ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Γ. Ομήρου: Επίσημη επίσκεψη στο Κάιρο

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσημη επίσκεψη

ΚΥΠΕ

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Γιαννάκης Ομήρου, αναχωρεί σήμερα Κυριακή για το Κάιρο, όπου θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσημη επίσκεψη, μετά από σχετική πρόσκληση του Προέδρου του Αιγυπτιακού Κοινοβουλίου, δρα Ali Abdel Aal.

Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι “ο κ. Ομήρου είναι ο πρώτος Πρόεδρος Κοινοβουλίου χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Κάιρο, έπειτα από τη συγκρότηση του νέου Αιγυπτιακού Κοινοβουλίου”.

Κατά την παραμονή του στο Κάιρο, εκτός από τη συνάντησή του με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, ο Πρόεδρος της Βουλής θα γίνει δεκτός από τον Πρωθυπουργό της χώρας, Sherif Ismail και θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών, Sameh Shoukry.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, οι Πρόεδροι του Αιγυπτιακού και του Κυπριακού Κοινοβουλίου θα συνυπογράψουν Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των δύο σωμάτων.

Εξάλλου, ο δρ Abdel Aal θα απονείμει τιμητικό μετάλλιο στον κ. Ομήρου και θα παραθέσει επίσημο δείπνο.

Ο Πρόεδρος της Βουλής θα συναντηθεί επίσης με αντιπροσωπία της Κυπριακής Αδελφότητας Καΐρου, θα δώσει συνέντευξη σε εκπροσώπους των Αιγυπτιακών ΜΜΕ και θα επισκεφθεί χώρους ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Επιστρέφει στην Κύπρο το απόγευμα της Τρίτης, 12 Απριλίου 2016.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση