ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΕΛ: Έχει ακόμη ψωμί…

Ο Πάμπος αλλά και ο Καραβίδας ψάχνουν να βρουν τις καλύτερες δυνατές λύσεις

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Ναι μεν το πράγμα έδειχνε κάπως ξεκάθαρο ωστόσο έχει ακόμη πολλή ψωμί έως ότου δούμε τη νέα ομάδα. Από την πρώτη στιγμή σας  είχαμε ενημερώσει ότι δύσκολα θα μείνουν στην ομάδα οι περισσότεροι των παικτών του υφιστάμενου ρόστερ. Δεν είναι όμως και εύκολο να υλοποιηθεί το πλάνο αφού κάποιοι εκ των παικτών έχουν ακόμη συμβόλαιο ενώ σε κάποιους άλλους κατατέθηκε μεν πρόταση ανανέωσης συνεργασίας με χαμηλότερες όμως απολαβές.

Με αυτά και με αυτά, ο Σόφο αλλά και ο Πάμπος προσπαθούν να εφαρμόσουν με ευλάβεια το οικονομικό πλάνο πάνω στο οποίο θα στηριχτεί η φετινή ομάδα. Και όσο τα σίζον δεν αυξάνονται, άλλο τόσο θα ξενερώνει ο Σόφο ο οποίος ομολογουμένως δεν έχει την παραμικρή βοήθεια στο οικονομικό κομμάτι. Και επειδή ακριβώς η «κάψα» των προηγούμενων χρόνων έχει πια μειωθεί, σε καμία περίπτωση δεν είναι πρόθυμος να τα σκάσει για να δημιουργηθεί μια πέρα για πέρα ανταγωνιστική ομάδα.

Από τη μεριά του ο Πάμπος αλλά και ο Καραβίδας ψάχνουν να βρουν τις καλύτερες δυνατές λύσεις ούτως ώστε το ρόστερ να βασιστεί σε μια ποιοτική ομάδα παικτών που θα έχουν όμως χαμηλά συμβόλαια. Σε κάποιες περιπτώσεις, δύο, τρεις θα τα σκάσουν ωστόσο οι περισσότεροι παίκτες θα έχουν συμβόλαια χαμηλά.

Τώρα όσον αφορά τους παίκτες που θα παραμείνουν στο ρόστερ, λίγο πολύ εδώ και καιρό τους είχαμε αναφέρει. Μέσκα, Οχένε, Σουάρες και πολύ πιθανόν Σαρντινέρο και Αϊρόσα. Στους δύο τελευταίους έχει ήδη κατατεθεί πρόταση και περιμένουν απαντήσεις. Παρόμοια περίπτωση είναι και αυτή του Σιέλη εις τον οποίο επίσης προτάθηκε συμβόλαιο με πολύ χαμηλότερες απολαβές. Αναμένεται ότι τις επόμενες ημέρες το σκηνικό θα ξεκαθαρίσει ακόμη περισσότερο, όσον αφορά τις αποδεσμεύσεις και τις ανανεώσεις, συνεπώς θα δοθεί πολλή περισσότερο έμφαση στους παίκτες που θα έρθουν.

Υπάρχει και μια ακόμη περίπτωση που απασχολεί και αφορά τον Αγκάνοβιτς. Ο Κροάτης ως γνωστό έχει συμβόλαιο. Στον παίκτη δεν έχει ειπωθεί κάτι, συνεπώς το συμβόλαιο του εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ.  Έχω την εντύπωση ότι θα παραμείνει μόνο εάν και εφόσον δεν βρεθεί κάτι πιο οικονομικό και εξίσου ποιοτικό.

Λίγο πολύ ισχύει και για άλλες περιπτώσεις τούτη η προσέγγιση. Με λίγα λόγια υπάρχει αρκετό ψωμί στον προγραμματισμό. Έχουμε ακόμη δρόμο έως ότου διαμορφωθεί το πάζλ της νέας ομάδας. Έχουμε δηλαδή τις αποδεσμεύσεις, τις ανανεώσεις, τις προσθέσεις νέων παικτών, αλλά και τα «αναπάντεχα», αυτές δηλαδή οι περιπτώσεις που ναι μεν θα δείχνουν ότι ξεκαθάρισαν ωστόσο ο χρόνος θα το δείξει, αφού αν εντοπιστεί κάτι το αξιόλογο θα αλλάξουν τα δεδομένα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση