ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Γερμανία - Έγγραφο Reuters: Επιστροφή σε αυστηρά όρια για το χρέος θέλει η νέα κυβέρνηση

Σύμφωνα με συμφωνία που είδε το Reuters την Τετάρτη

Kathimerini.gr

Τα τρία κόμματα που θα σχηματίσουν την επόμενη κυβέρνηση στη Γερμανία θέλουν να αυξήσουν τις δημόσιες επενδύσεις στην πράσινη τεχνολογία και την ψηφιοποίηση καθώς και να επιστρέψουν στα αυστηρά όρια για το χρέος από το 2023, σύμφωνα με συμφωνία που είδε το Reuters την Τετάρτη.

Το κεντροαριστερό κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), οι Πράσινοι και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες συμφώνησαν επίσης να ισχυροποιήσουν την οικονομική και νομισματική ένωση στην Ε.Ε. και να σηματοδοτήσουν ότι είναι ανοιχτοί αναφορικά με την μεταρρύθμιση των δημοσιονομικών κανόνων στην Ευρωζώνη, του γνωστού Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

«Το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης έχει επιδείξει την ευελιξία του. Σε αυτή τη βάση, θέλουμε να διασφαλίσουμε την ανάπτυξη, να διατηρήσουμε την βιωσιμότητα του χρέους και την διατήρηση των φιλικών προς το κλίμα επενδύσεων», είπε η συμμαχία.

«Η περαιτέρω εξέλιξη των δημοσιονομικών κανόνων θα πρέπει να βασίζεται σε αυτούς τους στόχους για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας ενόψει των προκλήσεων της εποχής. Το σύμφωνο θα πρέπει να γίνει πιο απλό και πιο διαφανές», ανέφερε το έγγραφο.

Πηγή: Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση