ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οι προτιμήσεις των Ρώσων, στις αγορές ακινήτων

Μεταξύ των πρώτων χωρών η Κύπρος

Στην Κύπρο σήμερα ζουν μόνιμα 40-50 χιλιάδες ρώσοι, οι 10 χιλιάδες εξ αυτών κατέχουν ιδιόκτητη κατοικία στο νησί. Οι Ρώσοι προσφέρουν συνήθως για ν’ αποκτήσουν χώρο διαμονής τους στην Κύπρο, ποσά μεγαλύτερα των 150 χιλιάδων ευρώ. Υπολογίζεται από τους ίδιους τους αγοραστές πως μια κατοικία αξίας τουλάχιστον 300 χιλιάδων ευρώ, είναι ιδανική για  την μόνιμη εγκατάσταση των οικογενειών τους.

Το ρωσικό περιοδικό «Αγκανιόκ» αναφέρεται στις 10 πιο δημοφιλείς χώρες, προς αγορά ακινήτων. Στην πλειοψηφία τους, υποστηρίζει το δημοσίευμα, οι ρώσοι προτιμούν για απόκτηση ακινήτων, ζεστά ευρωπαϊκά θέρετρα. Οι μισές κατοικίες που αποκτώνται, προορίζονται για ιδιοκατοίκηση. 

Την πρώτη θέση για τους Ρώσους, που αποκτούν ακίνητο στο εξωτερικό, για πολλά χρόνια διατηρεί η Βουλγαρία  Περίπου 500 χιλιάδες ακίνητα στη χώρα, ανήκουν σε 350 χιλιάδες Ρώσους. Το μερίδιο των Ρώσων μεταξύ των ξένων αγοραστών στην Βουλγαρία, υπολογίζεται στο 80%. Είναι γνωστό πως με την κατάθεση 300 χιλιάδων ευρώ για αγορά ακινήτου, οι αλλοδαποί λαμβάνουν στην Βουλγαρία, άδεια μόνιμης παραμονής.

Στην Γερμανία οι ρώσοι που έχουν αποκτήσει ακίνητη περιουσία, ανέρχονται στις 65 χιλιάδες, με κύρια προτίμηση περιοχών στην Βαυαρία. Στο Μαυροβούνιο κι ιδιαίτερα στις τουριστικές παραθαλάσσιες περιοχές  της Μπούτβα, του Μπάρ, του Κότορ, αγόρασαν ως τώρα κατοικία 60 χιλιάδες Ρώσοι.

Στην Ελλάδα Ρώσοι κατέχουν περίπου 15 χιλιάδες οικιστικές μονάδες, με περισσότερο δημοφιλή περιοχή την χερσόνησο της Χαλκιδικής. Από το 2014, με την αγορά ακινήτου αξίας 250 χιλιάδων ευρώ, κάθε αλλοδαπός μπορεί να πάρει στην Ελλάδα άδεια παραμονής για πέντε χρόνια, με δικαιώματα ανανέωσης.

Η Κύπρος φιγουράρει στην 5η θέση στις προτιμήσεις των Ρώσων για αγορά ακινήτου στο νησί, ενώ ακολουθούν, η Ισπανία,  η Τουρκία, η Φιλανδία , η Τσεχία  και η Ιταλία. Στην Ιταλία τέσσερις χιλιάδες Ρώσοι έχουν αποκτήσει ακίνητη περιουσία, καταβάλλοντας για την κάθε μονάδα που απέκτησαν από 80 μέχρι 250 χιλιάδες ευρώ και προτίμηση τα παράλια της Καλαβρίας.  

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Πρόκειται για νέα, σύγχρονα οικιστικά και εμπορικά έργα που θα προσφέρουν υψηλότερη ποιότητα ζωής
Δελτίο Τύπου
 |  ΚΥΠΡΟΣ