερε να πάρει ένα πολύτιμό βαθμό.

Σκόρερ:12΄ (πεν) Καντού, 59΄ Γκιγκίεβιτς-22΄(πεν) Πινσέλι, 89΄Ταλ

Κάρτες: 35΄ Ταχμπατζουμί, 89΄Ρομέρο-11΄Κουντούλ, 44΄ Έβερτον

Συνθέσεις

ΑΕΛ: Ρομέρο, Σιέλης, Ταγκμπατζούμι, Γκιγκίεβιτς(87΄Ντανιελζίνιο), Μπαρσέλος(26΄ λ.τρ. Μπεμπέ), Νικολάου, Εντμάρ, Καρλίτος, Ντιαλό, Καντού, Σαρντινέρο(81΄Ελευθερίου)

ΕΘΝΙΚΟΣ: Κουντούλ, Έβερτον, Πιντσέλι, Ταλ, Γιαγκουδάκης(46΄Χατζηβασίλης), Ντε Μέλο(69΄ Πογιατζής), Βάλντο, Πράκερ, Ντόπερ, Στόλερ(62΄Αμεσάν), Ατάντα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση