ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Καλλιεργούν κλίμα Ενδιάμεσου για τις δημοτικές εκλογές στο ΔΗΚΟ

Παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και συζητήσεις με στόχο τη σύσταση μετώπου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Παρασκηνιακές συζητήσεις συναντήσεις και διαβουλεύσεις πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα στον χώρο του Ενδιάμεσου, με κύριο στόχο τη σύσταση μετώπου στον ενδιάμεσο χώρο.

Πρώτο στοίχημα για τη νέα εποχή συνεργασίας των κομμάτων του λεγόμενου ενδιάμεσου χώρου υπήρξε η εκλογή προέδρου της βουλής. Αν και κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό, οι ηγέτες του κεντρώου χώρου συνεχίζουν τις προσπάθειες με κοινές θέσεις στο κοινοβούλιο στο κυπριακό και με κύρια επιδίωξη τη σύσταση μετώπου για τις εκλογές του 2018.

Το αν κάτι τέτοιο θα μετουσιωθεί τελικώς σε πράξη θα διαφανεί τις επόμενες μέρες. Το σίγουρο είναι πως τουλάχιστον το ΔΗΚΟ, έχοντας πλέον στραμμένο το βλέμμα στις δημοτικές εκλογές, προσπαθεί να καλλιεργήσει κλίμα σύστασης μετώπου στον Ενδιάμεσο για συνεργασία ακόμη και στις εκλογές του Δεκέμβρη.

Παρασκηνιακές συναντήσεις

Η άφιξη του Νικόλα Παπαδόπουλου από το εξωτερικό, επαναφέρει στην ατζέντα το ζήτημα του ενδιάμεσου χώρου. Ένα ζήτημα το οποίο παραγκωνίστηκε από την επικαιρότητα, αλλά όχι από τα κόμματα του κεντρώου χώρου. Δεν είναι τυχαίο που τις τελευταίες μέρες πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις στελεχών των τεσσάρων κομμάτων ούτως ώστε να μπουν οι βάσεις για μια νέα συνεργασία.

Ήδη δηκοϊκά στελέχη εκφράζουν αισιοδοξία πως αυτή τη φορά υπάρχει η προοπτική συνεργασίας των κομμάτων. Οι κύριοι πυλώνες στους οποίους φιλοδοξούν να κινηθούν είναι οι κοινές θέσεις σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, στο κυπριακό, αλλά και συνεργασία στις εκλογές, με πρώτη κούρσα τις δημοτικές εκλογές και τελικό ορόσημο τις προεδρικές του 2018.

Όπως άλλωστε αναφέρεται μπαίνουν οι πρώτες βάσεις για κοινές εκδηλώσεις με πρώτο εγχείρημα τη διεξαγωγή κοινής αντικατοχικής εκδήλωσης μεταξύ των κομμάτων του ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Συμμαχία Πολιτών και Κινήματος Οικολόγων.

Σε ρυθμούς δημοτικών το ΔΗΚΟ

Ήδη στο ΔΗΚΟ ο ένας μήνας διακοπών μετά τις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές του Μάη ήταν αρκετός, ούτως ώστε να μπει δυναμικά σε νέες προεκλογικές περιπέτειες. Στον πέμπτο όροφο του κόμματος στρώνεται ήδη το οργανωτικό και στρατηγικό πλάνο ούτως ώστε το κόμμα να βγει ενισχυμένο από τις επικείμενες εκλογές του Δεκέμβρη.

Την Πέμπτη άρχισαν οι πρώτες συναντήσεις οργανωτικής φύσεως, της ηγεσίας με τους προέδρους των επαρχιακών ομάδων. Σε αυτή έλαβαν μέρος οι Μαρίνος Μουσιούττας Φύτος Κωνσταντίνου, ‘Αθως Αντωνιάδης, Μενέλαος Κωμοδίκης και Γιώργος Σολωμού, ούτως ώστε να γίνει πρώτα αναγνώριση εδάφους και στη συνέχεια να ξεκινήσει ο καταιγισμός ονοματολογίας υποψηφίων.

Όπως αναφέρεται από τα ανώτατα δώματα του κόμματος, το ΔΗΚΟ δεν θα αποκλείσει κανέναν πετυχημένο δήμαρχο από όπου κι αν προέρχεται ωστόσο η κύρια φιλοσοφία του κόμματος θα στραφεί στην επιδίωξη υποψηφίων που να προέρχεται από τον ενδιάμεσο χώρο.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Στο συνέδριο φιλοξενήθηκαν πολύ σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της Εκκλησίας, της πολιτικής και της ακαδημαϊκής ...
ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ
X