ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΕΛ: Περιμένουν, περιμένουμε

Ο Πάμπος από ταξίδι σε ταξίδι, βλέπει από κοντά τους παίκτες που του έχουν προταθεί

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Χρόνια πολλά για χθες. Επιτηδευμένα δεν έγραψα αφού το κείμενο θα καταντούσε να ήταν επικήδειος. Τέσσερα χρόνια μετά την ευλογημένη μέρα, γυρνώντας πίσω το κεφάλι σου βλέπεις μόνο συντρίμμια. Να παν στο διάολο… πως τα καταφέραμε όλοι έτσι, ούτε προσπάθεια να κάναμε. Άλλοι έχουν μεγάλες ευθύνες, άλλοι μικρότερες το θέμα είναι ότι η ΑΕΛ έχασε μια τεράστια ευκαιρία να δημιουργήσει μια μίνι ή μεγάλη δυναστεία. Το εν λόγω ρεπορτάζ-μελέτη θα πρέπει όμως κάποτε να γραφτεί από τον οποιοδήποτε για να μπορέσει έτσι να γίνει κατανοητή μια περίεργη περίοδος για την ομάδα του λιμανιού.

Τώρα στην παρούσα φάση, προσπαθεί να δημιουργηθεί και πάλι το τρίπτυχο που επιτέλεσε το σπουδαίο κατόρθωμα του 12. Δηλαδή ΔΙΟΙΚΗΣΗ-ΟΜΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, να λειτουργήσει ως μια οντότητα για να μπορέσει να τα βάλει με τα θηρία και δράκους του κυπριακού ποδοσφαίρου.  Η παραμονή του Σοφοκλέους, η επιστροφή του Πάμπου, το χτίσιμο της νέας ομάδας και η δίψα του κόσμου να επιστρέψει η ομάδα στις διακρίσεις είναι σίγουρα σημαντικά συστατικά για να γραφτεί μια ακόμη φορά η πετυχημένη συνταγή του 12.

Είμαστε πλέον στις αρχές του Μάη και όλοι περιμένουμε με αγωνία τη διαμόρφωση του ρόστερ. Ο Πάμπος από ταξίδι σε ταξίδι, βλέπει από κοντά τους παίκτες που του έχουν προταθεί και ανάλογα αποφασίζει. Ο «συνεργάτης» του επίσης κάνει τα δικά του κουμάντα και ο Σοφοκλέους με τον Γιάπα διαβάζουν τους οικονομικούς όρους της όποιας πιθανής συνεργασίας.

Εμείς απλά περιμένουμε. Ομολογώ ότι η ενημέρωση είναι κάπως μπερδεμένη και δεν αναφέρομαι στην επίσημη ενημέρωση, αλλά στα ρεπορτάζ. Τη μια θα μείνει ο ένας, την άλλη ο άλλος και πάει λέγοντας, έχουμε κάπως μπερδευτεί. Χθες έγινε γνωστό από συναδέλφους ότι ο Πάμπος ζήτησε την παραμονή των Κουτατιέ, Αγκάνοβιτς, Σιέλη, Αϊρόσα και Σοάρες. Πριν από λίγο καιρό όλοι γράφαμε-έγραφαν ότι πρόταση έχει γίνει και στο Σαρντινέρο. Προς το παρόν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι πρόταση επίσημη δεν έχει γίνει σε κανέναν πέρα του Αϊρόσα και του Σιέλη. Για τον Αγκάνοβιτς και τον Κουτατιέ ούτε λόγος προς το παρόν, συνεπώς πρέπει να περιμένουμε.

Η πολιτική είναι ίδια με πέρσι και είναι κάπως έτσι; «Άμα θες να μείνεις, μείνε… θα παίρνεις όμως λιγότερα λεφτά».  Το πώς θα αντιδράσουν οι παίκτες θα πρέπει να περιμένουμε. Οι Σιέλης και Κουτατιέ δεν έχουν συμβόλαιο συνεπώς ψάχνονται και δεν χρειάζεται να μιλήσεις μαζί τους για να το καταλάβεις. Πρόταση με λιγότερα λεφτά τους αναγκάζει να δουν και κάπου αλλού. Με τον Αγκάνοβιτς τα πράγματα είναι διαφορετικά νοουμένου ότι έχει συμβόλαιο. Θα δεχθεί ο Κροάτης να κάνει σκόντο; Άμα με ρωτάς δύσκολο.

Πάντως τα δεδομένα αλλάζουν για όλους. Για παράδειγμα στον Αϊρόσα αρχικά ήταν εκτός πλάνων. Έψαξαν από δω και από κει, μάλλον δεν βρήκαν κάτι καλύτερο και του έκαναν πρόταση να παραμείνει. Από τις 10 το μήνα τον πήγαν στις 7 και τώρα περιμένουν την απάντηση του. Ο ίδιος μάλλον ψάχνεται και περιμένει να δει μήπως υπάρχει κάτι καλύτερο.

Περιμένουν αυτοί, περιμένουμε και εμείς… 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση