ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Οργάνωση Τυφλών: Οι υπηρεσίες εκφοβίζουν τα παιδιά να αποδεχτούν Συνοδούς

Εκφράζεται η θέση ότι με τις ενέργειες τους αυτές περιφρονούνται οι εκθέσεις της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού

ΚΥΠΕ

Σε υποβολή παραπόνου προς όλους τους ανεξάρτητους θεσμούς με αίτημα ο θεσμός του Σχολικού Συνοδού να αναθεωρηθεί και να τεθεί στην ορθή του βάση, προχωρεί η Παγκύπρια Οργάνωση Τυφλών.

Η Παγκύπρια Οργάνωση Τυφλών με ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή αναφέρει ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες εξακολουθούν να αρνούνται προκλητικά να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη συμμετοχή των τυφλών παιδιών στα σχολεία τους και με μεθόδους εκβιασμού και εκφοβισμού επιχειρούν να υποχρεώσουν τα παιδιά να αποδεχτούν Συνοδούς, με τους οποίους δεν υπάρχει περιθώριο συνεννόησης.
 
Εκφράζεται η θέση ότι με τις ενέργειες τους αυτές περιφρονούνται οι εκθέσεις της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού και της Επιτρόπου Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
 
Αναφέρεται επίσης ότι η οργάνωση προχωρεί στην υποβολή παραπόνου προς όλους τους ανεξάρτητους θεσμούς, συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, με αίτημα την παρέμβαση τους ώστε ο θεσμός του Σχολικού Συνοδού να αναθεωρηθεί άμεσα και να τεθεί στην ορθή του βάση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση