ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΕΛ: Περιμένοντας την πεντάδα

Μεγαλύτερες εκκρεμότητες οι θέσεις των τερματοφύλακα και κεντρικού αμυντικού

Του Χρίστου Ζαβού

Του Χρίστου Ζαβού

Έκλεισε και Κίττος και μαζί του το τρίο των τερματοφυλάκων. Καθόλου άσχημα άμα με ρωτάς αφού η ΑΕΛ μετά από χρόνια έχει δύο γηγενείς για τη συγκεκριμένη θέση, εξασφαλίζοντας έναν ακόμη ξένο στη λίστα των δεκαπέντε που δικαιούται.

Μιλώντας για τους δεκαπέντε, μέχρι στιγμής έχουμε φτάσει τους δέκα. Υπενθυμίζω ότι ο Φορτούνα βρίσκεται στον κατάλογο Β συνεπώς δεν καταλαμβάνει θέση στη λίστα. Η δεκάδα αποτελείται από τους Ουέλλιγκτον, Μπεγκουίν, Μπογιόν, Αϊρόσα, Σουάρες, Μπαμπάνκο, Σαβανέ, Φιρμίνιο, Μέσκα και Λούκας. Άρα έχουμε ακόμη πέντε.

Οι μεγαλύτερες όμως εκκρεμότητες έχουν να κάνει με τη θέση του πορτιέρο αλλά και του κεντρικού αμυντικού. Για τον «άσσο» όλο για το Ρόμο λέμε  και όλο δεν τον βλέπουμε. Περιμένουμε να δούμε ποια έκβαση θα έχει το θέμα με τον Βενεζουελάνο πορτιέρο. Μην αποκλείσεις το ενδεχόμενο να μην είναι αυτός τελικά.

Όσον αφορά του στόπερ, εάν υπήρχε στοίχημα δεν θα έβαζα τα λεφτά μου στο Ντόσα. Δύσκολα θα γυρίσει πίσω συνεπώς κάπου άλλου ψάχνονται. Μαθαίνω κιόλας ότι είναι έτοιμοι να ξοδέψουν σημαντικό ποσό για τον ογκόλιθο που θα βρίσκεται στο κέντρο της άμυνας.

Από κει και πέρα όμως είναι επίσης δεδομένο ότι θα πάρουν έναν ακόμη εξτρέμ. Προς το παρόν μοιάζουν να είναι λύσεις οι Φιρμίνιο και Μέσκα ενώ και ο Μπεγκουίν μπορεί να κινηθεί από τα άκρα. Μπορεί δεν μπορεί ένας ακόμη εξτρέμ χρειάζεται στην  ομάδα και ο Πάμπος το γνωρίζει καλύτερα από μας.

Ο τέταρτος πολύ πιθανόν να είναι μεσοεπιθετικός του άξονα. Δεκάρι που λέμε. Μπερδεύτηκα λίγο αλλά άμα ο Σαβανέ δεν είναι καθαρό επιτελικό χαφ, τότε η ομάδα δεν έχει κανέναν προς το παρόν. Για τον Ιβοριανό έχουν να λένε ότι είναι περισσότερο παίκτης box to box. Κινείται δηλαδή από τον άξονα μεταξύ των δύο περιοχών. Μάλλον δεν είναι ο παίκτης που είναι προωθημένος ψάχνοντας την τελική πάσα ή ακόμη και το σουτ έξω από την περιοχή.

Όσον αφορά τη πέμπτη μεταγραφή που θα γίνει… δεν έχω ιδέα.  Δεν έχω καταλάβει, θέλει περισσότερο ψάξιμο. Μπορεί κιόλας ν’ αφήσουν μια θέση έως ότου διαπιστώσουν ποιες είναι οι αδυναμίες του ρόστερ. Πάντως το ενδεχόμενο να αφήσουν τη θέση κενή θεωρείται εξαιρετικά απομακρυσμένο. Δύσκολα δεν θα την καλύψουν. Τώρα πως που, ποιος και γιατί… άσε να ρωτήσουμε τον Πάμπο τη Δευτέρα οπότε και θα ξεκινήσει η ομάδα. Ή την Τρίτη που θα είναι στην παραλία του Μαλίντι…

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Χρίστου Ζαβού

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση