ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βρυχήθηκαν οι λέοντες και ελπίζουν για το θαύμα

Σπουδαίο αποτέλεσμα για την ΑΕΛ που δικαιούται να κάνει όνειρα πρόκρισης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πηγή: 24sports.com.cy

Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ ήταν λιοντάρια όνομα και πράμα σήμερα μέσα στο γεμάτο Αντώνης Παπαδόπουλος. Τα παλικάρια του Ιβάιλοφ Πέτεφ υπέταξαν την καλύτερη μεν Ζενίτ αλλά χωρίς ουσία. Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ κατέθεσαν ψυχή και τα έδωσαν όλα. Δικαιώθηκαν παίρνοντας μια μεγάλη νίκη με 1-0 χάρις σε ένα γκολ του Γκιγκίεβιτς στην μοναδική φορά που ουσιαστικά απείλησε η ΑΕΛ. Αυτό δεν χαλάει κανένα στην ομάδα και θα πάει στον Πετρόφσκι για να παλέψει για το όνειρο της πρόκρισης.

Αμυντικά η ΑΕΛ, την πρωτοβουλία η Ζενίτ
Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ΑΕΛ να έχει περισσότερο αμυντικούς προσανατολισμούς με τους Νικολάου, Γκουντιλιεγιέ και Ζεζίνιο να προσπαθούν να αναχαιτίσουν τους Φειζούλιν, Βίτσελ σε πρώτο χρόνο και Χουλκ, Ντάνι σε δεύτερο. Οι Ρώσοι έδειχναν μπροστά επικίνδυνοι σε κάθε φάση με τον Χουλκ σε 2-3 περιπτώσεις να κάνει κάποια εντυπωσιακά σόλο. Σε ένα από αυτά έδωσε ένα πάρε βάλε στον Ντάνι στο 24΄ αλλά ο Πορτογάλος σημάδεψε το δοκάρι. Η ΑΕΛ άντεξε και στις ευκαιρίες των Βίτσελ (14΄), Χουλκ (17΄) ενώ η ίδια είχε ένα σουτ με τον Νικολάου στο 18΄ στην μοναδική φορά που κατάφερε να απειλήσει έστω από μακριά.


Ηρέμησε ο ρυθμός
Μετά το δοκάρι της Ζενίτ ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε με την ΑΕΛ να προσπαθεί να κερδίσει κάποια μέτρα στο γήπεδο. Οι γαλαζοκίτρινοι δεν έφτιαξαν καμία ευκαιρία όμως και δεν μπόρεσαν να απειλήσουν την εστία της Ζενίτ. Από την άλλη η Ζενίτ έφτανε μέχρι τα τετράγωνα της ΑΕΛ αλλά έβρισκαν κλειστούς τους χώρους. Οι δύο ομάδες είδαν τις προσπάθειες τους να λήγουν στο 0-0 στο ημίχρονο σε ένα καλό παιχνίδι.

Φουριόζα η Ζενίτ
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τη Ζενίτ να επιβάλει το ρυθμό της και να ψάχνει τον τρόπο για το γκολ. Η ΑΕΛ δεν έβρισκε τρόπο να πλησιάσει την αντίπαλη περιοχή, βλέποντας όλες τις προσπάθειες της να σταματάνε λίγο μετά τον χώρο του κέντρου. Από την άλλη οι παίκτες της Ρώσικης ομάδας πίεζαν και με επελάσεις από πλάγια κυρίως απείλησαν σε κάποιες φάσεις την εστία του Φεγκρούζ.

Μπήκε και «σέρβιρε»
Όλο αυτά μέχρι το 60΄ όταν και οι γηπεδούχοι κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο και στην πρώτη τους ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο και πρώτη ουσιαστική στο ματς «είδαν» δίκτυα. Ο Μπεμπέ που είχε περάσει πριν από λίγο στο ματς σέντραρε από δεξιά και η μπάλα κατέληξε στο κεφάλι του Γκικίεβιτς που μόνος στη μικρή περιοχή την έστειλε στα δίκτυα.

Κόκκινη και μοιρασιά
Δύο λεπτά μετά το γκολ ήρθε μία φάση που επηρέασε σημαντικά την εξέλιξη του αγώνα. Ο Βίτσελ σε μία ανύποπτη φάση στο κέντρο του γηπέδου χτύπησε με τον αγκώνα τον Ντανιελζίνιο και δέχτηκε την απευθείας κόκκινη κάρτα. Η αποβολή επηρέασε μεν τους φιλοξενούμενους, χωρίς όμως να είναι λιγότερο επικίνδυνοι. Η ΑΕΛ από την άλλη ισορρόπησε το παιχνίδι και προσπάθησε για το δεύτερο γκολ.

 
Πίεσε η Ζενίτ
Στα τελευταία λεπτά οι Ρώσοι έψαξαν και πάλι το γκολ περισσότερο με την ΑΕΛ να κοιτάζει πώς να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα. Η Ζενίτ βρήκε διαδοχικές ευκαιρίες μεταξύ 84΄ και 89΄ λεπτού αλλά οι Χουλκ(δις), Ροντόν και Γκαράι δεν μπόρεσαν να ευστοχήσουν. Η ΑΕΛ κράτησε παλικαρίσια την πολύτιμη νίκη που της δίνει μικρό προβάδισμα για τον επαναληπτικό. Και λέμε παλικαρίσια καθώς Ετμάρ και Γκιγκίεβιτς στα τελευταία λεπτά τραυματίστηκαν και δεν μπορούσαν να βοηθήσουν όσο θα ήθελαν. 


Σκόρερ: 64΄ Γκίκιεβιτς


Κάρτες:
Κίτρινες: 11΄ Καντού, 39΄Ζεζίνιο, 66΄ Σιέλης, 80΄ Ελευθερίου-22΄Κρισίτο, 43΄Φειζουλίν
Κόκκινες: 66΄ Βίτσελ

 
ΑΕΛ: Φεγκρούς, Σιέλης, Γκικίεβιτς, Νικολάου, Ντανιελζίνιο (76΄ Ελευθερίου), Εντμάρ, Καρλίτος, Ντιαλό, Σαρντινέρο (69΄ Ταγκμπατζουμί), Ζεζίνιο (60΄ Μπεμπέ), Καντού


Ζενίτ: Λοντίγκιν, Ανιούκοφ (73΄ Σμολνίκοφ), Κρίσιτο, Χουλκ, Νέτο, Κερζάκοφ (60΄ Ροντόν), Φαιζουλίν, Γκαράι, Βίτσελ, Ντάνι (69΄ Σάτοφ), Τίμοτσιουκ
 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση