ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πληθαίνουν οι φωνές υπέρ αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων

Σε τσουνάμι εξελίσσεται ο νέος κορωνοϊός και για τον αθλητισμό

Newsroom Κ, Αθήνα

Σε… τσουνάμι εξελίσσεται ο νέος κορωνοϊός και για τον αθλητισμό. Αρχικά ακυρώθηκαν ή αναβλήθηκαν όλες οι αθλητικές διοργανώσεις ενώ στον… αέρα βρίσκεται η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Καθημερινά πληθαίνουν οι φωνές που ζητάνε την αναβολή της κορυφαίας αθλητικής γιορτής.

Μετά την Ολυμπιακή Επιτροπή της Νορβηγίας, και η Ολυμπιακή Επιτροπή της Βραζιλίας ζήτησε να μη διεξαχθεί το καλοκαίρι η κορυφαία αθλητική γιορτή. Ως αιτιολογικό προβάλλουν τη διακοπή των διοργανώσεων, εξαιτίας της οποίας δεν υπάρχει ανταγωνισμός για τους αθλητές. Επίσης, σε πολλές χώρες, ο φονικός ιός έχει αναγκάσει τους αθλητές να πραγματοποιούν προετοιμασία… μετ΄ εμποδίων. Οι Βραζιλιάνοι θεωρούν ότι είναι καλύτερο να αναβληθούν οι Ολυμπιακοί οι Ολυμπιακοί το 2021 ενώ, παράλληλα, τονίζουν την εμπιστοσύνη τους προς την ηγεσία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής καθότι θεωρούν «ότι θα βρει την καλύτερη λύση για τον Ολυμπισμό».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αμερικανικός στίβος και ο υγρός στίβος. Με επιστολές τους ζητάνε την αναβολή της διοργάνωσης για 12 μήνες. Η Athletes Association, από την πλευρά της, με διαδικτυακή ψηφοφορία ζήτησε από τα μέλη της να πουν την άποψή τους. Ακόμα, όμως, και μέλη της Ολυμπιακής Επιτροπής ή της Οργανωτικής Επιτροπής του Τόκιο σιγά - σιγά τάσσονται υπέρ της αναβολής ενώ, σε δηλώσεις τους, υπογραμμίζουν ότι η απόφαση της αναβολής ή όχι θα πρέπει να ληφθεί μέχρι το τέλος του Μαρτίου για να μη διαιωνίζεται το θέμα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Ολυμπιακοί Αγώνες βρίσκονται αντιμέτωποι με μία αναβολή ή ματαίωση. Το 1916, το 1940 και το 1944 δεν διεξήχθησαν λόγω των Παγκοσμίων Πολέμων, το 1972 είχαμε την επίθεση στο Ολυμπιακό Χωριό από την παλαιστινιακή τρομοκρατική οργάνωση «Μαύρος Σεπτέμβρης» και το 1980 και το 1984 υπήρχαν τα μποϊκοτάζ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση