ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:00
 

Παρακολουθούν στενά στην Κύπρο την υπόθεση με τη Huawei

Οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών αναμένουν πως θα εξελιχθεί η κόντρα Αμερικής και Κίνας

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Μετά την απόφαση των αμερικανών να προχωρήσουν σε κυρώσεις στον κινεζικό όμιλο υψηλής τεχνολογίας Huawei, ήταν αναμενόμενο να αρχίσουν να αναστέλλουν εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη και στην Ασία τις παραγγελίες τους για τα κινητά τηλέφωνα της συγκεκριμένης εταιρείας.

Βλέπουμε πλέον και τη Vodafone Ηνωμένου Βασιλείου, να ανακοινώνει πως έχει σταματήσει τις προπαραγγελίες των κινητών τηλεφώνων Huawei Mate 20X (5G). Το CNN προσθέτει σε ρεπορτάζ του πως μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τηλεπικοινωνίων της Ιαπωνίας, η NTT Docomo, ανακοίνωσε πως σταμάτησε να δέχεται παραγγελίες για το P30 Lite μοντέλο που θα έβγαινε εντός του μήνα στη συγκεκριμένη αγορά.

Εύλογα λοιπόν δημιουργείται το ερώτημα για το τι μέλλει γενέσθαι στα καταστήματα της Κύπρου με τη συγκεκριμένη μάρκα κινητών τηλεφώνων και τις μελλοντικές παραγγελίες των μεγάλων εταιρειών τηλεπικοινωνιών για κινητά Huawei.

Από πλευράς Cyta, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Λευτέρης Χρίστου, αρκέστηκε να δηλώσει στην Κ πως «παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και όταν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο, θα το πράξουμε».

Εντούτοις, εκπρόσωπος της MTN, δεν τοποθετήθηκε επί των εξελίξεων.

Ηuawei Ελλάδος: Η Huawei θα συνεχίσει να παρέχει ενημερώσεις

H Huawei Ελλάδος απάντησε επισήμως Προ δύο ημερών ως εξής:

Η συνεισφορά της Huawei στην ανάπτυξη και την εξέλιξη του λογισμικού Android παγκοσμίως είναι αξιοσημείωτη. Ως ένας από τους διεθνείς βασικούς συνεργάτες του Android, έχουμε εργαστεί επάνω στην πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα για να αναπτύξουμε ένα οικοσύστημα μέσα από το οποίο έχουν ωφεληθεί τόσο οι ίδιοι οι χρήστες όσο και η βιομηχανία. Η Huawei θα συνεχίσει να παρέχει ενημερώσεις ασφαλείας και υπηρεσίες after sales σε όλους τους υπάρχοντες κατόχους smartphones/tablets Huawei και Honor καλύπτοντας τις συσκευές που έχουν πουληθεί αλλά και όσες βρίσκονται στα ράφια των καταστημάτων ανά τον κόσμο. Θα συνεχίσουμε να χτίζουμε ένα ασφαλές και ολοκληρωμένο οικοσύστημα μέσα από το λογισμικό μας ώστε να παρέχουμε τη βέλτιστη εμπειρία στους χρήστες μας σε όλο τον κόσμο.

Ιστορικό

Υπενθυμίζεται πως την αρχή της εβδομάδας η Google αποφάσισε να συμμορφωθεί με τις εντολές του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και με τη σειρά της να σταματήσει να υποστηρίζει τις αναβαθμίσεις του λογισμικού της στα κινητά της συγκεκριμένες μάρκας. To 2018, είχε ακυρωθεί και η συμφωνία της Huawei για πώληση κινητών τηλεφώνων από την αμερικανική AT&T. Σημειώνεται πως έχει δοθεί παράταση 90 ημερών στην εφαρμογή της απόφασης.

Πλέον είναι σαφές πως οι εξελίξεις επηρεάζουν ήδη την πορεία της εταιρείας, αλλά και της ψυχολογίας του καταναλωτή ως προς την εικόνα της συγκεκριμένης μάρκας και αν αξίζει να επενδύσει στην αγορά ενός κινητού Huawei με το μέλλον να είναι αβέβαιο όσον αφορά στις ενημερώσεις του (updates).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Σχόλια αναγνωστών

Και εγένετο Νέο Κύμα

«"Νέο Κύμα" με παλαιά ...τρωκτικά!!!»
Ai Em  |  10:16

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

KPMG Enterprise European Family Business Barometer 2019: Έτοιμες να παραδώσουν τα ηνία στην επόμενη γενιά οι ευρωπαϊκές οικογενειακές επιχειρήσεις

KPMG Enterprise European Family Business Barometer 2019: Έτοιμες να παραδώσουν τα ηνία στην επόμενη γενιά οι ευρωπαϊκές οικογενειακές επιχειρήσεις

Το 35% πιστεύει ότι η βασική προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) πρέπει να είναι η ολοκλήρωση της ενιαίας ευρωπαϊκής ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
X